World soundtrack awards
Béla Tarr te gast in KASKcinema
Béla Tarr te gast in KASKcinema Filmnieuws
deel dit artikel
Sátántangó - Béla Tarr

Van zaterdag 6 tot en met maandag 8 mei is de Hongaarse regisseur Béla Tarr te gast in KASK. Hij ontvangt de Magister Artium Gandensis, een prijs in de kunsten van KASK en Conservatorium / School of Arts van de HoGent.

 

In het kader daarvan vertoont KASK driemaal zijn meesterwerk van 7,5 uren 'Sátántangó' (op 35mm-print). Op zondagochtend is Béla Tarr ook aanwezig voor een inleiding. 's Avonds volgt de officiële uitreiking en gaat Edwin Carels in gesprek met deze legendarische filmauteur.

Het verhaal van 'Sátántangó', gebaseerd op de gelijknamige roman van László Krasznahorkai, speelt zich af in een uiteenvallende Hongaarse boerenkolonie, tijdens de droeve periode tussen herfst en winter, wanneer de oogst is binnen gehaald en de niet aflatende regens zijn begonnen en het landschap in een grote modderpoel hebben veranderd. Een tiental inwoners moet zien om te gaan met de nieuwe situatie - hoe geven zij hun leven vorm, wat wordt de volgende stap? Er worden plannen gesmeed en dromen geuit, er wordt bedrogen en gedronken, maar bovenal wordt er gewacht. En dan dient het nieuws zich aan dat een verloren gewaande messias en zijn kompaan hun opwachting maken. Gaan zij hen verlossen? 

De duivelse dans die Béla Tarr voor ons opvoert is een aaneenschakeling van ongelooflijke shots die ieder op zichzelf kunstwerken zijn. Een werkdag vol filmmagie, die alsnog voor velen te kort zal duren.

Meer informatie: www.kaskcinema.be

Online communicatie door Lavagraphics