VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA

Festival

description
Film Fest Gent -
Festival

De Explore Zone-jury aan het woord

Naast de traditionele jury heeft Film Fest Gent al jarenlang een jongerenjury, die dit jaar wordt voorgezeten door acteur Gilles De Schryver. Morgen reiken zij de Explore Award uit, waar een indrukwekkende publiciteitscampagne voor de winnende film aan verbonden is. De Explore Zone Jury bestaat dit jaar uit Charlotte De Cort, Louise Willocx, Shauni De Gussem, Vincent van den Ouden en Lenny Rosbach!

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Jonge Critici nemen het roer over

Niets leuker dan na een film op Film Fest Gent nog wat door te bomen in het festivalcafé Cafellini. Discussiestof is er genoeg en wie zijn pro- of contra argumenten nog wat extra wil stofferen moet zeker eens kijken wat onze “Young Critics” van een film denken. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Studentenkortfilm vindt bloem tussen Boliviaans tin

Van je geboorteland Mexico via een overstapje in Frankrijk op Film Fest Gent belanden. Het overkwam Karen Vazquez die zondag 18 oktober met haar afstudeerproject ‘Flor de mil Colores’ (Bloem met duizend kleuren) samen met negen anderen, deelneemt aan de competitie voor Beste Belgische Studentenkortfilm.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Verslag van de première van 'Problemski Hotel'

“Dit is geen film om over te debatteren, maar om heel stil van te worden.” Phara de Aguirre kijkt de bomvolle zaal in, die zonet ‘Problemski Hotel’ heeft gezien. Vierhonderd mensen die op een vrijdagavond niet op café gingen, maar naar een film over een asielcentrum kwamen kijken.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Talks @ 42e Film Fest Gent

Scenaristen en regisseurs Benny Vandendriessche, Jeroen Perceval, Manu Riche en Thomas Bidegain gaan in gesprek met artistiek directeur Patrick Duynslaeger over hun ervaringen en het proces van filmmaken.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Vliegen de ‘Duiven’ op de Servais-expo?

Zullen de getekende ‘Duiven’ van Raoul Servais toch nog vliegen? Op de opening van de overzichtstentoonstelling ‘De wereld van Raoul Servais – vroeger… nu… straks…’ was producent Willem Thyssen een klein beetje optimistisch. Jacques Dubrulle, voorzitter van het Raoul Servais fonds, kondigde daar immers aan dat hij met het fonds op zoek gaat naar financiering. Zo kan de ultieme droom van de nu 87-jarige Raoul Servais wellicht in vervulling gaan.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Brak (Fallow): verontrustende, maar broodnodige cinema

Dit jaar biedt Film Fest Gent een bijzonder actueel parcours aan, namelijk 'Fort Europe'. Een door de actualiteit gedicteerd parcours met speelfilms en series die het Europa van asielzoekers, migranten, globalisering, terreurdreiging, verregaande besparing en inmenging in democratische besluitvorming op zeer diverse manieren in kaart brengen. Brak (Fallow), het straffe drama van Laurent Van Lancker, behandelt ook deze gevoelige onderwerpen.

Lees meer  

Film Fest Gent - © Lisa Bom
Festival

Stijlvolle rode loper @ opening van 42e FFGENT

Gisteren ging het 42e Film Fest Gent van start en dat gebeurde met de nodige glitter & glamour! Allerlei sterren sierden de rode loper met hun stijlvolle aanwezigheid. Dankzij enkele modieuze partners, kon ook Film Fest Gent zich in een elegant jasje hullen.

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics