World soundtrack awards
 
Beluister de Talkies met Pascale Platel
Beluister de Talkies met Pascale Platel FFG Talkies
deel dit artikel
pascale

Een veelzijdig artiest als Pascale Platel kan enkel een interessant filmlijstje afleveren. Patrick Duynslaegher had het tijdens de Film Fest Gent Talkies met haar over het grote talent van Peter Sellers, de controverse rond 'Lolita' en de uitstraling (én het fantastische haar) van Gena Rowlands. 

Patrick Duynslaegher en Pascale Platel gaan dieper in op 'Love Streams' van John Cassavetes, 'The Party' van Blake Edwards met een fenomenale Peter Sellers, Stanley Kubricks 'Lolita', en 'The Wizard of Oz', en raken thema's als complexe broer-zusrelaties, de rol van film om tegen de haren in te strijken en taboes bespreekbaar te maken. Lees hier de filmtips van Pascale Platel.   

"'Lolita' doet eigenlijk iets heel vies: je leeft zowel mee met Lolita als met het pedofiele hoofdpersonage. Tegenwoordig wordt daar vooral over gezegd dat je dat niet kan tonen, je kan toch geen pedofilie verheerlijken. Maar film moet toch tegen de haren in durven strijken?" 


Beluister hier de podcast van De Morgen: 

 

Lees hier het artikel van De Morgen.

Gerelateerd: Film Fest Gent Talkies #12: Pascale Platel

Film Fest Gent -

Film Fest Gent Talkies is een maandelijkse talkshow met film als centraal thema, in de inspirerende omgeving van de recent geopende De Krook Bibliotheek. Een…

Lees meer  

Online communicatie door Wisefools