VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Adil El Arbi en Bilall Fallah starten met opnames Black
Adil El Arbi en Bilall Fallah starten met opnames Black Filmnieuws
deel dit artikel

Op 23 juli start het jonge regisseursduo Adil El Arbi (Film Fest Gent ExploreZone juryvoorzitter in 2013) en Bilall Fallah in Brussel met de opnames van hun speelfilm Black, gebaseerd op de boeken ‘Black’ en ‘Back’ van jeugdauteur Dirk Bracke.

Black vertelt het rauwe verhaal van de 15-jarige Mavela – zwart en lid van de gevreesde Brusselse jeugdbende Black Bronx. Wanneer ze halsoverkop verliefd wordt op een Marokkaanse jongen uit de rivaliserende gang 1080 wordt ze brutaal gedwongen te kiezen tussen loyaliteit en liefde. Mavela leert al snel hoe moeilijk het is om aan de macht van de Black Bronx te ontsnappen, want ‘eens een bendelid, altijd een bendelid’.

Nele Meirhaeghe schreef het scenario en ook El Arbi en Fallah schreven mee aan het script dat een brandend actueel onderwerp als Brusselse jeugdbendes in de kijker plaatst. De film schetst op een rauwe, realistische en tegelijk ook romantische manier een herkenbaar drama over onmogelijke liefde.

Het duo werd gecoacht door regisseur Hans Herbots die met Bo al een ander verhaal van Dirk Bracke ('Het engelenhuis') adapteerde voor het witte doek. De opnames van Black zullen zo’n 30 dagen in beslagen nemen; de jonge cast van de film werd bijeengezocht via streetcasting.

Voor Adil El Arbi en Bilall Fallah is het hun tweede speelfilm samen, nadat ze eerder ook al Image draaiden. Hun debuutfilm, ook al in gesitueerd in Brussel, vertelt het verhaal van een jonge ambitieuze journaliste die zich vastbijt in een reportage over de Brusselse probleemwijken waar rellen zijn uitgebroken. 

Volg Black op facebook! 

Online communicatie door Lavagraphics