World soundtrack awards
Aankondiging eerste deel programma en componisten 16e WORLD SOUNDTRACK AWARDS
Aankondiging eerste deel programma en componisten 16e WORLD SOUNDTRACK AWARDS Filmnieuws
deel dit artikel
House of Cards

De 16e editie van de World Soundtrack Awards (WSA) staat in het teken van origineel geschreven TV-scores, met muziek uit recente populaire televisieseries. Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor, o.l.v. Dirk Brossé, brengen de indrukwekkende muziek uit series als Fargo, Homeland, House of Cards, Sherlock en The Leftovers samen met aanwezige componisten JEFF RUSSO, SEAN CALLERY, JEFF BEAL, DAVID ARNOLD en MAX RICHTER. Voor de eerste keer in haar geschiedenis zal de World Soundtrack Awards bestaan uit twee concertprogramma’s: het World Soundtrack Awards Gala – met de awards ceremonie en aansluitend concert – op 19 oktober en een tweede WSA concert op 20 oktober. 

‘New Golden Age of Television’
De lijst is simpelweg eindeloos: House of Cards, Game of Thrones, The Americans, Better Call Saul,Mad Men, Fargo, The Leftovers, Sherlock, Downton Abbey, Borgen, The Killing, The Walking Dead, Les Revenants… allemaal televisieseries met geraffineerde verhaallijnen die kunnen concurreren met ‘reguliere cinema’. Niet enkel bekende regisseurs en scenarioschrijvers voelen zich aangetrokken tot deze ‘Nieuwe Gouden Jaren van Televisie’, ook topcomponisten bereiken onze huiskamers met hun bijdragen aan deze spannende en bovendien verslavende kunstvorm.“Het is geen verrassing meer dat grote namen als Jeff Beal, Max Richter, David Arnold en Michael Price zich aan muziek voor TV wagen. We weten allang dat TV scores de traditionele filmscores aan het inhalen zijn. Redenen genoeg dus om tijdens de 16e World Soundtrack Awards te focussen op een grote waaier van originele TV scores”, aldus Dirk Brossé, muziekdirecteur van de World Soundtrack Awards.De 16e editie van de World Soundtrack Awards reikt muziek gecomponeerd voor hedendaagse top televisieseries aan en dit jaar niet op een, maar op twee verschillende avonden: het World Soundtrack Awards Gala op woensdag 19 oktober – met awards ceremonie en concert - en het WSA Concert zonder ceremonie op donderdag 20 oktober. Aansluitend bij het thema wordt een nieuwe award geïntroduceerd op het World Soundtrack Awards Gala: ‘Best Original Score for Television Series & Miniseries’. In het concert volgend op de Awards ceremonie zullen de beste scores van hedendaagse TV series ten gehore worden gebracht.Ter ere van hun vakmanschap en belangrijke rol in deze series heeft Film Fest Gent een aantal componisten en andere filmmuziekprofessionals in Gent uitgenodigd om tijdens het World Soundtrack Awards Gala op woensdag 19 oktober aanwezig te zijn bij de live performance van deze muziekstukken.

 Aanvullend op de live versies van de muziek voor de Brits-Amerikaanse dramaserie Sherlock door David Arnold en Michael Price en de mysterieuze soundtrack voor cult-drama The Leftovers van Max Richter, uitgevoerd door Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor, zullen enkele componisten het podium betreden voor een aandeel in het debuut van de live uitvoering van hun score voor ons publiek. Amerikaanse componist Jeff Russo zal de live performance van zijn Emmy genomineerde score voor Fargo zelf begeleiden op drum. Sean Callery, het meest bekend voor zijn suspense-gedreven soundtracks voor tv series als 24 en Homeland zal te horen zijn op de piano in een van de stukken voor de laatstgenoemde. Voor de live versie van zijn muziek voor House of Cards soleert componist Jeff Beal op trompet. 
Nieuwe namen van aanwezige componisten en het volledige muziekprogramma zal eind juni 2016 door Film Fest Gent worden bekendgemaakt.De volgende dag volgt een herhaling van de beste muziek geschreven voor hedendaagse TV series tijdens het WSA Concert, aangevuld met een terugblik op muziek en tunes van legendarische TV series uit onze jeugd. Van cult-hits tot award winnende meesterwerken, van Dallas tot Mission Impossible, van Star Trek tot The Untouchables en van The Man from U.N.C.L.E. tot Dynasty. Beide concerten worden uitgevoerd door Brussels Philharmonic en het Vlaams Radiokoor, onder leiding van maestro Dirk Brossé en met filmbeelden op groot scherm. 16e World Soundtrack Awards – Composed for Television @ Capitole Gent
Brussels Philharmonic en Vlaams Radio Koor olv Dirk Brossé
- 19 oktober 2016 – World Soundtrack Awards Gala
- 20 oktober 2016 – WSA Concert

Tickets zijn beschikbaar via deze link.
#WSAwards #ffgent

Gerelateerd: World Soundtrack Awards

Film Fest Gent -

De World Soundtrack Awards, de belangrijkste internationale filmmuziekprijzen, worden sinds 2001 jaarlijks uitgereikt op het World Soundtrack Awards Gala & Concert tijdens Film Fest Gent. Gevestigde namen worden er…

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics