World soundtrack awards
Kies je dag:

Festival

description
Film Fest Gent -
Festival

Film Fest Gent = Filmmuziek. Ontdek het volledige muzikale programma!

Wat Film Fest Gent uniek maakt in de volgeboekte festivalkalender is de focus op muziek en het prijzen van filmcomponisten, helaas vaak de vergeten sleutelfiguur in het artistieke of commerciële succes van een film. De komende week kan je terecht op het festival voor een uitgebreid muzikaal programma met o.a. de Industry Day, Ciné-concert Gosses de Tokyo en het Film Music Seminar, met als grote afsluiter het World Soundtrack Awards Gala. 

 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Film Fest Gent = Filmmuziek. Ontdek het volledige muzikale programma!

Wat Film Fest Gent uniek maakt in de volgeboekte festivalkalender is de focus op muziek en het prijzen van filmcomponisten, helaas vaak de vergeten sleutelfiguur in het artistieke of commerciële succes van een film. De komende week kan je terecht op het festival voor een uitgebreid muzikaal programma met o.a. de Industry Day, Ciné-concert Gosses de Tokyo en het Film Music Seminar, met als grote afsluiter het World Soundtrack Awards Gala. 

 

Lees meer  

Film Fest Gent - The Emperor in August
Festival

(Terug) naar de collegebanken tijdens Film Fest Gent

17 oktober geven we het startsein voor een paar dagen vol wetenschap op het filmfestival. Samen met Universiteit Gent bieden we een uniek, verdiepend programma aan met een reeks ochtendcolleges, een speciale editie van het wetenschapscafé en een toegankelijke lezing over het traject van het foton – het elementair lichtdeeltje dat leidt tot de fantastische ervaring die film is.

Lees meer  

Film Fest Gent - Vincent Lynen
Festival

‘Play Boys’ zorgt voor fris geluid in animatiefilm

Vincent Lynen is met zijn korte animatiefilm ‘Play Boys’ een van de tien filmstudenten die deze zondagnamiddag meedingt naar de Nationale Loterijprijs voor de beste Belgische studentenkortfilm en naar de ACE Image Factory publieksprijs. Het programma bestaat uit een mix van fictie, documentaire en animatie.

Lees meer  

Film Fest Gent - De uitloop
Festival

Uitloop: Clash 14 okt

Film Fest Gent gaat graag het gesprek aan met filmgasten, maar ook met onze bezoekers. Wat vond jij van de film die je zonet zag? Vandaag: de uitloop van de zaal bij 'Clash' van Mohamed Diab op 14 oktober.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Bezoek het archief van andermans herinneringen

Vandaag is het internationale Home Movie Day, de dag waarop overal ter wereld home movies in de kijker worden gezet. De expositie ‘HOMELESS MOVIES’ in het Gentse museum Huis van Alijn brengt een ode aan de filmpjes die ooit werden vastgelegd in intieme familiekring en bedoeld waren om het familiegeheugen op te bouwen.

Lees meer  

Film Fest Gent - Jan zonder Vrees
Festival

Alain Pierre: Jan zonder Vrees - De soundtrack voor een generatie

De animatiefilm 'Jan Zonder Vrees' uit 1984 is de eerste Vlaamse langspeeltekenfilm ooit, een labour of love van regisseur Jef Cassiers. Hij kreeg van de toenmalige BRT de opdracht om een animatiefilm te maken rond het populaire geesteskind van Antwerpse schrijver Constant De Kinder. Ondanks een beperkt budget maakte Cassiers een unieke avonturenfilm met tekeningen vol verwijzingen naar oude meesters als Breughel en Bosch.

Lees meer  

Film Fest Gent - Photogénie
Festival

Wie en wat zijn de Young Critics?

Al drie jaar op een rij organiseert Film Fest Gent samen met filmtijdschrift Photogénie de Young Critics workshop, een korte, maar intensieve schrijversresidentie waarin aanstormende filmcritici (tussen 18 – 26 jaar oud) de kans krijgen verslag te doen van het filmfestival. Met een kritische blik volgen ze de films in de officiele competitie, om op de website van Photogénie en FFGent hun scherpe meningen neer te pennen. Het vijftal wordt begeleid door het team van Photogénie en Nick Pinkerton, freelance journalist (o.a. Sight & Sound). De Young Critics zijn een internationaal gezelschap en schrijven hun artikelen in het Engels. We stellen ze graag aan je voor:

Lees meer  

Film Fest Gent - The Wall
Festival

EFA Nominated Shorts: vijfhonderd minuten in het kort

Vijfhonderd minuten kortfilms, dat vuren we zaterdag 15 oktober op jullie af. Dat wil zeggen dat je van tien uur tot iets na zes in de cinemazaal zit, uiteraard met een pauze tussenin. De 48-jarige Belgische autodidact Samuel Lampaert won vorig jaar op Film Fest Gent de prijs Best European Short en mag dus in december naar de EFA Short Film finale in Polen. “Ik wil een fout maar één keer maken”, zegt Lampaert resoluut.

Lees meer  

Film Fest Gent - Director's Talk met Terence Davies
Festival

Terence Davies’ films vormen zijn biografie

Een streng doorwrochte filmles krijgen, was bij velen de verwachting toen ze naar de Director’s Talk van Terence Davies trokken. In de plaats daarvan kregen ze een spitante met anekdotes, leuke quotes en force uithalen doorspekte performance van de topper onder de Britse regisseurs. Zijn status bewees hij nog maar eens met zijn heerlijke, poëtische en eerlijk breekbare ‘A Quiet Passion’ over het leven van dichteres Emily Dickenson. In haar vond hij blijkbaar een zusterziel.

Lees meer  

Film Fest Gent - Uitloop Yarden
Festival

Uitloop: Yarden 13 okt

Film Fest Gent gaat graag het gesprek aan met filmgasten, maar ook met onze bezoekers. Wat vond jij van de film die je zonet zag? Vandaag: de uitloop van de zaal bij 'Yarden' van Måns Månsson op 13 oktober.

Lees meer  

Film Fest Gent - Beau Séjour
Festival

Serial Day

Maak kennis met de volgende Belgische (!) televisieseries die je zal willen binge-watchen tijdens de Serial Day op vrijdag 14 oktober.

Lees meer  

Film Fest Gent - De uitloop
Festival

Uitloop: Bacalaureat 12 okt

Film Fest Gent gaat graag het gesprek aan met filmgasten, maar ook met onze bezoekers. Wat vond jij van de film die je zonet zag? Vandaag: de uitloop van de zaal bij 'Bacalaureat' van Cristian Mungiu op 12 oktober.

Lees meer  

Film Fest Gent - Noémie Schellens
Festival

Sopraan Noémie Schellens zingt voor Terence Davies

" ‘Nacht und Träume’ van Franz Schubert is vanwege zijn schitterende tekst en heerlijke muziek een van mijn lievelingsliederen en dat lied mogen zingen in ‘A Quiet Passion’ van Terence Davies voelt aan als thuiskomen en als een droom die in vervulling gaat", zegt de Leuvense sopraan Noémie Schellens over haar korte maar intens mooie optreden in Davies’ jongste en op FFGent vertoonde film.

Lees meer  

Film Fest Gent - Nexttalks
Festival

NeXt wordt internationaal platform voor Vlaamse film

In tegenstelling tot die in bepaalde landen bestaat de Vlaamse filmproductie uit een breed palet aan onderwerpen en stijlen. Met deze positieve indruk vertrokken zesenvijftig buitenlandse festivalcuratoren, aan- en verkopers van films woensdagavond uit Gent nadat ze in het kader van Flanders NeXt kennis maakten met een staalkaart aan, zowel afgewerkte als in productie zijnde, Vlaamse films.

Lees meer  

Film Fest Gent - CD - Music for Film
Festival

CD Ryuichi Sakamoto nu te koop

Goed nieuws: je kan nu ook thuis genieten van Ryuichi Sakamoto’s filmmuziek! De Japanse componist bracht reeds verschillende platen uit, maar het is voor het eerst dat Sakamoto’s beste filmscores werden verzameld op één album: Music for Film. Met dank aan zijn fans, want het album kwam tot stand via crowdfunding op intiatief van Film Fest Gent, World Soundtrack Awards en Brussels Philharmonic.

Lees meer  

Film Fest Gent - Onze bezoekers
Festival

Uitloop: I, Daniel Blake 11 okt

Film Fest Gent gaat graag het gesprek aan met filmgasten, maar ook met onze bezoekers. Wat vond jij van de film die je zonet zag? Vandaag: de uitloop van de zaal bij 'I, Daniel Blake' van Ken Loach op 11 oktober, de openingsavond van Film Fest Gent. 

Lees meer  

Film Fest Gent - Queen Christina
Festival

Steven De Foer serveert een Boulevard vol filmsterren

Naast festivalicoon van de 43ste editie van Film Fest Gent is Greta Garbo bij uitstek het voorbeeld van een wereldwijd bekende filmster. Alleen maar vanwege haar naam trokken ooit miljoenen mensen naar de bioscoop. Nu is haar naam gegrift in het cultureel werelderfgoed en haalt FFG, in het kader van het Nordic Cinema thema, haar meest bekende werk ‘Queen Christina’ uit de archieven. Niet toevallig wordt de film kort ingeleid door Standaardredacteur Steven De Foer want hij schreef met ‘Hollywood Boulevard, een eeuw filmsterren’ zopas een boeiend boek over het filmsterrendom. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

43e editie van Film Fest Gent van start!

Het 43e Film Fest Gent is gestart met de Belgische première van 'I, Daniel Blake', in aanwezigheid van regisseur Ken Loach en actrice Hayley Squires. Voor de start van de openingsfilm krijgt Ken Loach de Jozef Plateau Honorary Award in ontvangst. Met deze prijs wil het festival gasten eren die een speciale bijdrage leverden aan de kunst van het filmmaken.

Lees meer  

Film Fest Gent - Ozu's Gosses De Tokyo
Festival

Ciné-Concert: Ozu’s Gosses de Tokyo

De vertoning van Yasujirô Ozu’s ‘Gosses de Tokyo’ met live music gecomponeerd door Gwenaël Grisi wordt zonder veel twijfel een hoogtepunt van de 43ste editie van Film Fest Gent. Films vertonen met live music maakt deel uit van een jarenlange festivaltraditie en is, naast de WSAwards en het filmmuziekseminarie, een van de pijlers van FFG als filmmuziekfestival. 

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics