World soundtrack awards
 

Filmnieuws

Film Fest Gent -
Filmnieuws

MOOOV 2.0 Competitie

De MOOOV 2.0 Competitie, die volgende week uit de startblokken schiet op een heruitgevonden MOOOV Festival, bestaat uit acht competitiefilms. Daarvan zijn er vijf debuutfilms. Vijf werden er door een vrouw gedraaid en ze zijn afkomstig uit vier continenten. 

Lees meer  

Film Fest Gent - Rasoulofs dochter laat haar vader via de telefoon spreken tijdens de Berlinale-ceremonie.
Filmnieuws

Filmfestivals vragen vrijheid voor Mohammad Rasoulof

Samen met de European Film Academy, het filmfestival van Cannes, Rotterdam, Berlijn, Hamburg, Duitse en Italiaanse filmacademies, uit Film Fest Gent zijn bezorgdheid over de dreigende opsluiting van de Iraanse filmregisseur Mohammad Rasoulof. Hij won zopas de Gouden Beer op de 70ste Berlinale voor zijn film ‘There is No Evil’ die een kritische blik werpt op het leven onder een autoritair regime. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Screen Flanders investeert ruim 2 miljoen euro in 13 producties

De dertien nieuwe audiovisuele producties die door Screen Flanders voor een bedrag van ruim 2 miljoen euro worden ondersteund bestaan uit zeven speelfilms en zes televisieproducties. De investering van Screen Flanders, dat Vlaanderen als audiovisuele regio op de internationale kaart wil zetten, genereert bijna 16 miljoen euro aan in aanmerking komende uitgaven in het Vlaamse Gewest. Een economische hefboom van 7,87 per geïnvesteerde euro.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Duynslaegher gidst je door de film maudit, in Cinema Zed

In maart en april neemt Patrick Duynslaegher, filmkenner en verbonden aan Film Fest Gent, in een programma van Cinema Zed in Leuven de zogeheten ‘film maudit’ onder de loep, met lezing en vertoning van zes megalomane films die reputaties kelderden, studio’s aan de rand van de afgrond slingerden en soms echte lastercampagnes ontketenden. Maar die na het optrekken van de storm ongelofelijke films blijken te zijn, en soms zelfs meesterwerken.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

JEF-festival gaat in de mix

Na een succesvol openingsweekend in Antwerpen gaat het JEF-festival, gewijd aan de jeugdfilm, op 22 februari van start in Antwerpen, Gent, Brugge, Kortrijk en Roeselare. Tot 1 maart kan je in deze steden op verschillende data fantastische jeugdfilms bekijken, interactieve en audiovisuele installaties bewonderen en bespelen en exclusieve events meemaken.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Wordt de 70ste Berlinale een somber feest?

Ondanks een moeilijke voorbereiding en virusdreiging gaat de 70ste Berlinale op 20 februari van start. Ze duurt tot 1 maart. De competitie heeft een sombere toon, zegt artistiek directeur Carlo Chatrian. Zijn nieuwe aanpak en de films moeten toch voor een feesteditie zorgen.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

'Da Yie' van Anthony Nti wint in Clermont-Ferrand

Met zijn korte film ‘Da Yie’ won de Antwerpse filmmaker Anthony Nti de grote prijs op het internationaal kortfilmfestival van Clermont-Ferrand, het belangrijkste festival van de korte film. Eerder won Nti met zijn film de publieksprijs op Film Fest Gent en in Leuven Kort werd hij bekroond als beste Vlaamse kortfilm.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Smelt Berlijn voor Vlaamse films?

Onder de titel ‘The Melting’ zal de in de ontwikkelingsfase verkerende debuutfilm van Veerle Baetens, een verfilming van het boek ‘Het Smelt’ van Lize Spit, op de Berlinale Co-Production Market worden voorgesteld. De makers zullen in Berlijn deelnemen aan een intensief programma met meetings met vertegenwoordigers van de internationale filmindustrie.

Lees meer  

Online communicatie door Wisefools