VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Compositiewedstrijd voor jonge internationale filmcomponisten
Compositiewedstrijd voor jonge internationale filmcomponisten
deel dit artikel

Jong internationaal filmmuziektalent krijgt opnieuw de kans om de felbegeerde SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International Composer binnen te halen. Deze prijs werd in het leven geroepen door de World Soundtrack Academy en staat gelijk aan 2.500 euro. De composities van de drie finalisten zullen live worden uitgevoerd door Brussels Philharmonic, o.l.v. Dirk Brossé tijdens het World Soundtrack Awards Gala & Concert op 18 oktober in Capitole, Gent.

Elk jaar geven Film Fest Gent  en de World Soundtrack Academy met deze wedstrijd jong talent de kans om naam te maken als filmmuziekcomponist. Kandidaten kunnen zo in de voetsporen treden van Sándor Török, de winnaar van deze prijs tijdens de WSAwards 2016, en talrijke grote componisten die te gast waren op de afgelopen festivaledities zoals Alexandre Desplat, Riz Ortolani, Angelo Badalamenti, Dario Marianelli, Gustavo Santaolalla, Hans Zimmer, John Powell, Maurice Jarre, Howard Shore, Alberto Iglesias, Elliot Goldenthal en vele anderen.

De drie finalisten worden uitgenodigd om een fantastische driedaagse vol filmmuziekactiviteiten bij te wonen in Gent en daarbij grote namen uit de wereld van de filmmuziekindustrie te ontmoeten.

Kandidaten moeten jonger zijn dan 36 jaar en krijgen de opdracht muziek te componeren bij een spannende scène uit de Italiaanse klassieker “Il Conformista” van Bernardo Bertolucci met originele soundtrack van Georges Delerue.  

Inschrijven kan via deze link tot en met 14 juli 2017. De compositie moet ten laatste op 11 augustus 2017 afgeleverd worden. Het reglement van de compositiewedstrijd is hier terug te vinden. Een professionele jury met internationale ervaring zal de werkstukken zorgvuldig evalueren. 

Voor meer informatie over de inschrijvingen kan je terecht bij Thomas De Keere - thomas@filmfestival.be / 09 242 80 60. 

Brussels Philharmonic zal, onder leiding van maestro Dirk Brossé, de composities van de drie finalisten brengen tijdens de 17e editie van het World Soundtrack Awards Gala op 18 oktober 2017 in Capitole, Gent. Aansluitend zal de winnaar bekend gemaakt worden.

17e World Soundtrack Awards Gala

Woensdag 18 oktober 2017 om 20u in Capitole, Gent.
Brussels Philharmonic o.l.v. maestro Dirk Brossé.

Centrale gasten zijn o.a. Terence Blanchard, David Shire, Joe Kraemer en vele anderen!

Tickets zijn hier verkrijgbaar.

 

Online communicatie door Lavagraphics