World soundtrack awards

COVID-19: Info en maatregelen vind je hier

 
Curatoren vs. algoritmen  op VAF Studiedag in Gent
Curatoren vs. algoritmen op VAF Studiedag in Gent Filmnieuws
deel dit artikel

Met als thema ‘Curated vs. Algorythmed’ bespreken internationale experts op 11 oktober 2017 in Kinepolis Gent recente ontwikkelingen in de entertainment industry.

Op het programma staan onder meer een panelgesprek over curating en programmering, een masterclass van een filmmarketing expert, een presentatie over de Oscars en een keynote van Tim League, oprichter van de Amerikaanse distributeur Neon en bioscoopketen Alamo Drafthouse. De CONNeXTlcamp gedoopte dag vormt het sluitstuk van CONNeXT, een door Flanders Image georganiseerd driedaags netwerkevenement voor internationale filmprofessionals.

In de volop in beweging zijnde filmed entertainment sector botsen traditionele aanbieders met nieuwe spelers die de consument verleiden met gigantische volumes aan content. Hoe ga je als consument daarbij niet kopje onder? Software en algoritmes leken aanvankelijk een oplossing te bieden maar recente initiatieven met een meer persoonlijke aanpak en betere duiding winnen sterk aan populariteit. Is less uiteindelijk more? Zijn filmed entertainmentconsumenten dan toch geen nummers maar mensen van vlees en bloed op zoek naar menselijke interactie?

Internationale experts vragen zich op CONNeXTIcamp af of er niet meer dan ooit nood is aan gidsen die de consument wegwijs maken of aan duiding voor wat hem of haar echt interesseert. Deelnemers aan het panelgesprek daarover zijn keynote speaker Tim League, Bobby Allen (MUBI), Gail Gendler (Fandor) en Marike Muselaers (The Lumière Group). Verder hebben Arnaud Gourmelen (Quinzaine des Réalisateurs), Frédéric Boyer (Tribeca Film Festival) en anderen het over de veranderende rol van festivals op het kantelpunt in de filmindustrie. Met als prikkelende titel Do You Want Anyone To See Your Film? geeft de Britse Deborah Rowland een marketingworkshop. Die wordt gevolgd door een presentatie van de Amerikaanse Meredith Shea (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) over de Oscars in het algemeen en de onderdelen Beste Niet-Engelstalige Film en Animatie in het bijzonder.

Het conferentieprogramma staat open voor iedereen die professioneel met de creatie van filmed entertainment en met distributie en vertoning van audiovisuele creaties bezig is.

Meer info: Jasper Nijsmans (Vlaams Audiovisueel Fonds)

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Online communicatie door Wisefools