VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA

One Shot Cinema

Film Fest Gent -
One Shot Cinema

Scorsese in KASKcinema: Shine a Light op 18/12

Een terugblik op de carrière van één van de meest succesvolle rock ‘n roll bands allertijden: The Rolling Stones. Interviews met zowel de band leden als andere bekende figuren worden afgewisseld met beelden van hun A Bigger Bang Tour. Scorsese stelde voor het vastleggen van deze legendarische band een uitzonderijke crew samen van award-winnende cameramannen.

18 december om 20u30 in KASKcinema

land: Verenigde Staten
taal: Engels
ondertitels: Nederlands

Info & tickets

 

Lees meer  

Film Fest Gent -
One Shot Cinema

Scorsese in KASKcinema: My Voyage To Italy op 4/12

Voor deze documentaire selecteerde Martin Scorsese een 30-tal belangrijke fragmenten uit de Italiaanse filmgeschiedenis, met een focus op de bloeiperiode tussen 1940 en 1965. Hij toont films die hem persoonlijk geïnspireerd hebben, geeft achtergrondinformatie en scherpe analyses die de artistieke en maatschappelijke betekenis van de films duidelijk maken.

4 december om 20u30 in KASKcinema

Info & tickets

 

Lees meer  

Film Fest Gent -
One Shot Cinema

The Act of Killing op 22 & 29 mei

Bij de militaire coup in 1965 schakelt het Indonesische leger kleine criminelen die een miljoen communisten, etnische Chinezen en minderheidsgroepen hebben uitgemoord. Zo'n 50 jaar na hun daden komen ze zelf aan het woord. Hun eerlijkheid en openheid maakt het geheel krachtig, surreëel en angstaanjagend. 'The Act of Killing' is een schokkende reis door de herinneringen en fantasieën van de daders.

Lees meer  

One Shot Cinema

Charles Bradley: Soul of America op 8 & 15 mei

Zo'n vijftig jaar was Charles Bradley een fervente James Brown-imitator. De pruik, de muziek, de dansmoves en de kleding: het plaatje klopte. Op zijn 62ste werkt hij eindelijk aan zijn eigen album en zal hij voor het eerst als zich zelf op het podium staan. Deze zomer stelt hij zijn nieuwe cd 'Victim of Love' voor op Werchter en Dour. Maar Vandaag is hij al bij ons te zien! Deze documentaire volgt de aanloop naar Charles Bradley's eerste album No Time for Dreaming op de voet en is een hartverwarmend verhaal over een doorzetter die niet alleen soul zingt, maar ook ademt.

Lees meer  

One Shot Cinema

Berberian Sound Studio

1976: een timide Engelse geluidstechnicus (een superbe vertolking door Toby Jones) reist naar Italië voor de postproductie van een low budget horrorfilm uit het giallo-genre, waar hij het bloedstollende geschreeuw van stemacteurs mixt met groteske geluidseffecten. Hij belandt in zijn eigen hel waarin fantasie en werkelijkheid niet langer te onderscheiden zijn. Peter Strickland levert een claustrofobisch meesterwerkje af dat recht doet aan het beste van Dario Argento en Mario Bava.

Lees meer  

One Shot Cinema

Keyhole

Ulysses Pick (Jason Patric), een misdadiger en een niet zo toegewijde vader, keert na een lange afwezigheid terug naar huis. Hij zeult twee tieners met zich mee: een verdronken meisje dat op mysterieuze wijze opnieuw tot leven is gekomen en een geboeide gijzelaar. Het is zijn eigen zoon, maar Ulysses herkent hem niet. Stilaan groeit het besef dat hij een ware odyssee in z'n eigen huis moet ondernemen. Een tocht die hem kamer per kamer, herinnering per herinnering, dichter bij zijn vrouw Hyacinth (Isabella Rossellini) brengt. Die ligt, gevangen in de slaapkamer, op hem te wachten...

Lees meer  

One Shot Cinema

Alois Nebel

Een eenzame treindispatcher in een klein station aan de Tsjechische grens wordt geplaagd door spoken en schaduwen uit het donker oorlogsverleden in deze magnifieke animatiefilm in beklemmend zwart-wit.

We weten allemaal dat je met animatie alle kanten op kan, alle onderwerpen kan aansnijden, alle stijlen kan ontwikkelen, de meest complexe verhalen kan vertellen en je daarbij een ongelofelijke waaier aan procédé's kan ontplooien. Zelden evenwel een animatiefilm gezien die zijn ambities met zo veel brio en overtuiging weet te realiseren. Tomas Lunak toont ons in zijn eerste film Aloïs Nebel (2011) niks minder dan de geschiedenis van het hedendaagse Tsjechië, van de Tweede Wereldoorlog tot Vaclav Havel.

Lees meer  

One Shot Cinema

Searching For Sugar Man

Deze muziekdocumentaire over de mysterieuze Amerikaans-Mexicaanse folkzanger Sixto Rodriguez, mocht begin vorig jaar Sundance openen, en won er meteen de Special Jury Prize en de Audience Award. Rodriguez, een Dylaneske bard uit Detroit, scoorde in 1969 met de plaat "Cold Fact", maar verdween even snel weer uit beeld. In de jaren 70 pikte de blanke Zuid-Afrikaanse tegencultuur echter een bootleg van het album op, waarna hij tot de stem van een generatie anti-establishment uitgroeide, en er zelfs groter dan Elvis werd. Dit noopte de filmcriticus van The Guardian er zelfs toe de film te bestempelen als een welkome aanvulling bij de herschrijving van de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. Rodriguez zelf leek evenwel van de aardbol verdwenen - de geruchten deden zelfs de ronde dat hij zelfmoord had gepleegd op het podium door zichzelf in brand te steken - waarop twee Zuid-Afrikaanse fans een zoektocht op poten zetten. Met de camera van Bendjelloul in hun kielzog en weinig meer dan Rodriguez' teksten als aanwijzing, levert dat een verrassend portret op.

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics