World soundtrack awards
 
De Uitloper: Les garçons sauvages
De Uitloper: Les garçons sauvages Festival
deel dit artikel

Elke dag vragen we aan een Film Fest Gent-bezoeker wat ze vonden van een bepaalde film. Gisteren hoorden we Kanzi uit over 'Les garçons sauvages' van Bertrand Mandico over een handvol welopgevoede jongelingen aan het begin van de twintigste eeuw die hun docent literatuur brutaal verkrachten en vermoorden. Om de imagoschade voor hun familie in te dijken, worden de delinquenten met een zonderlinge Nederlandse kapitein (Sam Louwyck) uitgestuurd. 

We spraken Kanzi Louagie, 18 jaar, student na afloop van de vertoning in Studio Skoop op woensdag 11 oktober.

"De film was totaal anders dan ik had verwacht. Ik had vooraf de trailer online bekeken en had daardoor wel wat andere verwachtingen. De manier van filmen is voor mij ook wel wennen omdat het de eerste keer is dat ik naar zo’n soort arthouse film ga kijken. Normaal kijk ik enkel grote films en blockbusters in Kinepolis.

De film was totaal anders dan ik had verwacht

Deze film koos ik omdat hij mij, op basis van de trailer, het meeste aansprak van degene die ik bekeek. Voorlopig is dit de enige film die ik voor het filmfestival heb ingepland, maar het houdt me niet tegen om later ook nog andere voorstellingen in te plannen. Ik zal me nog eens gaan verdiepen in het programma, maar dan minder proberen op de trailers af te gaan!"

Ook zin in een verrassend verhaal met hallucinogene karakter, gebasseerd op de krankzinnige roman 'The Wild Boys' van William S. Burroughs? De film is nog te zien op vrijdag 13 oktober, maandag 16 oktober en vrijdag 20 oktober: die laatste avond in aanwezigheid van Sam Louwyck en Anaël Snoek.

Online communicatie door Wisefools