World soundtrack awards

Charles Bradley: Soul of America op 8 & 15 mei

Zo'n vijftig jaar was Charles Bradley een fervente James Brown-imitator. De pruik, de muziek, de dansmoves en de kleding: het plaatje klopte. Op zijn 62ste werkt hij eindelijk aan zijn eigen album en zal hij voor het eerst als zich zelf op het podium staan. Deze zomer stelt hij zijn nieuwe cd 'Victim of Love' voor op Werchter en Dour. Maar Vandaag is hij al bij ons te zien! Deze documentaire volgt de aanloop naar Charles Bradley's eerste album No Time for Dreaming op de voet en is een hartverwarmend verhaal over een doorzetter die niet alleen soul zingt, maar ook ademt.

deel dit artikel

Charles Bradley is niet gespaard gebleven in het leven. De fervente imitator van James Brown verliest zijn vader door de scheiding van zijn ouders, leeft een groot deel van zijn jeugd op straat na conflicten met zijn moeder en ziet zijn broer doodgeschoten worden bij een overval. Ondanks alle armoede en verdriet is er geen enkele verbittering. Zijn diepste wens is een plaat maken met zijn eigen nummers, als zichzelf. Het jonge label Daptone helpt zijn droom te vervullen. Twee jaar geleden dook de 62-jarige Charles Bradley plotseling op in de internationale muziekpers. Zo riep Rolling Stone Magazine zijn debuut-CD No Time for Dreaming uit tot een van de vijftig beste albums van 2011. In april van dit jaar bracht hij de opvolger, Victim of Love, uit. Alle ellende die hij heeft meegemaakt, verwoordt hij in swingende maar geladen nummers. Op het podium geeft hij zich helemaal en zijn alsmaar groeiende publiek is lyrisch. En terecht. Het kan je muzieksmaak zijn of niet, maar iemand die met zoveel overtuiging staat te doen waar hij altijd van heeft gedroomd, raakt je hoe dan ook.

'Charles Bradley: Soul of America' - Poull Brien - VS - 2012 - 74' - Engels gesproken, niet ondertiteld - op woensdagen 8 en 15 mei om 20u30 in KASKcinema Gent, Godshuizenlaan 4, 9000 Gent. Tickets kosten €5/3 (studenten, werklozen, 65+, HoGent personeel, alumni HoGent) en zijn verkrijgbaar aan de kassa van de cinema, vanaf een half uur voor aanvang van de film. Reserveren kan ook, door een mailtje te sturen met je naam, de film van je keuze en je telefoonnummer naar info@kaskcinema.be. Betalen doe je dan aan de kassa. Je plaats wordt bijgehouden tot 10 minuten voor het begin van de film. Website KASKcinema: www.kaskcinema.be

Charles Bradley: Soul of America op 8 & 15 mei

Foto's

Film Fest Gent
Online communicatie door Lavagraphics