VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Annecy omarmt Vlaamse animatie
Annecy omarmt Vlaamse animatie
deel dit artikel

Met zijn jongste korte animatiefilm ‘Beast’ neemt Pieter Coudyzer deel aan de kortfilm competitie van het befaamde animatiefilmfestival van het Franse Annecy (13-18 juni 2016). Coudyzer stelde er in 2013 al zijn vorige film ‘De Wake’ voor. Naast ‘Beast’ worden het humoristische ‘Three Little Ninjas Delivery Service’, de studentenfilm ‘Mahonie’ en de met Vlaanderen gecoproduceerde animatiefilm ‘Paniek in het Dorp – Terug naar school’ voorgesteld.
 

In ‘Beast’ toont Coudyzer hoe de eenzaamheid van een haveloze, door de maatschappij uitgespuwde landloper, wordt verlicht door een heel onverwachte bezoeker. ‘Mahonie’ van KASK-studente Emily Lefebvre gaat over alle soorten kasten die met elkaar communiceren en was eerder geprogrammeerd op het Nederlands Film Festival in Utrecht. Zij komt aan bod in het luik afstudeerfilms.

Paniek in het dorp – Terug naar school’ van Stéphane Aubier en Vincent Patar is te zien in de sectie TV-films. In de film staan Cowboy en Indiaan vertrekkensklaar voor een luxueuze cruise maar verliezen daarbij uit het oog dat het hun eerste schooldag is. Ben Tesseur en Steven De Beul van Beast Animation coproduceerden.

Buiten competitie stelt de Gentse animatiestudio Creative Conspiracy ‘Three Little Ninjas Delivery Service’ voor. Het is de pilootaflevering van een reeks over een pakjesdienst die door drie kleine ninja’s wordt gerund. Zij leveren, ongebonden door tijd en ruimte, gelijk wat, gelijk waar en op eender welk moment. Daaronder een nieuwe draak besteld door een prinses wiens vorige monster werd gedood door een niet zo charmante prins. Kim Claeys bedacht de film en coregisseert hem met Karim Rhellam.

Tenslotte is er in de kortfilmcompetitie ook nog ‘Mr. Sand’, een Deens-Vlaams geanimeerde documentaire van Soetkin Verstegen die eerder al meewerkte aan producties van Beast Animation, CZAR en Caviar.

Online communicatie door Lavagraphics