World soundtrack awards

Festival

description
Film Fest Gent - Sakamoto by Andy Warhol
Festival

Succesvolle crowdfunding campagne Ryuichi Sakamoto Album

De crowdfunding campagne 'Bringing R. Sakamoto's music to your ears' is afrond op een totaalbedrag van €6,920, een goede 70% van het totaal beoogde doel. Film Fest Gent en World Soundtrack Awards willen iedereen die de campagne heeft gesteund bedanken: mede dankzij jullie kunnen we een aantal speciale ethnische instrumenten toevoegen aan de opname sessies, die eind augustus van start gaan met Brussel Philharmonic en maestro Dirk Brossé.  

 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Nieuwe vacature: Videomonteur

Het festival komt al iets dichterbij en we hebben steeds meer mensen nodig om ons te ondersteunen. Heb jij ervaring met videomontage en ben je op zoek naar een leuke tijdelijke job? Dan hebben wij voor jou de ideale vacature.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Poll: Kies de laatste track op het Ryuichi Sakamoto album

Via deze poll geven we fans de unieke kans om te stemmen op hun favoriete Ryuichi Sakamoto nummer tijdens de laatste dagen van de crowdfunding campagne:  'Bringing Sakamoto's filmmusic to your ears'.
Met deze campagne hopen we een uniek Ryuichi Sakamoto album te realiseren dat het beste uit Maestro Sakamoto's film- en tv-werk verzameld in plaats van zich te beperken tot een bepaalde score. Het album zal opgenomen worden door Brussels Philharmonic en JIJ kan kiezen welk nummer de lijst van prachtige tracks zal afsluiten! 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Studenten gezocht als hostesses voor Film Fest Gent

Ready, set, go... Glamour, rode lopers, mooi uitgedost. Als hostess (m/v) ben jij ons gezicht! Je begroet op een vriendelijke manier onze klanten, je geeft informatie, doet toegangscontrole, staat in voor de vestiaire… Je wijst iedereen de weg en zorgt ervoor dat men zich welkom voelt.

Lees meer  

Film Fest Gent - Greta Garbo Film Fest Gent 2016
Festival

Thema FFG 2016: Focus op Nordic Cinema en Spotlight op Japan

Voor het programma van de 43e editie haalt Film Fest Gent de inspiratie uit weerszijden van de aardbol. Beginnend bij het noordelijkste puntje van Europa voor de Focus op Nordic Cinema tot aan het verre oosten voor de Spotlight op Japan. De Focus op Nordic Cinema wordt kracht bijgezet door voor het officiële campagnebeeld te kiezen voor de grootste filmster die de regio ooit heeft voort gebracht: Greta Garbo.

Lees meer  

Film Fest Gent - We want you in our crew! #FFGent 2016
Festival

Vacatures voor Film Fest Gent 2016 geopend!

Het leukste en grootste filmfeest van België zoekt medewerkers om van de 43e editie van Film Fest Gent de beste ooit te maken. Vanaf nu zijn onze tijdelijke vacatures, vrijwilligers- en stageplekken geopend. Houd de pagina goed in de gaten want er zullen nog openingen bijkomen!

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Ryuichi Sakamoto ontvangt World Soundtrack Lifetime Achievement Award

De Lifetime Achievement Award zal op 19 oktober tijdens de World Soundtrack Awards in Gent worden uitgereikt aan Ryuichi Sakamoto. Een selectie van Sakamoto's werk zal worden uitgevoerd door Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé. Fans van Ryuichi Sakamoto’s werk kunnen een bijdrage leveren aan de opnames van het Film Fest Gent album in een crowdfunding actie op Indiegogo, onder de noemer ‘Bringing film music to your ears’. 

Lees meer  

Film Fest Gent - Labyrinthus - Douglas Boswell
Festival

Zaterdag 23 april is Dag van de Amateurcineast

TAKE '16, opvolger van de 'Dag van de Amateurcineast', is de hoogmis voor iedereen die in Vlaanderen met film bezig is. Op het programma staat een uitgebreide mix van informatieve en praktijkgerichte lezingen, filmvertoningen en feedbackmomenten. De dag wordt georganiseerd door het Centrum voor Beeldexpressie in Cinema Zuid te Antwerpen.

Lees meer  

Film Fest Gent - Floraliën 22 april - 1 mei
Festival

Gent in de ban van de Floraliën

Waar film in het najaar de stad Gent volledig overneemt, is het in het voorjaar logischerwijs aan de bloemen- en de planten. Zeker nu de Floraliën voor de editie van 2016 terugkeren vanuit de Expohallen naar de binnenstad, om er op vier iconische locaties van 22 april tot en met 1 mei het decor te vormen voor internationale topfloristen, siertelers, tuinarchitecten en kunstenaars.

Lees meer  

Film Fest Gent - FFG wants you
Festival

Stagiair online redactie/social media gezocht

Als stagiair online redactie/social media bij Film Fest Gent ondersteun je de afdeling MarCom bij alle online activiteiten. Je schrijft, redigeert en plaatst posts en artikelen voor onze nieuwsbrief, Twitter, Facebook, Instagram, YouTube kanaal en de website. Je helpt mee met het maken van campagneplannen en bedenkt nieuwe content (beeldmateriaal, interviews, video’s, tekst enz.) voor verschillende kanalen.

Lees meer  

Film Fest Gent - Webshop solden
Festival

Webshop solden!

Wegens succes verlengd: de eindejaarssolden in de Film Fest Gent webshop! Van uitgebreide naslagwerken over filmmuziekcomponisten en hun werk tot aan een complete DVD box met films van Martin Scorsese: de webshop staat bol van de merchandise aan 20% korting. 

Shop till you drop: ga nu naar de webshop en gebruik de kortingscode FFGSOLDEN bij het afrekenen van je bestelling. 

 

 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

De beste films van 2015 volgens Patrick Duynslaegher

Happy New Year! Bij Film Fest Gent kijken we reikhalzend uit naar het nieuwe filmjaar, maar vinden we de jaarwisseling ook een goede reden om terug te blikken op wat 2015 ons cinematografisch heeft gebracht. Artistiek directeur Patrick Duynslaegher zette zijn persoonlijke Top 10 voor je op een rij. Een aantal van deze (festival)films draaien nog in de bioscoop: gaat dat zien!   

Lees meer  

Film Fest Gent - 15e World Soundtrack Awards 24 okt 2015
Festival

Beleef de 15e editie van de World Soundtrack Awards opnieuw!

De World Soundtrack Awards, het jaarlijkse slotakkoord van Film Fest Gent, vierde op 24 oktober haar 15e verjaardag met de uitreking van de prestigieuze filmmuziekprijzen en een muzikale ode aan gasten als Alan Silvestri, Patrick Doyle en Daniel Pemberton. Beleef het concert en de uitreiking nog eens met de volgende sfeercompilatie.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Het publiek kiest 'Black' en 'Carol' als favoriete films

De Port of Ghent Publieksprijs gaat naar 'Black' van Adil El Arbi & Bilall Fallah en de Canvas Publieksprijs is voor 'Carol' van Todd Haynes. Eerder werd al bekend dat Anouk Fortuniers kortfilm 'Drôle d'oiseau' aan de haal ging met de ACE Image Factory Publieksprijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Jayro Bustamante aan het woord over 'Ixcanul'

De internationale jury van Film Fest Gent, onder leiding van voorzitter Alan Parker, maakte op woensdag 21 oktober de winnaars bekend in de verschillende competities van Film Fest Gent. 'Ixcanul' van Jayro Bustamante heeft de Grote Prijs voor Beste Film gewonnen. Jayro Bustamante vertelt ons waarom wij zijn film moeten bekijken!

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics