World soundtrack awards
Kies je dag:

One Shot Cinema

Film Fest Gent - Tangerine
One Shot Cinema

One Shot Cinema mei: TANGERINE

Een film die nog niet eerder in de Belgische cinemas te zien was: je schuift er op woensdagavonden voor aan tijdens One Shot Cinema. Film Fest Gent en KASKCinema vertonen er films die de zalen niet eerder haalden, maar zeker de moeite waard zijn. In mei kijk je naar de kinetische screwball komedie TANGERINE, een van de ontdekkingen van het afgelopen Film Fest Gent.

Woendag 25 mei is de voorlopig laatste One Shot Cinema voor KASK Cinema het seizoen afsluit met Live Track Cinema op 28 mei met een performance van STUFF. en de vertoning van 'A Page of Madness'.

Lees meer  

Film Fest Gent - I Nostri Ragazzi
One Shot Cinema

One Shot Cinema april: I NOSTRI RAGAZZI

Vanaf vanavond kan je deze maand weer elke woensdagavond aanschuiven voor een film van formaat die niet eerder in de Belgische cinemas te zien was. Film Fest Gent en KASKCinema schotelen je het smakelijke I NOSTRI RAGAZZI voor, een Italiaanse bewerking van de bestseller 'Het Diner'.

* Update: de voorstellingen op 20 en 27 april zijn volzet, je kan je ter plekke op de wachtlijst laten zetten. In mei is er weer een nieuwe OneShotCinema, en wel één van de grootste verrassingen op Film Fest Gent 2015 (en bovendien volledig gefilmd met een iPhone): Tangerine (Sean Baker) *. Klik hier voor het reserveren van je tickets. 

Lees meer  

Film Fest Gent - Going Clear
One Shot Cinema

One Shot Cinema februari: GOING CLEAR: SCIENTOLOGY & THE PRISON OF BELIEF

One Shot Cinema, de wekelijkse filmavond van Film Fest Gent en KASKCinema, toont de hele maand februari op woensdag de meest ophefmakende documentaire van het jaar: 'Going Clear: Scientology & The Prison of Belief' (2015), een onluisterend onderzoek van regisseur Alex Gibney naar de duistere praktijken van de Church of Scientology.

Reserveer hier je tickets voor een van de vertoningen in KASKCinema (3, 10, 17 of 24 februari). Film Fest Friends mogen op vertoning van hun ledenpas gratis naar de vertoning.

Lees meer  

Film Fest Gent - Summer of Sam
One Shot Cinema

Goldmineties/One Shot Cinema: Summer of Sam - Spike Lee

Woensdag 27 januari alweer een laatste Goldmineties in KASKCinema, maar wat voor een. Oververhit, onevenwichtig en gulzig (er zit genoeg stof in voor een half dozijn films) zoals alleen Spike Lee ze kan maken: 'Summer of Sam' uit 1999 een film vol rauwe, aanstekelijke energie.

Reserveer je tickets hier
woensdag 27 januari
20:30 uur
Kask Cinema - Godshuizenlaan 4

Lees meer  

Film Fest Gent - Going Clear: Scientology & The Prison of Belief
One Shot Cinema

Omstreden Scientology documentaire @ One Shot Cinema van februari

In het kader van One Shot Cinema toont Film Fest Gent in samenwerking met KASKcinema de meest ophefmakende documentaire van het jaar, een onluisterend onderzoek van Alex Gibney naar de duistere praktijken van de Church of Scientology.

GOING CLEAR: SCIENTOLOGY AND THE PRISON OF BELIEF
(Alex Gibney; 2015; 120 min.)

Woensdag 3, 10, 17 en 24 februari om 20:30 uur
Kask Cinema - Godshuizenlaan 4

Reserveer je tickets hier
 

Lees meer  

Film Fest Gent - Breaking the Waves
One Shot Cinema

One Shot Cinema 20 januari: Breaking the Waves

Elke woensdagavond schuif je in KASK Cinema traditiegetrouw aan voor One Shot Cinema, met een film van formaat geselecteerd door Film Fest Gent en KASK Cinema. De maand januari staat in het teken van de Goldmineties, de schatkamer van cinema uit de jaren negentig.

Met films als 'Element of Crime', 'Europa' en de verbazende tv-serie 'The Kingdom' ontpopte de Deense regisseur Lars Von Trier zich tot een van de meest eigenzinnige talenten uit de Europese cinema van de jaren tachtig-negentig. Niets in deze radicaal gestileerde films bereidde ons voor op de overweldigend emotionele kracht van 'Breaking the Waves', de One Shot Cinema van 20 januari in KASK Cinema.  

Reserveer je tickets hier
woensdag 20 januari
20:30 uur
Kask Cinema - Godshuizenlaan 4

En alvast voor in je agenda: de One Shot Cinema/Goldmineties van 27 januari - 'Summer of Sam' (1999) door Spike Lee

Lees meer  

Film Fest Gent - Harrison Ford in 'Presumed Innocent'
One Shot Cinema

One Shot Cinema 13 januari: Presumed Innocent

Op woensdagavond schuif je in KASK Cinema aan voor One Shot Cinema, met een film van formaat geselecteerd door Film Fest Gent en KASK Cinema.

Woensdagavond 13 januari kijk je naar 'Presumed Innocent' uit 1990. Deze uitmuntende verfilming van de legal thriller van Scott Turow (de grondlegger van het genre) biedt ons een insiderskijk op het reilen en zeilen van het Amerikaanse justitieapparaat en toont hoe gecompliceerd het is om in dit systeem recht te doen geschieden.

Reserveer je tickets hier

Woensdag 13 januari
20:30 uur
Kask Cinema - Godshuizenlaan 4

Lees meer  

Film Fest Gent - Miller's Crossing
One Shot Cinema

One Shot Cinema 6 januari - Miller's Crossing

Film Fest Gent en KASK Cinema trappen 2016 af met een nieuwe reeks One Shot Cinema. De maand januari staat in het teken van de GOLDMINETIES: de beste, mooiste, meest geschifte films van de jaren 90.

Op woensdagavond 6 januari kijk je naar het gansterepos 'Miller's Crossing' door de Coen-brothers. Reserveren doe je hier!

Lees meer  

Film Fest Gent -
One Shot Cinema

Goldmineties @ KASKcinema

KASKcinema zet het nieuwe jaar in met een langverwachte tweede editie van GOLDMINETIES, een focus op de beste films van de jaren 90. Onze programmatoren selecteerden voor de gelegenheid oud werk van de Coens, von Trier, Pakula en Spike Lee, in plaats van een nieuwe One Shot Cinema. 

Lees meer  

Film Fest Gent - 54: The Director's Cut
One Shot Cinema

One Shot Cinema november: '54: The Director’s Cut'

Een nieuwe maand, een nieuwe One Shot Cinema! Samen met KASKcinema vertoont Film Fest Gent maandelijks een festivalfilm die niet in het reguliere bioscoopcircuit te zien is. Je kan op woensdagen in november aanschuiven voor ’54: The Director’s Cut’, een reconstructie van wat regisseur Mark Christopher écht voor ogen had toen hij in 1998 zijn homo-erotisch getinte film maakte over de legendarische New Yorkse disco-tempel uit de seventies.


 

Lees meer  

Film Fest Gent -
One Shot Cinema

One Shot Cinema: '10.000 KM'

De laatste vertoning van deze One Shot Cinema film van Carlos Marques-Marcet vindt plaats op woensdag 28 oktober. '10.000 km' is een verhaal over liefde, getekend door hedendaagse fenomenen, zoals facetime en whatsapp.

 

Lees meer  

Film Fest Gent -
One Shot Cinema

One Shot Cinema: 10.000 Km

Naar jaarlijkse gewoonte gaat One Shot Cinema weer van start, een samenwerking tussen Film Fest Gent en KASKCinema. Bekijk '10.000 km', een verhaal over liefde getekend door de hedendaagse fenomenen, zoals facetime en whatsapp. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
One Shot Cinema

Goldmineties: Killing Zoe

Het regiedebuut van Roger Avary, maat & medewerker van Quentin Tarantino die 'Killing Zoe' ook mee produceerde, is een hondsbrutale en modieus decadente moderne variatie op het klassieke misdaadfilmmotief van de bankroof die zéér slecht afloopt.

Lees meer  

Film Fest Gent -
One Shot Cinema

Goldmineties: Porco Rosso

Welke film van animatiegrootheid Hayao Miyazaki nu de beste is, daarover zijn de meningen verdeeld. Voor de een is het Howl’s Moving Castle (2004), voor de ander is het het eco-sprookje Princess Mononoke (1997) waarmee de Japanse meester doorbrak in het westen. En ook Spirited Away (2001) maakt aanspraak op deze titel.  Hoe dan ook, alle elf films (er komen er wellicht geen meer bij aangezien de regisseur vorig jaar zijn pensioen heeft aangekondigd) die Miyazaki sinds de jaren zestig maakte bezitten wonderbaarlijke scènes die je nooit meer vergeet.

Lees meer  

Film Fest Gent -
One Shot Cinema

Goldmineties: The Adjuster

In het programma Goldmineties (het beste uit de cinema van de jaren negentig) presenteert Film Fest Gent in samenwerking met KASKcinema een van de vroegere werken van Atom Egoyan. Met zijn vierde lange speelfilm The Adjuster uit 1991 werd Egoyans reputatie definitief gevestigd.

Lees meer  

Film Fest Gent -
One Shot Cinema

Goldmineties @ KASKcinema

In januari focussen we samen met KASKcinema op de films die de nineties kleur hebben gegeven, films die op weg zijn klassiekers te worden. De jaren ‘90 zijn een goudmijn van goeie, straffe en geestige cinema. Op het programma staan opvallende films die in de jaren ’90 vertoond werden op Film Fest Gent, toen nog het Gentse Filmgebeuren. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
One Shot Cinema

Goldmineties: Darkman

De eerste One Shot Cinema van het jaar is een demente comics-spektakel van Sam Raimi uit 1990. Een eigentijdse variant van al die horrorprenten uit de jaren vijftig over uit de hand gelopen wetenschappelijke experimenten.

Lees meer  

Film Fest Gent -
One Shot Cinema

One Shot Cinema: La Princesa de Francia

Met slechts enkele films op zijn naam is Matias Pineiro (geboren in 1982) niet alleen de meest getalenteerde van de nieuwe generatie Argentijnse filmmakers maar mag hij gerust tot de meest stimulerende regisseurs ter wereld gerekend worden. The New York Times noemde hem terecht een van de ’20 directors to watch.’ 

Vorig jaar vertoonden we op de 40e editie van Film Fest Gent zijn derde lange speelfilm Viola (2012) waarvoor hij zijn inspiratie haalde bij Shakespeare’s Twelfth Night.

Zijn nieuwste film La Princesa de Francia (2014) viel qua timing net uit de boot om op het voorbije festival vertoond te worden, maar dit maken we nu goed door dit in België onuitgegeven pareltje te vertonen in ons One Shot Cinema programma in KASKcinema.

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics