World soundtrack awards
 
Bedazzle geeft arthouse onderdak
Bedazzle geeft arthouse onderdak Filmnieuws
deel dit artikel

​‘Charlie en Hannah gaan uit’, de debuutfilm van Bert Scholiers wordt de eerste film die zal worden verdeeld door Bedazzle, een nieuwe speler op de Belgische distributiemarkt. ‘Charlie en Hannah’ was de slotfilm van de 44ste editie van Film Fest Gent en komt op 14 februari 2018 in de zalen.

Omdat kleine of ongewone arthousefilms het steeds moeilijker hebben om de bioscoop te halen, bundelen de productiehuizen Bo Films, IntiFilms, Menuetto en Minds Meet de krachten om ook die films een kans te geven.

Bo Films is de productiemaatschappij van Peter Brosens en Jessica Woodworth. Zij kenden recent veel succes met ‘King of the Belgians’. IntiFilms van Peter Krüger staat bekend wegens zijn creatieve documentaires en met zijn jongste productie, ‘Rabot’ van Christina Vandekerckhove, won hij de publieksprijs op de jongste editie van Film Fest Gent. Menuetto is een onafhankelijke productiemaatschappij die geleid wordt door Hans Everaert, vroeger werkzaam bij het VAF. Minds Meet van Tomas Leyers verdiende zijn sporen al met de films van onder andere Caroline Strubbe, Gust Van den Berghe, Bas Devos en Bülent Öztürk.

Bedazzle kijkt met een open geest naar de arthouse markt en zal zich niet beperken tot de films van de initiatiefnemers. De verdeler wil niet zozeer concurreren met andere collega’s als wel onderdak verlenen aan films die een release verdienen. Het gebeurde eerder al dat een film door de producent zelf werd verdeeld. Dat was onder meer het geval bij Minds Meet dat in eigen beheer films van Gust Van den Berghe uitbracht. Nu worden de krachten gebundeld.

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Online communicatie door Wisefools