World soundtrack awards
 

Filmnieuws

Film Fest Gent - El Bar - One Shot Cinema
Filmnieuws

'El Bar' serveert Spaanse genrecinema die blijft verrassen

Elk jaar kan je een massa films bekijken in de Belgische zalen, maar toch zijn er nog altijd markante films die geen reguliere bioscooprelease krijgen. One Shot Cinema, een initiatief van Film Fest Gent en Sphinx Cinema, vult die leemte door elke donderdag zo’n onuitgegeven film op het programma te plaatsen. In maart staat 'El Bar' op het programma.

Lees meer  

Film Fest Gent - Skammen
Filmnieuws

'Skammen' in Flagey

Elke maand stelt Patrick Duynslaegher, artistiek directeur van Film Fest Gent, in Ciné-Club Flagey (Brussel) een van zijn favoriete films voor. Nu donderdag 8 maart is het de beurt aan 'Skammen' (1968), waarin Ingmar Bergman de gevolgen van een "kleine oorlog" op hallucinante wijze dramatiseert. In het jaar dat de honderdste geboortedag van Ingmar Bergman wordt herdacht, mocht een sleutelfilm van de Zweedse meester niet ontbreken in deze Ciné-Club.

Lees meer  

Film Fest Gent - Word is Bond
Filmnieuws

'Word is Bond' in Vooruit

De documentaire 'Word is Bond' gaat in Belgische première op 10 maart tijdens het Out The Frame hiphopfestival in Vooruit. ‘Word is Bond’ neemt je mee naar de roots van rap en toont hoe hiphop de stem werd van een generatie.

Lees meer  

Film Fest Gent - Berlinale 2018
Filmnieuws

Films op Berlinale zijn spiegels van complexe wereld

Met 385 films op de teller gaat, daags na Valentijn, de 68ste editie van de Berlinale van start. Festivaldirecteur Dieter Kosslick belooft in zijn officiële selectie films die een spiegelbeeld zijn van onze complexe maatschappij en ruimt veel plaats in voor het hedendaagse kernbegrip “diversiteit” en aan #MeToo-initiatieven. Na een brandbrief vanwege 79 Duitse cineasten is Kosslick aangeschoten wild en de vraag daarbij is of de Berlinale collaterale schade zal oplopen.

Lees meer  

Film Fest Gent - Rosie & Moussa
Filmnieuws

'Rosie & Moussa' trekken naar Canada en Tsjechi√ę

Nadat ‘Rosie & Moussa’ vorige week in competitie werd vertoond op het Canadese Festival International du Film pour Enfants de Montréal (FIFEM) werd hij ook geselecteerd voor het Toronto International Filmfestival Kids, een van de meest toonaangevende internationale jeugdfilmfestivals dat plaats heeft van 8 tot 18 maart. Daarna trekken ‘Rosie & Moussa’ naar het Tsjechische Zlin waar van 25 mei tot 2 juni 2018 een van de oudste kinder- en jeugdfilmfestivals ter wereld plaats heeft.

Lees meer  

Film Fest Gent - The Breadwinner - Anima festival 2018
Filmnieuws

Anima festival toont vrouwen aan het roer

Het Brussels animatiefilmfestival ‘Anima’ bewijst dat vrouwen aan het roer staan in een wereld die bruist van creativiteit. ‘Anima’ heeft van 9 tot 18 februari 2018 plaats in Flagey, Brussel en houdt ook halte in Gent, Genk, Antwerpen en Leuven.

Lees meer  

Film Fest Gent - The Misandrists - Pinx 2018
Filmnieuws

Regenboogkleuren in Sphinx cinema

In 2017 vierde het holebifilmfestival Pinx in Spinx cinema zijn vijfde verjaardag. Een mooie editie met de grote Oscarwinnaar ‘Moonlight’ als slotfilm. Ook dit jaar pakt het festival uit met een prikkelende selectie LGBTQ-films.

Lees meer  

Film Fest Gent - ZOOks - JEF festival 2018
Filmnieuws

JEF festival krijgt een Vlaams tintje

Van 4 tot 18 februari 2018 heeft in Antwerpen, Brugge, Gent, Kortrijk en Strombeek-Bever het aan de jeugdfilm gewijde JEF festival door. Er zijn in de diverse steden een heleboel premières, exclusieve events, masterclasses, een medialab, films geprogrammeerd door jongeren voor jongeren, vertoningen speciaal voor kleuters en nog veel meer! 

Lees meer  

Film Fest Gent - Bande à part - Flagey
Filmnieuws

Flagey: Bande à part

Elke maand stelt Patrick Duynslaegher, artistiek directeur van Film Fest Gent in Ciné-Club Flagey (Brussel) een van zijn favoriete films voor. Nu donderdag 18 januari is het de beurt aan Jean-Luc Godards ‘Bande à part’ (1964), een aparte en zeer persoonlijke film in het immense werk van de regisseur.

Lees meer  

Film Fest Gent - We Stood Like Kings - Handelsbeurs
Filmnieuws

We Stood Like Kings in Handelsbeurs

We Stood Like Kings verdiept zich sinds 2011 in schatten uit de filmgeschiedenis, die ze live voorzien van tegelijk intense en breekbare post-rock. Met hun nieuwe soundtrack 'USA 1982' gaan ze de ontmoeting aan met de cultfilm Koyaanisqatsi. Een adembenemende audiovisuele ervaring.

Lees meer  

Film Fest Gent - La Fleurière - Ruben Desiere
Filmnieuws

'La Fleurière' gaat naar Göteborg

Het speelfilmdebuut ‘La Fleurière’ van VAF Wildcard-winnaar Ruben Desiere is geselecteerd voor het Göteborg Film Festival waar de film kans maakt op de Ingmar Bergman International Debut Award, de hoofdprijs in de competitie voor eerste speelfilms. Het Göteborg Film Festival dat plaats heeft van 26 januari tot 5 februari 2018 is het belangrijkste filmfestival van Noord-Europa en is al lang een internationale springplank voor Scandinavische en Europese films.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Kristof Hoornaert breekt door in Capri

Op het 22ste Capri Hollywood filmfestival won Kristof Hoornaert zopas de “Breakout Director Award” voor zijn eerste langspeelfilm ‘Resurrection’. De film ging in wereldpremière op de recente 44e editie van Film Fest Gent en komt op 10 januari 2018 in de zalen.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Drie Vlaamse producties naar Rotterdam

‘Rabot’ van Christina Vandekerckhove, ‘La Fleurière’ van Ruben Deseire en ‘Resurrection’ van Kristof Hoornaert zijn geselecteerd voor het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) dat plaats heeft van 24 januari tot 4 februari 2018. De geselecteerde films krijgen een plaats in de Bright Future sectie, de thuisbasis voor aanstormende filmmakers met een unieke stijl en visie. De selectie bevat nieuwe films van dé spraakmakende talenten van het jaar. ‘Rabot’ en ‘La Fleurière’ maken ook kans op een prijs in de Bright Future competitie.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

'Girl' wint Franse Progress Award

Met zijn speelfilmproject ‘Girl’ won Lukas Dhont de Titrafilm Work in Progress Award op het Europees Filmfestival van Les Arcs. Aan die prijs is een postproductiepremie van 10.000 euro verbonden. Eerder dit jaar werd het project ook al bekroond met de Grid VFX Works in Progress Award op CONNeXT in Gent.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

May Day scoort hattrick op Kortfilmfestival Leuven

Op de slotdag van het Internationaal Kortfilmfestival Leuven 2017 was er een hattrick weggelegd voor de kortfilm ‘May Day’ van Fedrik De Beul en Olivier Magis. De film won zowel de prijs van de jury als die van het publiek in de categorie Vlaamse fictie. Daarenboven was er de prijs voor de beste acteerprestatie voor Thierry Hellin. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

VAF deelt voor 285.000 euro Wildcards uit

Van de zes winnaars van een VAF Wildcard stelden er drie al hun bekroond werk voor op de 44ste editie van Film Fest Gent. Het zijn fictie-winnaars Hans Vannetelbosch en Michiel Dhont. Daarbij komt Mathijs Poppe die een speciale vertoning kreeg van zijn nu bekroonde documentaire ‘Ours is a Country of Words’.

Lees meer  

Online communicatie door Wisefools