World soundtrack awards

COVID-19: Info en maatregelen vind je hier

 
'Da Yie' van Anthony Nti wint in Clermont-Ferrand
'Da Yie' van Anthony Nti wint in Clermont-Ferrand Filmnieuws
deel dit artikel

Met zijn korte film ‘Da Yie’ won de Antwerpse filmmaker Anthony Nti de grote prijs op het internationaal kortfilmfestival van Clermont-Ferrand, het belangrijkste festival van de korte film. Eerder won Nti met zijn film de publieksprijs op Film Fest Gent en in Leuven Kort werd hij bekroond als beste Vlaamse kortfilm.

‘Da Yie’ vertelt het verhaal van een vreemdeling die de opdracht krijgt om in Ghana kinderen te ronselen. Zo vertrouwt hij Prince en Mathilde toe aan zijn opdrachtgevers maar al snel begint hij te twijfelen en wordt hij bezorgd over de toekomst van de kinderen. ‘Da Yie’ nam Nti op in zijn geboorteland Ghana.

Anthony Nti, afgestudeerd aan het RITCS, is nu ook als coregisseur betrokken bij de productie van de nieuwe Ketnet-reeks ‘Hoodie’ en werd recent nog geselecteerd om deel te nemen aan Talent Village, een programma voor getalenteerde jonge filmmakers van het filmfestival van Les Arcs.

In het labo-programma van Clermont-Ferrand kreeg Soetkin Verstegen een speciale vermelding voor haar korte experimentele film ‘Freeze Frame’. Verstegen studeerde af aan LUCA School of Arts en werkt vooral in het buitenland. ‘Freeze Frame’ werd op locatie in Duitsland gedraaid.

Het festival van Clermont-Ferrand brengt jaarlijks meer dan 165.000 bezoekers naar de stad en wordt bijgewoond door 3.500 filmprofessionals.

 

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Online communicatie door Wisefools