World soundtrack awards
 
Cartoon Digital komt naar Gent
Cartoon Digital komt naar Gent Filmnieuws
deel dit artikel
cartoon digital

Van 13 tot 15 november 2018 houdt de Europese animatiesector in Gent een driedaagse conferentie onder de titel Cartoon Digital. Dat gebeurt voor de eerste keer in Vlaanderen en de bedoeling is de lokale sector in de verf te zetten en innovatie te stimuleren. Inschrijven kan tot en met 24 oktober. 

Cartoon Digital is een initiatief van Cartoon (European Association of Animation Film), een vereniging die in 1988 werd opgericht om de Europese animatiesector te steunen en te promoten. Nieuwe ontwikkelingen en interactief entertainment worden jaarlijks in de kijker gezet tijdens een meerdaagse conferentie.

In deze editie wordt de Vlaamse animatiesector in de schijnwerpers geplaatst en wordt er ook gekeken naar de Vlaamse gamesector. Een dertigtal sprekers zullen het hebben over hoe de dynamiek van het internet en de grote mobiliteit binnen Europa creatieve en zakelijke kansen creëren voor de animatiesector en over de raakvlakken tussen de animatie- en game-industrieën.

Op 13 november wordt de keynote speech gegeven door Marc Goodchild, hoofd digitale contentstrategie en product bij Turner EMEA, het imperium achter onder meer Cartoon Network. Daarna komt de Vlaamse sector aan het woord met een panelgesprek met onder andere Ives Agemans, regisseur, producent en oprichter van de Antwerpse Cyborn animatiestudio.

In de daaropvolgende dagen wordt onder meer ingegaan op globale trends in entertainment voor kinderen en is er plaats voor casestudies. Sprekers komen zowel van Disney als van France Télevisions en er gaat speciale aandacht naar de creatie van virtual reality-content.

Lezingen en presentaties slaan een brug naar de Vlaamse gamesector en tonen hoe game en animatie-industrieën naar elkaar toegroeien en in elkaar overvloeien.

Cartoon Digital staat open voor professionals uit de Vlaamse animatie- en gamesectoren en er is een apart luik voor studenten. Inschrijven via My Cartoon kan nog tot 24 oktober. Het evenement kwam tot stand met de steun van Creative Europe – MEDIA Programme, het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Stad Gent en Ketnet.

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Online communicatie door Wisefools