World soundtrack awards
 
Animatiefilm ‘#21XOXO’ naar Bristol en Londen
Animatiefilm ‘#21XOXO’ naar Bristol en Londen
deel dit artikel

De door Lunanime geproduceerde korte animatiefilm ‘#21XOXO’ werd geselecteerd voor het Encounters Film Festival in Bristol en voor het BFI Londen Film Festival. In Bristol maakt de film deel uit van de internationale competitie en in Londen van de Create-sectie van de officiële selectie.

Het verhaal van ‘#21XOXO’ gaat over een meisje en haar online zoektocht naar liefde in tijden van sociale media, speeddaten, cyberliefde, hipstercultuur en post-net attitudes. Het hoofdpersonage neemt ons mee op reis doorheen een kleurrijke en bizarre verbeeldingswereld gevuld met onzinnige, surrealistische en metaforische taferelen. Het geheel is een surreële en humoristische reflectie op de jeugd van de huidige eeuw. Sine Özbilge regisseerde de film samen met haar zus Imge. Eerder draaide Sine Özbilge die aan het KASK studeerde ‘The Three Ring Circus’ waarin ze live action met animatie combineerde. Haar inspiratiebronnen waren toen onder andere Albert Camus, Lewis Carroll en David Lynch. Voor de stemmencast bij haar nieuwe film deed ze een beroep op Indra De Bruyn, Steven Boen en Darya Gantura. Annemie Degryse produceerde voor Lunanime.

Het in 1995 opgerichte Encounters festival stelt zich voor als hét Britse festival voor kortfilm, animatiefilm en Virtual Reality. Het vindt dit jaar plaats van 24 tot 29 september. Het London Film Festival wordt sedert 1953 jaarlijks georganiseerd door het British Film Institute (BFI). Op het programma staan meer dan 300 speelfilms, documentaires en korte films uit een vijftigtal landen. De 63ste editie vindt plaats van 2 tot 13 oktober 2019.

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Online communicatie door Wisefools