World soundtrack awards
 
De Uitloper: '78/52'
De Uitloper: '78/52' Festival
deel dit artikel

Elke dag vragen we aan een Film Fest Gent-bezoeker wat ze vonden van een bepaalde film. Gisteren strikten we na de vertoning Arthur (25) die ons te woord wilde staan over '78/52', Alexandre O. Philippes documentaire over de douchescene in Alfred Hitchcocks 'Psycho'. 

Arthur: Ik vond '78/52' zeer interessant. In het begin dacht ik dat de film misschien wat langdradig zou zijn (want de hele film gaat over een scene van drie minuten), maar dit was totaal niet het geval. Ik was eigenlijk meteen mee. Ik weet niet of Hitchcock echt alles wat ze uit de douchescene halen, er met die opzet ingestoken heeft, maar de analyses kwamen op een superboeiende manier aan bod. 

Ik denk dat de film erg goed geslaagd is in zijn opzet: mensen die veel van film kennen leren iets bij, maar '78/52' is ook zeer toegankelijk voor mensen die gewoon eens graag naar een film kijken zonder tonnen achtergrondkennis.  

Ook de Q&A met regisseur Alexandre O. Philippe was heel interessant. Ik kijk al uit naar zijn nieuw project!

 

'78/52' is te zien op 17/10 in KASKcinema om 17u30 en op woensdag 18/10 in Studio Skoop om 17u30, telkens in aanwezigheid van regisseur Alexandre O. Philippe.  

Patrick Duynslaegher

Patrick Duynslaegher

Van 1972 tot 2011 was Patrick Duynslaegher filmcriticus voor Knack magazine, waar hij van 2001 tot 2011 hoofdredacteur was. Van 2011 tot 2018 was hij artistiek directeur van Film Fest Gent. Hij schreef onder meer voor Sight & Sound, the International Film Guide, Variety en Vrij Nederland. Hij is de auteur van vier boeken, een over André Delvaux’s ‘Woman in a Twilight Garden’, een verzameling reviews, een overzicht van 100 jaar cinema in reviews en een kritische studie over het werk van Martin Scorsese.
 

Online communicatie door Wisefools