World soundtrack awards

Festival

description
Film Fest Gent - Uitloop
Festival

Uitloop: Certain Women 19 okt

Film Fest Gent gaat graag het gesprek aan met filmgasten, maar ook met onze bezoekers. Wat vond jij van de film die je zonet zag? Vandaag: de uitloop van de zaal bij 'Certain Women' van Kelly Reichardt op 19 oktober in Kinepolis.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Zijn er morgen nog cinema’s?

Filmfestivals zijn er ook om naar de toekomst te kijken en die neemt Film Fest Gent zeer ter harte. Daarom organiseert FFG samen met het Vlaams Audiovisueel Fonds een studienamiddag waar wordt uitgekeken naar de “filmzaal van de toekomst”.

Lees meer  

Film Fest Gent - De Uitloop
Festival

Uitloop: The Salesman 18 okt

Film Fest Gent gaat graag het gesprek aan met filmgasten, maar ook met onze bezoekers. Wat vond jij van de film die je zonet zag? Vandaag: de uitloop van de zaal bij 'The Salesman' van Asghar Farhadi op 18 oktober in Kinepolis.

Lees meer  

Film Fest Gent - Ryuichi Sakamoto
Festival

Voor Sakamoto begon alles met ‘Citizen Kane’

Componist Ryuichi Sakamoto is naar eigen zeggen geobsedeerd door de klank van regen. Thuis in New York heeft hij er een stapel cassettes van. Film- en weergoden waren hem hier gunstig gezind want het regende fel en ferm toen hij in Kinepolis Gent aankwam om er op het filmmuziekseminarie over eigen werk te spreken.

Lees meer  

Film Fest Gent - World Soundtrack Awards Gala
Festival

Vandaag beginnen de World Soundtrack Awards

Vanavond om 20 uur is het eindelijk zover, dan vindt de 16e editie van de World Soundtrack Awards plaats in de Gentse Capitole. Er worden verschillende muziekprijzen uitgedeeld en de Japanse componist Ryuichi Sakamoto van o.a. 'The Revenant', 'The Last Emperor' en 'Merry Christmas Mr. Lawrence' krijgt de Lifetime Achievement Award.

Een selectie van Sakamoto's werk zal worden uitgevoerd door Brussels Philharmonic en Vlaams Radio Koor onder leiding van Dirk Brossé.

Lees meer  

Film Fest Gent - Uitloop: Réparer les Vivants 17 okt
Festival

Uitloop: Réparer les Vivants 17 okt

Film Fest Gent gaat graag het gesprek aan met filmgasten, maar ook met onze bezoekers. Wat vond jij van de film die je zonet zag? Vandaag: de uitloop van de zaal bij 'Réparer les Vivants' van Katell Quillévéré op 17 oktober in Kinepolis.

Lees meer  

Film Fest Gent - WSA Industry Day
Festival

Industry Day verkent veranderend filmmuzieklandschap

Communicatie, uitmuntendheid en durf waren drie kernwoorden die als een rode draad doorheen paneldiscussies liepen tijdens de WSAwards Industry Day op de 43e editie van Film Fest Gent. Afgelopen maandag schoven Jeff Beal (House of Cards), music supervisors Wim Corijn (o.a. ‘d’Ardennen’) en Maggie Rodford (o.a. Parade’s End) en publicist Beth Krakower aan in het Conservatorium te Gent voor een gesprek en paneldiscussie. 

Lees meer  

Film Fest Gent - Eye tracking @ Dr. Film
Festival

Geheime recepten van de cinema: ontdek ze in de lezing Dr. Film: or how I learned to love the photon op 19 okt

Dr. Film: or how I learned to love the photon is een boeiende en verfrissende lezing over de interne keuken van de cinema en wetenschap. Fysicus Karel Van Acoleyen en filmproducent Peter De Maegd laten je proeven van de fundamentele ingrediënten uit deze twee werelden en brengen ze op een verrassende manier samen. Dé lezing voor iedereen die cinema weet te smaken en de geheime recepten beter wil leren kennen. 
 

Lees meer  

Film Fest Gent - The Emperor in August
Festival

Emperor-film wordt hoeksteen van Film Fest @ UGent

Net als negenenzestig medestudenten Japanologie is Micah Vandendriessche uit Melle maandagmorgen dank zij FFG een pak wijzer geworden wat Japan betreft. Want ze greep de kans om ‘The Emperor in August’ te zien die door Film Fest Gent vertoond werd in het kader van Film Fest@UGent.

Lees meer  

Film Fest Gent - Uitloop
Festival

Uitloop: Zhaleika 16 okt

Film Fest Gent gaat graag het gesprek aan met filmgasten, maar ook met onze bezoekers. Wat vond jij van de film die je zonet zag? Vandaag: de uitloop van de zaal bij 'Zhaleika' van Eliza Petkova op 16 oktober in KASKCinema.

 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Ontdek de Spotlight op Japan

150 jaar diplomatieke vriendschap vraagt om een feestje. Film Fest Gent zet, mede in het kader van het jubilerende handelsverdrag de Spotlight op Japanse cinema. Met vertoningen van nieuwe films uit het land van de rijzende zon, van zowel jong talent als veteranen die in het Westen onbekend zijn biedt de sectie Spotlight Japan een unieke kans om poolshoogte te nemen van de actuele cinema van een van de belangrijkste landen uit de filmgeschiedenis. 

Lees meer  

Film Fest Gent - Explore Zone Jury 2016
Festival

Eclectisch film kijken: de Explore Zone Jury

Nog vier films te gaan, denkt onze Explore Zone Jury vast terwijl ze met vierkante ogen uit bed stapt. Met elf films op de teller hebben ze een zondagochtend uitslapen dik verdiend, in de hoop dat ze vanavond fris en monter aanschuiven voor de première van Fien Trochs ‘Home’.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Film Fest Gent = Filmmuziek. Ontdek het volledige muzikale programma!

Wat Film Fest Gent uniek maakt in de volgeboekte festivalkalender is de focus op muziek en het prijzen van filmcomponisten, helaas vaak de vergeten sleutelfiguur in het artistieke of commerciële succes van een film. De komende week kan je terecht op het festival voor een uitgebreid muzikaal programma met o.a. de Industry Day, Ciné-concert Gosses de Tokyo en het Film Music Seminar, met als grote afsluiter het World Soundtrack Awards Gala. 

 

Lees meer  

Film Fest Gent - The Emperor in August
Festival

(Terug) naar de collegebanken tijdens Film Fest Gent

17 oktober geven we het startsein voor een paar dagen vol wetenschap op het filmfestival. Samen met Universiteit Gent bieden we een uniek, verdiepend programma aan met een reeks ochtendcolleges, een speciale editie van het wetenschapscafé en een toegankelijke lezing over het traject van het foton – het elementair lichtdeeltje dat leidt tot de fantastische ervaring die film is.

Lees meer  

Film Fest Gent - Vincent Lynen
Festival

‘Play Boys’ zorgt voor fris geluid in animatiefilm

Vincent Lynen is met zijn korte animatiefilm ‘Play Boys’ een van de tien filmstudenten die deze zondagnamiddag meedingt naar de Nationale Loterijprijs voor de beste Belgische studentenkortfilm en naar de ACE Image Factory publieksprijs. Het programma bestaat uit een mix van fictie, documentaire en animatie.

Lees meer  

Film Fest Gent - De uitloop
Festival

Uitloop: Clash 14 okt

Film Fest Gent gaat graag het gesprek aan met filmgasten, maar ook met onze bezoekers. Wat vond jij van de film die je zonet zag? Vandaag: de uitloop van de zaal bij 'Clash' van Mohamed Diab op 14 oktober.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Bezoek het archief van andermans herinneringen

Vandaag is het internationale Home Movie Day, de dag waarop overal ter wereld home movies in de kijker worden gezet. De expositie ‘HOMELESS MOVIES’ in het Gentse museum Huis van Alijn brengt een ode aan de filmpjes die ooit werden vastgelegd in intieme familiekring en bedoeld waren om het familiegeheugen op te bouwen.

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics