VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA

Festival

description
Film Fest Gent -
Festival

Christopher Plummer ontvangt Joseph Plateau Award op het 42e Film Fest Gent

Acteerveteraan Christopher Plummer zal op het 42e Film Fest Gent de Joseph Plateau Honorary Award in ontvangst nemen. Met deze prijs wil het festival gasten eren die een speciale bijdrage leverden aan de kunst van het filmmaken. “Als er één acteur de Joseph Plateau-prijs verdient dan is het wel deze immens veelzijdige Canadese rasacteur", aldus artistiek directeur Patrick Duynslaegher. Op het festival is Plummer te zien in 'Remember', een film van Atom Egoyan.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Literaire films @ Film Fest Gent!

In de wereld van de cinematografie is de link met literatuur nooit veraf. De cinema vloeit uit de literatuur of er is sprake van een wederzijdse beïnvloeding. Kortom: deze twee expressieve media blijken al decennia lang een bron van inspiratie voor filmmakers en schrijvers. Dit blijkt ook zo te zijn in de 42e editie van Film Fest Gent.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Film Fest Gent maakt het volledige programma van de 42e editie bekend

Het programma van het 42e Film Fest Gent is vanmiddag officieel voorgesteld. Van 13 tot 24 oktober biedt het festival een waaier van 111 uiteenlopende langspeelfilms aan. Er is een focus op UK cinema en er vinden verschillende concerten, panels en talks plaats. Het festival pakt dit jaar opnieuw uit met bekende internationale gasten zoals Colin Farrell, Hirokazu Koreeda, Pablo Larraín, Thomas Bidegain en Alan Silvestri.

Bekijk hier het volledige programma van het 42e Film Fest Gent!

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Talk: Sir Alan Parker

Britse topregisseur Alan Parker is de voorzitter van de internationale jury van het 42e Film Fest Gent. Zoals veel van zijn generatiegenoten wisselde Parker zijn puur Britse films altijd af met grotere Amerikaanse producties, maar nooit voor vrijblijvend Hollywoodvertier. “If you haven’t got something to say, I don’t think you should be a filmmaker” is zijn devies. Alan Parker gaat in de 'Talk' in gesprek met Patrick Duynslaegher over zijn werk.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Nieuwe fictiereeks Bevergem geselecteerd voor 42e Film Fest Gent

De nieuwe fictiereeks, Bevergem, is geselecteerd voor de 42e editie van Film Fest Gent (13-24 okt). Tijdens het festival zullen de laatste 4 afleveringen in première vertoond worden in de sectie 'Serial Madness'. De eerste 4 afleveringen worden vanaf 30 september uitgezonden op Canvas. Bekijk hier de trailer en leer de inwoners van Bevergem kennen. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

FFGent events al in verkoop

De 42e editie van Film Fest Gent (13 tot 24 oktober 2015) nadert en ook de 15e verjaardagseditie van het World Soundtrack Awards Ceremony & Concert op zaterdag 24 oktober 2015 belooft een mooie editie te worden.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

'The Walk' vooropening van het 42e Film Fest Gent

Het duizelingwekkende ‘The Walk’, de nieuwste film van Robert Zemeckis met Joseph Gordon-Levitt in de hoofdrol, is op 12 oktober 2015 de vooropening van het 42e Film Fest Gent. Naast ‘The Walk’ vertoont FFGent ook de ‘Back to the Future’ trilogie van Zemeckis in het kader van de 30e verjaardag van de film. Tenslotte sluit het festival af met de 15e World Soundtrack Awards, met o.a. de concertpremière van de filmmuziek van ‘The Walk’ in aanwezigheid van Alan Silvestri, de vaste componist van Zemeckis. Daarbij wordt de film tot nieuwe hoogtes getild doordat de film vertoond zal worden in 3D!

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

'Back To The Future'- Marathon op 21 oktober!

Great Scott! Op woensdag 21 oktober 2015 vieren we dat Marty McFly dertig jaar geleden terug ging naar de toekomst! Op Film Fest Gent kan je de volledige trilogy van 'Back To The Future' op het grote witte doek bekijken. In 10 andere Kinepolis complexen in België kan je ook van de eerste twee films genieten. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Unieke filmvertoning met concert van Black Flower

Bestel nu al tickets voor de vertoning van 'Love, Theft and Other Entanglements' - het langspeeldebuut van de jonge Palestijnse regisseur Muayad Alayan met soundtrack van Nathan Daems en zijn ensemble Black Flower. Na de filmvertoning speelt Black Flower een volledig concert met nummers uit de film en nieuw werk.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Young Critics gezocht voor Workshop

Photogénie en Film Fest Gent presenteren dit jaar de tweede Young Critics Workshop!  We zoeken 5 gemotiveerde jongeren tussen 18 en 26 jaar om hun filmkritisch talent in de strijd te gooien tijdens de 42e editie van het filmfestival.

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics