VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Kies je dag:

Festival

description
Film Fest Gent - Director's Talk met Terence Davies
Festival

Terence Davies’ films vormen zijn biografie

Een streng doorwrochte filmles krijgen, was bij velen de verwachting toen ze naar de Director’s Talk van Terence Davies trokken. In de plaats daarvan kregen ze een spitante met anekdotes, leuke quotes en force uithalen doorspekte performance van de topper onder de Britse regisseurs. Zijn status bewees hij nog maar eens met zijn heerlijke, poëtische en eerlijk breekbare ‘A Quiet Passion’ over het leven van dichteres Emily Dickenson. In haar vond hij blijkbaar een zusterziel.

Lees meer  

Film Fest Gent - Uitloop Yarden
Festival

Uitloop: Yarden 13 okt

Film Fest Gent gaat graag het gesprek aan met filmgasten, maar ook met onze bezoekers. Wat vond jij van de film die je zonet zag? Vandaag: de uitloop van de zaal bij 'Yarden' van Måns Månsson op 13 oktober.

Lees meer  

Film Fest Gent - Beau Séjour
Festival

Serial Day

Maak kennis met de volgende Belgische (!) televisieseries die je zal willen binge-watchen tijdens de Serial Day op vrijdag 14 oktober.

Lees meer  

Film Fest Gent - De uitloop
Festival

Uitloop: Bacalaureat 12 okt

Film Fest Gent gaat graag het gesprek aan met filmgasten, maar ook met onze bezoekers. Wat vond jij van de film die je zonet zag? Vandaag: de uitloop van de zaal bij 'Bacalaureat' van Cristian Mungiu op 12 oktober.

Lees meer  

Film Fest Gent - Noémie Schellens
Festival

Sopraan Noémie Schellens zingt voor Terence Davies

" ‘Nacht und Träume’ van Franz Schubert is vanwege zijn schitterende tekst en heerlijke muziek een van mijn lievelingsliederen en dat lied mogen zingen in ‘A Quiet Passion’ van Terence Davies voelt aan als thuiskomen en als een droom die in vervulling gaat", zegt de Leuvense sopraan Noémie Schellens over haar korte maar intens mooie optreden in Davies’ jongste en op FFGent vertoonde film.

Lees meer  

Film Fest Gent - Nexttalks
Festival

NeXt wordt internationaal platform voor Vlaamse film

In tegenstelling tot die in bepaalde landen bestaat de Vlaamse filmproductie uit een breed palet aan onderwerpen en stijlen. Met deze positieve indruk vertrokken zesenvijftig buitenlandse festivalcuratoren, aan- en verkopers van films woensdagavond uit Gent nadat ze in het kader van Flanders NeXt kennis maakten met een staalkaart aan, zowel afgewerkte als in productie zijnde, Vlaamse films.

Lees meer  

Film Fest Gent - CD - Music for Film
Festival

CD Ryuichi Sakamoto nu te koop

Goed nieuws: je kan nu ook thuis genieten van Ryuichi Sakamoto’s filmmuziek! De Japanse componist bracht reeds verschillende platen uit, maar het is voor het eerst dat Sakamoto’s beste filmscores werden verzameld op één album: Music for Film. Met dank aan zijn fans, want het album kwam tot stand via crowdfunding op intiatief van Film Fest Gent, World Soundtrack Awards en Brussels Philharmonic.

Lees meer  

Film Fest Gent - Onze bezoekers
Festival

Uitloop: I, Daniel Blake 11 okt

Film Fest Gent gaat graag het gesprek aan met filmgasten, maar ook met onze bezoekers. Wat vond jij van de film die je zonet zag? Vandaag: de uitloop van de zaal bij 'I, Daniel Blake' van Ken Loach op 11 oktober, de openingsavond van Film Fest Gent. 

Lees meer  

Film Fest Gent - Queen Christina
Festival

Steven De Foer serveert een Boulevard vol filmsterren

Naast festivalicoon van de 43ste editie van Film Fest Gent is Greta Garbo bij uitstek het voorbeeld van een wereldwijd bekende filmster. Alleen maar vanwege haar naam trokken ooit miljoenen mensen naar de bioscoop. Nu is haar naam gegrift in het cultureel werelderfgoed en haalt FFG, in het kader van het Nordic Cinema thema, haar meest bekende werk ‘Queen Christina’ uit de archieven. Niet toevallig wordt de film kort ingeleid door Standaardredacteur Steven De Foer want hij schreef met ‘Hollywood Boulevard, een eeuw filmsterren’ zopas een boeiend boek over het filmsterrendom. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

43e editie van Film Fest Gent van start!

Het 43e Film Fest Gent is gestart met de Belgische première van 'I, Daniel Blake', in aanwezigheid van regisseur Ken Loach en actrice Hayley Squires. Voor de start van de openingsfilm krijgt Ken Loach de Jozef Plateau Honorary Award in ontvangst. Met deze prijs wil het festival gasten eren die een speciale bijdrage leverden aan de kunst van het filmmaken.

Lees meer  

Film Fest Gent - Ozu's Gosses De Tokyo
Festival

Ciné-Concert: Ozu’s Gosses de Tokyo

De vertoning van Yasujirô Ozu’s ‘Gosses de Tokyo’ met live music gecomponeerd door Gwenaël Grisi wordt zonder veel twijfel een hoogtepunt van de 43ste editie van Film Fest Gent. Films vertonen met live music maakt deel uit van een jarenlange festivaltraditie en is, naast de WSAwards en het filmmuziekseminarie, een van de pijlers van FFG als filmmuziekfestival. 

Lees meer  

Film Fest Gent - Sunset Song
Festival

Een Song van Terence Davies

Filmografieën vervolledigen, minder bekend werk toch programmeren, kansen geven aan films die wellicht de bioscoop niet zullen halen zijn drie van de vele doelstellingen van Film Fest Gent. Ze komen alle drie perfect samen bij het programmeren van ‘Sunset Song’ van Terence Davies. De Britse cineast is geen onbekende voor het festival, hij was al jurylid en stelt straks zijn jongste film ‘A Quiet Passion’ voor. Een film over de dichteres Emily Dickenson die hij grotendeels, met steun van Screen Flanders, in ons land draaide.

Lees meer  

Film Fest Gent - A Quiet Passion van Terence Davies
Festival

Talks @ Film Fest Gent

Film Fest Gent gaat graag het gesprek aan met haar gasten en publiek. In de vorm van Q&A’s na afloop van de filmvertoningen, of in een aparte setting buiten de cinemazalen: de talks bieden een verdiepende laag aan je festivalbezoek. Zo luister je tijdens het festival naar geanimeerde gesprekken met regisseurs over hun werk en invloeden in de Director’s Talks, schuif je in de ochtend aan bij colleges van UGent-proffen in de filmzaal en leer je alles over het schrijven van een ‘Belgian Noir’ van serie-schrijvers tijdens de Serial Day.

Lees meer  

Film Fest Gent - De score van 'Belgica' door Soulwax is genomineerd voor een WSAward
Festival

Filmscores van Belgica, D'Ardennen en Cafard genomineerd voor WSAward

De World Soundtrack Awards, de hoogmis voor de filmmuziekindustrie, worden dit jaar voor de 16e keer uitgereikt tijdens Film Fest Gent. De World Soundtrack Academy, met meer 370 leden wereldwijd reikt jaarlijks de World Soundtrack Awards voor onder meer beste score, beste componist, voor beste nieuwkomer, en beste original song. Dit jaar kon de internationale World Soundtrack Academy voor het eerst ook op Belgische filmscores stemmen voor Best Original Score for a Belgian Production. Met nominaties voor Soulwax voor 'Belgica', Hendrik Willemyns voor 'D'Ardennen', Hans Helewaut voor 'Cafard'.

 

Lees meer  

Film Fest Gent - Friends
Festival

Festivalfan? Word Film Fest Friend!

Je liefde voor Film Fest Gent betuigen? Word Film Fest Friend. Met je bijdrage ondersteun je de werking en het toekomst van het festival, maar de vriendschap is geheel wederzijds. Al met een bijdrage van €40 ben je een Friend en verwent het festival je met heel wat exclusieve voordelen. Nog meer filmhonger? Voor €350 word je Golden Friend, en ontvang je een pas waarmee je ongelimiteerd (!) naar de film kan. 

Lees meer  

Film Fest Gent - Throne of Blood
Festival

CINECLUB: De Troon van het Bloed (1957)

Elke maand stelt Patrick Duynslaegher, artistiek directeur Film Fest Gent in de Ciné Club in Studio 5, Flagey Brussel, een van zijn favoriete films voor.  Het nieuwe seizoen wordt opgestart met Throne of Blood, één van de grote jidai-geki (historische films) van Akira Kurusawa, de keizer van de Japanse cinema.

Lees meer  

Film Fest Gent - Film Music Seminar
Festival

Film Music Seminar met o.a. Ryuichi Sakamoto

Zoals elk jaar organiseert Film Fest Gent in samenwerking met School of Arts Gent een nieuwe editie van het Film Music Seminar. Tijdens dit niet te missen event geven grote namen uit de internationale filmmuziekwereld hun geheimen prijs.

Deze editie van het Film Music Seminar focust op tv-scores en vindt plaats op dinsdag 18 oktober 2016 van 9:30 tot 16:00. Tickets zijn vanaf nu beschikbaar.

Lees meer  

Film Fest Gent - Isabelle Huppert in Souvenir
Festival

Souvenir van Bavo Defurne slotfilm van 43e editie

'Souvenir', de tweede langspeelfilm van Bavo Defurne, wordt de slotfilm van de 43e editie van Film Fest Gent. De film wordt vertoond op vrijdag 21 oktober, in aanwezigheid van de regisseur en hoofdactrice Isabelle Huppert. Zij zal al voor de tweede keer te gast zijn op het filmfestival. Voorafgaand aan de film wordende festivalprijzen uitgereikt in aanwezigheid van de jury. De slotavond wordt afgesloten met een spetterend feest in samenwerking met Goodlife, waarvoor tickets nu al verkrijgbaar zijn!

 

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics