VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
‘Black’ trekt naar het Zuiden
‘Black’ trekt naar het Zuiden Filmnieuws
deel dit artikel

Eind juli komt ‘Black’, de film van Adil El Arbi en Billal Fallah, tegelijkertijd in omloop in Spanje, Italië en Portugal. Hij wordt daarbij zowel in de filmzalen als op digitale televisie vertoond. Op het einde van de zomer komt ‘Black’ ook in het Verenigd Koninkrijk in de zalen.
 

Het moderne Romeo & en Julia verhaal van Adil El Arbi en Billal Fallah won op de jongste editie van Film Fest Gent de Port of Ghent Publieksprijs. ‘Black’ gaat over de vijftienjarige Mavela die valt voor een jongen van een rivaliserende bende en is uitgegroeid tot een rauwe en bloedstollende kijk op een grootstad.

Karma Films, de Spaanse verdeler van ‘Black’, bracht al eerder Vlaamse films in de Spaanse zalen. De Britse verdeler, Vertigo Films, laat weten “vereerd te zijn om ‘Black’ uit te brengen en de film te kunnen delen met het Britse publiek. "Het is een adembenemend en aangrijpend staaltje cinema waar we meteen verliefd op werden toen we de film voor het eerst in Toronto zagen”. Inmiddels zet de film zijn internationale carrière verder op tal van filmfestivals. Meest recent op Off Camera in Polen. De dvd van ‘Black’ ligt op 22 april in de winkels.

Eerder werd al bekend gemaakt dat ‘Achter de wolken’ van Cecilia Verheyden tijdens het najaar door Pandora Film Verleih in de Duitse bioscopen wordt uitgebracht. Met titels als ‘The Broken Circle Breakdown’ en ‘Belgica’ heeft Pandora ook al ervaring met Vlaamse films.

Online communicatie door Lavagraphics