VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Animatiefilm 'Catherine' op SXSW
Animatiefilm 'Catherine' op SXSW Filmnieuws
deel dit artikel

De animatiekortfilm 'Catherine' van Britt Raes is uitgenodigd voor SXSW (South By Southwest) in het Amerikaanse Austin (10-18 maart). De film, die afgelopen Film Fest Gent in de Europese kortfilm competitie zat, krijgt er zijn Noord-Amerikaanse première binnen het Animated Shorts programma en maakt zo kans om een vrijgeleide te winnen voor de Oscars.

Raes zoomt in haar kortfilm in op een meisje dat dol is op huisdieren. Als kind wordt Catherine gepest en voelt ze zich vaak eenzaam. Maar haar kat is haar grote steun en toeverlaat en tegelijk ook haar beste vriend. Hoe ouder Catherine wordt, hoe meer ze echter verandert in een gekke kattenvrouw. Zal ze ooit vriendschap vinden…of liefde?

De animatiefilm ging eind 2016 in wereldpremière tijdens het Anim’est Animatiefilmfestival in Roemenië, gevolgd door een passage in eigen land tijdens de voorgaande editie van FFGent. De Gentse illustratrice en animatrice Britt Raes studeerde in 2011 af aan het KASK met de film 'Homemade'. Sindsdien werkte ze aan verschillende muziekclips, logo’s en promotiespotjes zoals onder meer voor Ciné Privé, De wereld van Sofie en stand-upcomedian Xander De Rycke.

SXSW Film Festival
10 - 18 maart 2017

Online communicatie door Lavagraphics