VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
‘Cargo’ vaart van Oostende naar San Sebastian
‘Cargo’ vaart van Oostende naar San Sebastian Filmnieuws
deel dit artikel

Nadat hij op 8 september het filmfestival van Oostende heeft geopend mag Gilles Coulier met zijn debuutfilm ‘Cargo’ naar het filmfestival van San Sebastian (22 tot 30 september). Daar is ‘Cargo’ geselecteerd voor het programma New Directors, de competitie voor eerste of tweede langspeelfilms. De winnaar maakt kans op een geldprijs van 50.000 euro.

Sam Louwyck, Wim Willaert en Sebastien Dewaele spelen de hoofdrollen in een verhaal over een gezin dat aan de rand van de afgrond belandt. Als Leon Broucke overboord valt van zijn vissersboot en in een diepe coma verzinkt, komt de verantwoordelijkheid over het familiebedrijf bij zijn zoon Jean terecht. Die worstelt met een enorme schuldenberg en verzeilt in onderhuidse conflicten met zijn twee broers. Broer Francis wordt verscheurd door de keuze tussen zijn familie en zijn geheime liefde en broer William keert, om aan een leven in de misdaad te ontsnappen, naar huis terug. Jean worstelt met zijn nieuwe rol als patriarch en wil zijn achtjarige zoon een betere toekomst  bezorgen. Lukt dat zonder stappen te zetten in een crimineel milieu?

Het scenario werd geschreven door Gilles Coulier en Tom Dupont en bijrollen in de film worden vertolkt door Roland Van Campenhout, Josse De Pauw, Chiel Vande Vijvere, Gilles De Schrijver en Mathias Sercu. ‘Cargo’ is het langspeelfilmdebuut van Gilles Coulier die voor tv de succesvolle reeks ‘Bevergem’ regisseerde. Hij draaide ook al enkele kortfilms waaronder ‘Ijsland’ en ‘Mont Blanc’ die allebei in Cannes werden vertoond respectief in de Cinéfondation (sectie voor filmscholen) en in de officiële kortfilmcompetitie.

‘Cargo’ komt bij ons op 13 september 2017 in de zalen.

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Online communicatie door Lavagraphics