World soundtrack awards
 

Filmnieuws

Film Fest Gent - La Fleurière - Ruben Desiere
Filmnieuws

'La Fleurière' gaat naar Göteborg

Het speelfilmdebuut ‘La Fleurière’ van VAF Wildcard-winnaar Ruben Desiere is geselecteerd voor het Göteborg Film Festival waar de film kans maakt op de Ingmar Bergman International Debut Award, de hoofdprijs in de competitie voor eerste speelfilms. Het Göteborg Film Festival dat plaats heeft van 26 januari tot 5 februari 2018 is het belangrijkste filmfestival van Noord-Europa en is al lang een internationale springplank voor Scandinavische en Europese films.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Kristof Hoornaert breekt door in Capri

Op het 22ste Capri Hollywood filmfestival won Kristof Hoornaert zopas de “Breakout Director Award” voor zijn eerste langspeelfilm ‘Resurrection’. De film ging in wereldpremière op de recente 44e editie van Film Fest Gent en komt op 10 januari 2018 in de zalen.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Drie Vlaamse producties naar Rotterdam

‘Rabot’ van Christina Vandekerckhove, ‘La Fleurière’ van Ruben Deseire en ‘Resurrection’ van Kristof Hoornaert zijn geselecteerd voor het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) dat plaats heeft van 24 januari tot 4 februari 2018. De geselecteerde films krijgen een plaats in de Bright Future sectie, de thuisbasis voor aanstormende filmmakers met een unieke stijl en visie. De selectie bevat nieuwe films van dé spraakmakende talenten van het jaar. ‘Rabot’ en ‘La Fleurière’ maken ook kans op een prijs in de Bright Future competitie.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

'Girl' wint Franse Progress Award

Met zijn speelfilmproject ‘Girl’ won Lukas Dhont de Titrafilm Work in Progress Award op het Europees Filmfestival van Les Arcs. Aan die prijs is een postproductiepremie van 10.000 euro verbonden. Eerder dit jaar werd het project ook al bekroond met de Grid VFX Works in Progress Award op CONNeXT in Gent.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

May Day scoort hattrick op Kortfilmfestival Leuven

Op de slotdag van het Internationaal Kortfilmfestival Leuven 2017 was er een hattrick weggelegd voor de kortfilm ‘May Day’ van Fedrik De Beul en Olivier Magis. De film won zowel de prijs van de jury als die van het publiek in de categorie Vlaamse fictie. Daarenboven was er de prijs voor de beste acteerprestatie voor Thierry Hellin. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

VAF deelt voor 285.000 euro Wildcards uit

Van de zes winnaars van een VAF Wildcard stelden er drie al hun bekroond werk voor op de 44ste editie van Film Fest Gent. Het zijn fictie-winnaars Hans Vannetelbosch en Michiel Dhont. Daarbij komt Mathijs Poppe die een speciale vertoning kreeg van zijn nu bekroonde documentaire ‘Ours is a Country of Words’.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Visser-Neerlandiaprijs voor scenario

Uit het Visser-Neerlandiafonds stelt het Algemeen Nederlands Verbond een prijs ter beschikking van 5.000 euro voor een scenario voor een nog te produceren Nederlandstalige speelfilm. De vorige Visser-Neerlandiaprijs werd in 2016 op Film Fest Gent uitgereikt aan Eva Cools voor het scenario van ‘Cleo’. Dit project kreeg recentelijk productiesteun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Bedazzle geeft arthouse onderdak

‚Äč‘Charlie en Hannah gaan uit’, de debuutfilm van Bert Scholiers wordt de eerste film die zal worden verdeeld door Bedazzle, een nieuwe speler op de Belgische distributiemarkt. ‘Charlie en Hannah’ was de slotfilm van de 44ste editie van Film Fest Gent en komt op 14 februari 2018 in de zalen.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Nathalie Teirlinck wint cultuurprijs Stad Gent

Vanwege haar spectaculaire binnen- en buitenlandse parcours als jonge filmmaker en haar sterke eigen beeldtaal krijgt Nathalie Teirlinck de Cultuurprijs van de Stad Gent. Die werd dit jaar voor het eerst toegekend in de discipline audiovisuele kunsten en de jury was unaniem in haar beslissing.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Nu in de bioscoop: 'Zagros' - Winnaar van de Grand Prix 2017

"De regisseur slaagt erin om op een natuurlijke manier een waarheidsgetrouw verhaal te brengen dat het publiek onthutst en diep geraakt achterlaat,” aldus juryvoorzitter Aurelio Grimaldi over 'Zagros' van regisseur Sahim Omar Kalifa, winnaar van de Grand Prix op Film Fest Gent 2017. De film is vanaf woensdag te zien in de Belgische cinemazalen. 

Lees meer  

Film Fest Gent - un ange koen mortier
Filmnieuws

Opnames van Koen Mortiers 'Engel' gestart

Regisseur Koen Mortier is gestart met de opnames van zijn derde langspeler 'Engel'. De film wordt grotendeels in Senegal gedraaid en de hoofdrollen worden ingevuld door Vincent Rottiers ('Dheepan', 'Le monde nous appartient'), Fatou N'Diaye ('My Voice') en Paul Bartel ('Les géants', 'Michael Kohlhaas').

Lees meer  

Film Fest Gent - museumnacht amsterdam
Filmnieuws

Belgian Shorts op Amsterdamse Museumnacht

Wie op zaterdag 4 november een avondje cultureel gaat doen in Amsterdam, springt best ook even binnen in cultuurhuis De Brakke Grond. Je kunt er immers doorlopend vanaf 19u terecht voor enkele Belgian Shorts die te zien waren op de 44e edtie van Film Fest Gent.

Lees meer  

Film Fest Gent - imge
Filmnieuws

Cineaste Imge √Ėzbilge tast grenzen af

Op 9 november 2017 opent in de Antwerpse Pedrami Gallery de tentoonstelling ‘Order Border Disorder’ van Imge Özbilge. In haar werk stelt ze de onzichtbare maar toch confronterende culturele en religieuze grenzen in Turkije en in het Midden-Oosten in vraag.

Lees meer  

Film Fest Gent - kales
Filmnieuws

Zes Vlaamse documentaires op IDFA

Op de dertigste editie van het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) worden niet minder dan zes Vlaamse documentaire producties vertoond. Vier ervan in wereldpremière en twee in internationale première. Vijf producties maken kans op een prijs in een van de competities.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

‚ÄėTytgat Chocolat‚Äô wint Prix Europa in Berlijn

Nadat ‘Zagros’ van Sahim Omar Kalifa de prijs voor de beste film won op de 44ste editie van Film Fest Gent kreeg de tv-serie ‘Tytgat Chocolat’ in Berlijn de Prix Europa voor de beste tv-fictiereeks. Het langspeelfilmdebuut ‘Le passé devant nous’ van Nathalie Teirlinck won de Duits-Franse KINEMA Award op het 31ste internationaal Filmfestival van Braunschweig.

Lees meer  

Online communicatie door Wisefools