VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA

Filmnieuws

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Win de DVD box van 'Occupied'

Wat als de Russen zouden binnenvallen in Noorwegen? De Noorse misdaadschrijver Jo Nesbø liet zijn verbeelding de vrije loop en schreef er een politiek televisiedrama over waarvan de eerste 2 afleveringen al vertoond werden op het 42e Film Fest Gent. 

 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Win een duoticket voor de UFA Film Nights 2015 in Bozar!

De UFA Film Nights in Bozar in Brussel bieden de mogelijkheid om oude filmklassiekers  -gaande van films uit 'The Golden Time'  tot de stille film - te bekijken met live muziek voorzien door internationale artiesten en ensembles. Niet enkel krijg je de mogelijkheid om te genieten in kwalitatieve technische omstandigheden van enkele filmpareltjes die een mijlpaal vormden in de filmgeschiedenis, maar ook kan je de expressieve kracht van filmmuziek ten volle ervaren. Geen enkele technologische hoogstandjes kunnen namelijk de magie van een live filmmuziekconcert evenaren!

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Zomerfilmcollege 2015 @ Cinema Zuid

8 dagen lang meer dan 20 lezingen en 30 films met specials rond icoon Burt Lancaster en levende legende Jean-Luc Godard, een uitgekozen ‘Meesterwerk’ in zijn filmische context en een gastcollege door de veelgeprezen Schotse regisseur Bill Forsyth, bekend om zijn komedies.

 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Jong en Wijs TGIF #1

Na twee geslaagde Jong & Wijs edities willen de jonge en wijze mensen van Gent het daar ontstane netwerk het hele jaar door levendig houden. Op vrijdag 26 juni zal de eerste in een reeks reizende afterworks doorgaan. Deze editie vindt plaats in de kantoren van SEEQ, op een boogscheut van De Centrale.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Expo Amira Daoudi: From Film to Poster

De expo ‘From Film to Poster’ door het Brusselse GALERIES staat aan de hand van het werk van vormgeefster Amira Daoudi stil bij het ontwikkelingsproces van een poster, van film tot affiche. Bekend, maar ook onuitgegeven werk van Daoudi toont haar creatieve houding tegenover bewegend beeld en brengt de relatie tussen affiche en film in kaart.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Frankrijk feest na jury palmares in Cannes

De toekenning van de Gouden Palm op het 68ste Filmfestival van Cannes aan 'Dheepan' van Jacques Audiard was voor velen toch een domper op de feestvreugde. Niet dat de keuze van de jury onder leiding van de gebroeders Coen zo slecht was, maar er waren, volgens publiek en critici, toch betere keuzes mogelijk. 'Carol' van Todd Haynes, 'The Assassin' van Huo Hsiao-Hsien, 'Son of Saul' van Laslo Nemes om maar drie andere favorieten te noemen. Voor de zoveelste keer was er dus een kloof tussen de jury en de rest van de festivalgangers. “Maar”, zo zei Joel Coen op een persconferentie “wij zijn geen jury van critici, wel van kunstenaars”.

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics