World soundtrack awards
 
Charlie en Hannah gaan naar Slamdance
Charlie en Hannah gaan naar Slamdance Filmnieuws
deel dit artikel

'Charlie en Hannah gaan uit', debuutfilm van Bert Scholiers en slotfilm van de afgelopen 44e editie van Film Fest Gent, is geselecteerd voor Slamdance, één van de meest eigenzinnige filmfestivals van de VS.

Slamdance wordt algemeen beschouwd als hip, non-conformistisch jong broertje van het beroemde Sundance filmfestival en wordt op hetzelfde moment georganiseerd (van 19 tot 25 januari 2018) en het vindt eveneens plaats in Park City (Utah).

Slamdance richt zich op jong, ontluikend talent en belangrijke hedendaagse film- en televisiemakers als Lena Dunham ('Girls'), Christopher Nolan ('Dunkirk', 'Interstellar') en Larry Clark ('Kids') zijn alumni van het festival. Slamdance is ook het festival waar de meest winstgevende film aller tijden, 'Paranormal Activity', in première ging. ‘Charlie en Hannah’ zit in de competitie voor het beste narratieve debuut en werd geselecteerd uit meer dan 7.000 films. 

‘Charlie and Hannah’s Grand Night Out’, zoals de internationale titel luidt, is een hippe en frisse relatiekomedie met in de hoofdrollen drie beste vriendinnen (Evelien Bosmans, Daphne Wellens en Frances Lefebure), pratende borsten, vliegende ananassen en héél veel gin and tonic.

‘Charlie en Hannah gaan uit’ werd geproduceerd door Minds Meet en Altitude100 en kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en taxshelter.be. In Vlaanderen komt de film uit op 14 februari. 

Online communicatie door Wisefools