VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
De premier glipt door de mazen van Chinese filmnet
De premier glipt door de mazen van Chinese filmnet
deel dit artikel

Erik Van Looy’s jongste film ‘De premier’ is één van de tot 34 beperkte buitenlandse films die in China zal worden vertoond. En het blijft niet bij dat enige Oosterse land want, volgens een mededeling van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), is deze succesvolle actiethriller ook verkocht aan Japan en aan India.

De onderhandelingen zijn ver gevorderd met Turkije, het Midden-Oosten en Italië. Er waren al eerder distributiedeals gesloten met Frankrijk, Spanje en Nederland. Volgens Clare Crean, hoofd internationale verkoop bij The Works International, was er “ongelooflijk veel aandacht voor ‘De premier’ en buitenlandse aankopers hebben snel het potentieel van de film ingeschat”. Volgens hen is Van Looy “een vaste waarde op het gebied van thrillers en de geraffineerde en gestileerde ‘Premier’ met zijn humoristische trekjes en zijn melodramatisch kantje bevestigt opnieuw deze reputatie. We zijn enorm opgetogen met het succes van de film in België en hopen hetzelfde buiten de grenzen te bereiken”.

Kinepolis Film Distribution bracht de film op 26 oktober in de zalen en hij leverde al 2,6 miljoen euro op aan de kassa. Koen De Bouw, Dirk Roofthooft, Saskia Reeves en Adam Godley vertolken de hoofdrollen in deze thriller waarin de Belgische premier gedwongen wordt om de Amerikaanse president te vermoorden. Hilde De Laere produceerde de film en Woestijnvis en Millstreet waren de twee coproducenten. De film kon rekenen op steun van het VAF.

Online communicatie door Lavagraphics