VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
De Explore Zone-jury aan het woord
De Explore Zone-jury aan het woord Festival
deel dit artikel

Naast de traditionele jury heeft Film Fest Gent al jarenlang een jongerenjury, die dit jaar wordt voorgezeten door acteur Gilles De Schryver. Morgen reiken zij de Explore Award uit, waar een indrukwekkende publiciteitscampagne voor de winnende film aan verbonden is. De Explore Zone Jury bestaat dit jaar uit Charlotte De Cort, Louise Willocx, Shauni De Gussem, Vincent van den Ouden en Lenny Rosbach!

Voor juryleden Vincent en Lenny is het de eerste keer dat ze op Film Fest Gent zijn. “Voor mij zelfs de eerste keer tout court dat ik op een filmfestival ben”, bekent filmstudent Lenny. “Het is helemaal zoals ik verwachtte: we kijken non-stop films en praten over niets anders. Echt heerlijk.”

“Ik denk dat onze teller momenteel op vijftien films staat”, vertelt Louise. Zij was al eens eerder op Film Fest Gent om er recensies te schrijven voor StampMedia, en combineert het zetelen in de ExploreZone-jury met haar studie rechten. Respect!

“Het gaat niet makkelijk worden om een winnende film aan te duiden, ook omdat verschillende films van het ExploreZone-parcours in dezelfde stijl en sfeer gefilmd zijn”, klinkt het. “Doorgaans wisselen we na de film kort van gedachten uit”, vertelt Vincent, “al merken we vaak tijdens de film al wat de anderen ervan vinden”, vult Lenny lachend aan.

Op dit moment mogen de juryleden nog niets over hun verdict vertellen, al kunnen ze wel kwijt dat er nog steeds verschillende films in de running zijn voor de hoofdprijs. “Ik was heel lang overtuigd van één kandidaat, maar we zagen net een film die eigenlijk ook zeer straf is”, zegt Lenny terwijl de anderen instemmend knikken. Dat belooft!

De Explore Award wordt morgen om 20u uitgereikt voor de vertoning van ‘The Diary of a Teenage Girl’, in aanwezigheid van acteur Alexander Skarsgård.

Online communicatie door Lavagraphics