World soundtrack awards
 

FFG Tipt

Film Fest Gent -
FFG Tipt

Cineclub: Lola (1981)

Elk maand stelt filmcriticus Patrick Duynslaegher, verbonden aan Film Fest Gent, in Ciné-Club Flagey (Brussel) een van zijn favoriete films voor. Donderdag 12 maart is het de beurt aan ‘Lola’, een overvloedig kleurrijk vrouwenportret in het naoorlogse Duitsland.

Lees meer  

Film Fest Gent - Still uit 'True Romance' van Tony Scott
FFG Tipt

Cineclub: True Romance (1993)

Elke maand stelt Patrick Duynslaegher in Ciné-Club Flagey (Brussel) een van zijn favoriete films voor. Donderdag 16 januari is het de beurt aan ‘True Romance’, de cultfilm van Tony Scott, geschreven door Quentin Tarantino.

Lees meer  

Film Fest Gent - Petulia
FFG Tipt

Cineclub: Petulia (1968)

Elke maand stelt Patrick Duynslaegher in Cinéclub Flagey (Brussel) een van zijn favoriete films voor. Donderdag 19 december komt ‘Petulia’ aan de beurt, een romantisch drama waarin Richard Lester als geen ander de tijdgeest van de sixties vatte.

Lees meer  

Film Fest Gent - Saturday Night fever
FFG Tipt

Zomerfilmtip: Drijf-in cinema

Op zoek naar een unieke filmervaring? Dan zijn de verlaagde Leieboorden in Kortrijk dit weekend the place to be. Geniet van een steengoede film al dobberend in je kano of kajak. Geen drive-in, maar wel een drijf-in. 

Lees meer  

Film Fest Gent - Ciné Privé - Cookie
FFG Tipt

Ciné Privé in Nieuw Gents decor

Ciné Privé dat in Gent plaats heeft van 15 tot 18 maart 2018, is een rondtrekkend film- en mediafestival. Het wil het publiek op verrassende en uitzonderlijke locaties laten kennis maken met kort- en langspeelfilms, documentaires en animatiefilms gemaakt door lokaal en internationaal aanstormend talent. 

Lees meer  

Film Fest Gent - More Human than Human - Docville 2018
FFG Tipt

Docville 2018 schenkt aandacht aan de wetenschap

Tijdens Docville 2018, het Leuvense festival van de documentairefilm, gaat er bijzondere aandacht naar wetenschap. Dat gebeurt door het vertonen van de reeks ‘Science Docs’ en een daarbij horende gratis te bezoeken expo. Docville 2018 heeft van 21 tot 29 maart plaats op verschillende locaties in Leuven.

Lees meer  

Film Fest Gent - Razzia sur la chnouf
FFG Tipt

Flagey: Razzia sur la chnouf

Elke maand stelt Patrick Duynslaegher, artistiek directeur van Film Fest Gent in Ciné-Club Flagey een van zijn favoriete films voor. Nu donderdag 1 februari is het de beurt aan ‘Razzia sur la chnouf’, een misdaadklassieker van de miskende Franse regisseur Henri Decoin.

Lees meer  

Film Fest Gent -
FFG Tipt

10 films om naar uit te kijken in 2018 volgens Patrick Duynslaegher

Na de lijstjes met de beste films van het afgelopen jaar, tijd voor de lijstjes met een vooruitblik op het nieuwe jaar. Er komen in 2018 opnieuw honderden films in de bioscoopzalen; dit zijn er (in willekeurige volgorde) tien waar om diverse redenen - in de eerste plaats de reputatie en het palmares van de regisseurs in kwestie - veel van verwacht wordt.

Lees meer  

Film Fest Gent -
FFG Tipt

Ciné-Club Flagey presenteert: Geronimo, An American Legend

Elke maand stelt Patrick Duynslaegher, artistiek directeur van Film Fest Gent, in Ciné-Club van Flagey, Brussel een van zijn favoriete films voor. Nu donderdag 23 november is het de beurt aan Walter Hills visie op de legendarische Geronimo, een historisch accurate film, maar ook een echt Far West-verhaal dat de liefhebber met welbehagen zal savoureren.

Lees meer  

Film Fest Gent - Onze tips voor Gent Jazz
FFG Tipt

Tips voor de filmliefhebber op Gent Jazz

De tijd van de festivals is opnieuw aangebroken en Gent mag weer enkele pareltjes verwelkomen, zoals het jaarlijkse jazzfestival Gent Jazz. Dit jaar gaat het festival door van 6 tot 15 juli en komen er heel wat Film Fest-favorieten langs: Live Track Cinema-alumni STUFF. en STADT sieren het hoofdpodium, net als gewezen Film Fest @ Vooruit-act Hiele. Voor het vrouwelijke geweld zorgen avant-gardist en griezelfilmfan Jenny Hval en zangeres/actrice/David Lynch’ bestie Chrysta Bell. 

Lees meer  

Online communicatie door Wisefools