World soundtrack awards

COVID-19: Info en maatregelen vind je hier

 
De festivalcrew zoekt jou!
De festivalcrew zoekt jou! Filmnieuws
deel dit artikel
Festivalcrew 2017

Op zoek naat top-notch werkervaring in de culturele sector? Een stage bij de Festivalcrew is dé plek om je CV te verrijken. Maar wat houdt dat nu eigenlijk in? Charlotte Bauwens, oud festivalcrew lid 2016, geeft uitleg! 

“’Vorig jaar kregen mijn medestudenten Event- en projectmanagement aan de Arteveldehogeschool en ik de mogelijkheid om een event uit te werken voor een opdrachtgever. Film Fest Gent was een van de mogelijke opdrachtgevers. Toen ik een oud-stagiaire hoorde vertellen over haar ervaringen bij het festival was ik onmiddellijk verkocht en ik besloot me aan te melden voor de Festivalcrew. De combinatie van de verantwoordelijkheid, de uitdagende functies en de leuke, exclusieve sfeer waren mij op het lijf geschreven.

In aanloop naar en tijdens het festival heb ik van veel verschillende afdelingen mogen proeven. Mijn hoofdtaak was locatieverantwoordelijke van KASK cinema, daar was ik verantwoordelijk voor het inplannen en begeleiden van vrijwilligers en was ik het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. Vervolgens heb ik mogen meedraaien op de onthaaldienst van de Press & Industry afdeling. We kregen als taak om alle journalisten en andere professionelen te ontvangen en hun accreditaties aan te maken. 

Als laatste heb ik ook enkele dagen gewerkt op de gastendienst waar ik de interviews met de (inter)nationale gasten mocht begeleiden. Daar heb ik de kans gekregen om enkele gasten te vergezellen naar het World Soundtrack Awards Gala. Dit was niet alleen een ongelofelijk concert maar ook een fantastische ervaring. Op dat moment was ik al voldoende ingewerkt om echt een bijdrage te kunnen leveren aan het team. Ook de gasten waren ontzettend vriendelijk. Tijdens een festival is er altijd wel iets dat dreigt mis te lopen en dat heeft me de kans gegeven met wat creatief denken zulke problemen op te lossen. Op deze dagen heb ik mezelf echt kunnen bewijzen en ben ik met een zeer voldaan gevoel naar huis gegaan. 
 

Op deze dagen heb ik mezelf echt kunnen bewijzen en ben ik met een zeer voldaan gevoel naar huis gegaan. 


Je komt terecht in een ontspannen, feestelijke groep met een 15-tal twintigers. Ieder met zijn eigen capaciteiten en achtergrond. We leerden al snel onze krachten bundelen om een efficiënt team te vormen. Door de leuke groep wordt er na het werken ook weleens een pintje gedronken wat naar het einde toe wel kan doorwegen. De vermoeidheid die na 11 lange maar leuke dagen in je lijf zit is volgens mij de beste anekdote. Zo is een collega aan haar bureau in slaap gevallen en ikzelf heb een poging gedaan om mijn laptop op te laden met mijn autosleutels. Nu zijn we bijna een jaar later maar we lachen nog altijd met de domme dingen van toen.” 

Ook een onvergetelijke festivalstage meemaken? Kijk hier voor de gevraagde functies en meld je aan! 

Online communicatie door Wisefools