World soundtrack awards
 

Festival

description
Film Fest Gent -
Festival

NIEUW: Niet-Engelstalig Oscarparcours

Aan thema’s, secties en parcours is er geen gebrek op de 44ste editie van Film Fest Gent. Toch durven we een nieuw parcours voorstellen. Volg de, even ademhalen, Oscarkandidaten-voor-de-beste-niet-Engelstalige-film-route. Wellicht zette u daar al onbewust enkele stappen op! Volgende films werden door hun respectievelijke landen ingestuurd voor de Oscar-race.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

‘Rabot’ overstijgt Gentse torens

Wat in 2014 door het Gentse theatergezelschap Kopergietery als een kleinschalig portret van de Rabotwijk van start ging, is in handen van Vandekerckhove na drie jaar uitgegroeid tot een schitterende en beklijvende documentaire over de Rabottorens.

Lees meer  

Film Fest Gent - Peter Van den Begin
Festival

Deze acteurs winnen de Vlaamse Acteursgildeprijzen 2017

De Acteursgilde, de Vlaamse belangenvereniging voor professionele acteurs en actrices, reikte vanavond tijdens Film Fest Gent voor het eerst acteursprijzen uit. Grote winnaar was Peter Van den Begin die bekroond werd als meest gewaardeerde acteur in zowel film als theater. Daarnaast werden ook prijzen uitgereikt voor televisie en ging een Special Mention naar Pierre Drouot van het Vlaams Audiovisueel Fonds. De uitreiking werd gevolgd door de wereldpremière van ‘Façades’, de nieuwe film van Kaat Beels en Nathalie Basteyns.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Film Fest Gent leert bijna 3000 kinderen filmkijken

Op Film Fest Gent is men na 43 edities een en ander gewoon, maar een bestorming van de rode loper door honderden in groengele fluojasjes gestoken enthousiaste kinderen is toch weinig gezien. De al jonge festivalploeg werd er, Kinepolisbreed glimlachend, nog jonger door.  De gelukkigste van de festivalcrew was Eef De Lombaerde die haar maandenlange inzet voor het educatieve luik van FFG met klaterend succes bekroond zag.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Nadenken over 'The Square'

Ruben Östlund, regisseur van ‘The Square’, houdt wel van sociale experimenten. Zoveel was al duidelijk tijdens de Daily Talkies en bleek nog maar eens op de screening van zijn film ‘The Square’ gisteren. Hij waarschuwde de zaal voor de vertoning dat hij zijn portefeuille en smartphone vooraan in de zaal zou laten liggen, als vertrouwenstest. Bij de Q&A na de film verwachtte hij zijn bezittingen onaangeraakt opnieuw aan te treffen.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Gasten op het WSA Gala & Concert

Terence Blanchard, David Shire, Joe Kraemer, Dave Porter, Michael Abels: slechts enkele van de klinkende namen die aanwezig zullen zijn op het WSA Gala & Concert op 18 oktober. Een overzicht van al onze concerten. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

De Uitloper: Les garçons sauvages

Elke dag vragen we aan een Film Fest Gent-bezoeker wat ze vonden van een bepaalde film. Gisteren hoorden we Kanzi uit over 'Les garçons sauvages' van Bertrand Mandico over een handvol welopgevoede jongelingen aan het begin van de twintigste eeuw die hun docent literatuur brutaal verkrachten en vermoorden. Om de imagoschade voor hun familie in te dijken, worden de delinquenten met een zonderlinge Nederlandse kapitein (Sam Louwyck) uitgestuurd. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

CONNeXT zet Vlaamse film vroeg op de radar

Niet alleen op Film Fest Gent zelf maar ook in de marge ervan staat de Vlaamse film op de radar. Voor de tweede maal op rij werd CONNeXT, het audiovisueel exportplatform van Flanders Image, immers gehost door het festival. Niet minder dan 254 geaccrediteerden uit binnen- en buitenland kwamen de jongste drie dagen kennismaken met onze Vlaamse filmproductie en, voor het eerst, ook met onze tv-series. En ze keerden, net als vorig jaar, tevreden terug, aldus initiatiefnemer Christian De Schutter.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Blanchard-album voorbode van WSA-concert

Met ‘Terence Blanchard Music for Film’ voegt Film Fest Gent een heerlijk pas verschenen album toe aan haar stilaan indrukwekkende collectie filmmuziek. De wereldberoemde trompettist, componist en dirigent treedt daarmee in de voetsporen van onder meer Gabriel Yared, Angelo Badalamenti, Cliff Martinez, Alan Silvestri en Ryuichi Sakamoto.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

De Uitloper: 'Insyriated'

Na afloop van een film stellen we elkaar maar al te graag de vraag: wat vond je er nu eigenlijk van? Film Fest Gent redactiemedewerker Celine onderwierp drie collega's aan een genadeloze bevraging over de openingsfilm van het festival, 'Insyriated'. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

11/10: De Agenda

Neem je smartphone erbij of ga snel nog even op zoek naar een balpen voor je papieren agenda, want deze events morgen verdienen nog een plaatsje! 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Achter de schermen: de openingsavond

We kunnen terugkijken op een overweldigend succesvolle 44e openingsavond. In aanwezigheid van het filmberoep, partners en (inter)nationale gasten trapten we tien dagen filmmania af met de beklijvende film 'Insyriated' en de uitreiking van de eerste Joseph Plateau Honorary Award van het festival.

Lees meer  

Online communicatie door Wisefools