World soundtrack awards
 
'CLEO' in wereldpremière op 46ste Film Fest Gent
'CLEO' in wereldpremière op 46ste Film Fest Gent
deel dit artikel

Eva Cools' speelfilmdebuut 'CLEO' gaat op het 46ste Film Fest Gent in wereldpremière. De film wordt op 17 oktober officieel voorgesteld aan het publiek als slotfilm van de Explore Zone competitie. Bovendien wordt die avond ook de Visser-Neerlandiaprijs uitgereikt, die Eva Cools in 2016 won voor het scenario van 'CLEO'. 

Regisseuse Eva Cools is zeer vereerd dat 'CLEO' op Film Fest Gent in wereldpremière gaat: 'CLEO' behandelt een gevoelig en actueel thema, hiermee hoop ik de kijker te kunnen confronteren. Ik ben dan ook heel dankbaar dat Film Fest Gent mij de kans geeft om 'CLEO' in primeur aan het publiek te tonen in mijn thuisstad." 

Cleo (17) overleeft een verkeersongeval waarin haar ouders om het leven komen. Haar liefhebbende oma probeert Cleo en haar broertje een warm nest te bieden, maar moet het ontgelden met een rebelse tiener, die troost zoekt in de 12-jaar oudere, mysterieuze Leos. 

Anna Franziska Jäger ('My Queen Karo', 'Booster') vertolkt de hoofdrol. De cast bestaat verder uit Roy Aernouts ('De Behandeling'), Yolande Moreau ('Le tout nouveau testament, Séraphine'), Lucie Debay ('King of the Belgians'), Natali Broods ('Façades, Over Water'), Martha Canga Antonio ('Black') en Ishaq El AkelBrecht Goyvaerts verzorgde de cinematografie, Alain Dessauvage de montage, en muzikant Mauro Pawlowski schreef de originele soundtrack van de film.

'CLEO' is een productie van Lunanime, in coproductie met Wrong Men en BeTV. De film kwam tot stand met steun van VAFFlanders ImageCreative Europe - Media programme of the European UnionTelenet StapScreen Brussels, Belgian Tax Shelter for Film Financing.

Distributeur Lumière brengt 'CLEO' op 27 november 2019 naar de Belgische zalen op een 20-tal prints. Be For Films is de internationale sales agent.

Bekijk de trailer!
Koop je tickets! 

Online communicatie door Wisefools