World soundtrack awards
 
Behind the Scene: Thomas Vanderveken over 'Moonlight'
Behind the Scene: Thomas Vanderveken over 'Moonlight' Festival
deel dit artikel
moonlight - thomas vanderveken

Thomas Vanderveken blikt al volop vooruit naar de World Soundtrack Awards 2018. Op 17 oktober vindt de awardshow plaats, waar onder meer muziek gespeeld wordt uit de score van 'Moonlight' door Nicholas Britell, de Discovery Award-winnaar van vorig jaar.

Een van de scores die Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé zal brengen, komt uit 'Moonlight,' de Oscarwinnende film van Barry Jenkins waarvoor Britell de muziek verzorgde. Thomas Vanderveken bespreekt een scène die hem het meest geraakt heeft uit die film.

Een scène vol liefde, vol mededogen, over een vaderrol opnemen en vertrouwen geven, een vriendschapsband opbouwen.

"Een scène vol liefde, vol mededogen, over een vaderrol opnemen en vertrouwen geven, een vriendschapsband opbouwen," zo noemt hij het. Natuurlijk betrekt Thomas daarbij natuurlijk ook de aangrijpende score, want het is die muziek die je live kan horen tijdens de World Soundtrack Awards.

 

'Moonlight' op de World Soundtrack Awards

Film Fest Gent - 'Moonlight' op de World Soundtrack Awards

Naar jaarlijkse traditie verwelkomt Film Fest Gent ook de winnende componist van de 'WSA Discovery of the Year' van het voorbije jaar. In 2017 kaapte de Amerikaans componist, pianist en producer Nicholas Britell het beeldje weg voor zijn muziek voor het Oscarwinnende 'Moonlight' van Barry Jenkins. Tijdens de awardshow presenteert Britell in wereldpremière zijn score voor de nieuwe film van Berry Jenkins 'If Beale Street Could Talk'.

Koop tickets

Online communicatie door Wisefools