World soundtrack awards

Filmmuziek

Film Fest Gent -
Filmmuziek

Maak een soundtrack en neem deel aan de WSA Film Music Composition wedstrijd

Jong internationaal filmmuziektalent krijgt in 2020 opnieuw de kans om de felbegeerde SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International Composer binnen te halen. We dagen jonge componisten dit jaar uit om een originele compositie uit te werken voor een fragment uit 'J'ai perdu mon corps' (I Lost My Body') van Jérémy Clapin, een film die deel uitmaakte van de Internationale Competitie op Film Fest Gent 2019.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmmuziek

WSA-prijzen als opstap naar hogere podia

Van genomineerde voor de World Soundtrack Discovery of the Year Award tot winnares van de Oscar voor de beste filmmuziek met tussendoor nog een Bafta plus een World Soundtrack Award, een Emmy en een Grammy. Het gaat hard de jongste maanden voor de Ijslandse componiste en celliste Hildur Guðnadóttir. En nogmaals is bewezen dat de World Soundtrack Academy oog en oor heeft voor nieuw talent.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmmuziek

Compositiewedstrijd voor jonge internationale filmcomponisten - Schrijf je nu in!

Jong internationaal filmmuziektalent krijgt opnieuw de kans om de felbegeerde SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International Composer binnen te halen. Deze prijs werd in het leven geroepen door de World Soundtrack Academy en staat gelijk aan 2.500 euro. De composities van de drie finalisten zullen live worden uitgevoerd door Brussels Philharmonic, o.l.v. Dirk Brossé tijdens de World Soundtrack Awards op vrijdag 18 oktober in Capitole, Gent.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmmuziek

18e World Soundtrack Awards kondigt tweede reeks genomineerden aan

Na de nominaties voor Best Film, TV Composer en Song maakt de World Soundtrack Academy een tweede lading genomineerden bekend. Het gaat om de nominaties voor Best Original Score for a Belgian Production, Discovery of the Year, SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International Composer en Public Choice Award. Daarbij valt de doorbraak op van de vrouwelijke componisten in de nominaties voor Discovery of the Year. Met drie op vijf zijn ze in de meerderheid en dat houdt beloftes in voor de toekomst. Verder valt de dubbele nominatie – Belgische score én Discovery of the Year – op voor Valentin Hadjadj componist van onze openingsfilm en Belgische Oscarkandidaat ‘Girl’.

Lees meer  

Film Fest Gent - Carter Burwell
Filmmuziek

Film Fest Gent & Brussels Philharmonic nemen 'Carter Burwell: Music for Film' op

Onder de titel ‘Carter Burwell: Music for Film’ brengen Film Fest Gent en Brussels Philharmonic ook dit jaar een bloemlezing uit het boeiende oeuvre van de hoofdgast van de World Soundtrack Awards. Het wordt het eerste verzamelalbum van Burwells memorabele muziek en het bevat exclusieve en niet eerder gepubliceerde tracks van de films ‘The Spanish Prisoner’ en ‘Olive Kitteridge’. 

Lees meer  

Film Fest Gent - a quiet place
Filmmuziek

Stem nu voor de Public Choice Award

Brengt de score van 'A Quiet Place' je helemaal van je melk? Vond je het beste aan 'Avengers: Infinity War' de muziek? Breng jouw stem uit en bezorg jouw favoriete filmscore van het afgelopen jaar de World Soundtrack Public Choice Award. 

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics