World soundtrack awards
 

Recente updates

Het laatste film- en festivalnieuws

Film Fest Gent -
Festival

Internationale Jury 2019

Bij een filmfestival horen ook prijzen: de internationale jury reikt op woensdag 16 oktober de Grand Prix voor Beste Film en de Georges Delerue Award voor Beste Soundtrack/Sound Design uit. Maar wie is die internationale jury nu precies?

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

‘Girl’ grote slokop bij Ensors

Op de tiende uitreiking van de Ensors verzilverde ‘Girl’ acht van zijn negen nominaties. Bij de tiende uitreiking van de Vlaamse film- en televisieprijzen gingen er acht van de in totaal tweeëntwintig Ensors naar ‘Girl’, de debuutfilm van Lukas Dhont. De slotavond van het Filmfestival van Oostende groeide zo uit tot een orgelpunt van een goed gevuld en in Cannes begonnen prijzenjaar. In zijn dankwoord noemde Lukas Dhont de prijzenregen dan ook “een blijk dat we op handen worden gedragen”.

Lees meer  

Film Fest Gent -

'CLEO' in wereldpremière op 46ste Film Fest Gent

Eva Cools' speelfilmdebuut 'CLEO' gaat op het 46ste Film Fest Gent in wereldpremière. De film wordt op 17 oktober officieel voorgesteld aan het publiek als slotfilm van de Explore Zone competitie. Bovendien wordt die avond ook de Visser-Neerlandiaprijs uitgereikt, die Eva Cools in 2016 won voor het scenario van 'CLEO'. 

Lees meer  

Film Fest Gent -

Piranhas, een pakkende kroniek over jeugdmisdadigers

We openen dit nieuwe seizoen van Film Fest Gent On Tour op 17 september met een pakkende kroniek van jeugdmisdadigers in Napels onder het juk van de Camorra: 'Piranhas' van Claudio Giovannesi, een film die in oktober ook op het programma staat van Film Fest Gent, waarmee u meteen een voorsmaakje krijgt van deze 46e editie.

Lees meer  

Film Fest Gent -

De World Soundtrack Academy kondigt tweede golf genomineerden aan

De World Soundtrack Academy maakt de namen bekend van de genomineerden in de categorieën Best Original Score for a Belgian Production, SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International Composer en de Public Choice Award. Opvallend: veel diversiteit onder de genomineerden, zowel qua achtergrond, scholing als qua muzikale taal.

Lees meer  

Film Fest Gent -

Nieuwe golf titels #FFGent 2019

'Muidhond', een indringend portret over een gevoelig onderwerp (pedofilie), opent de Officiële Competitie van de 46ste editie van Film Fest Gent. Ook de nieuwe film van Ken Loach en een korte thriller van de Griekse grootmeester Yorgos Lanthimos gaan in Gent in Belgische première.

Lees meer  

Film Fest Gent -

Animatiefilm ‘#21XOXO’ naar Bristol en Londen

De door Lunanime geproduceerde korte animatiefilm ‘#21XOXO’ werd geselecteerd voor het Encounters Film Festival in Bristol en voor het BFI Londen Film Festival. In Bristol maakt de film deel uit van de internationale competitie en in Londen van de Create-sectie van de officiële selectie.

Lees meer  

Film Fest Gent -

'Les Misérables' opent 46ste Film Fest Gent

Dinsdag 8 oktober 2019 opent de 46e editie van Film Fest Gent met de vertoning van ‘Les Misérables’. Regisseur Ladj Ly maakte met zijn speelfilm eerder dit jaar al een daverend debuut in Cannes, waar hij de Juryprijs won.

Lees meer  

Film Fest Gent - Krzysztof_Penderecki
Film Fest Gent presents

Lifetime Achievement Award - Krzysztof Penderecki

Op 18 oktober vinden de jaarlijkse World Soundtrack Awards plaats. Dit jaar is Krzysztof Penderecki ook van de partij. Bekend van zijn originele en aparte muziekstukken, kan Penderecki wel eens de indrukwekkendste componist van de 21ste eeuw worden genoemd. Penderecki werkte in de loop van zijn carrière samen met wereldberoemde regisseurs, zoals Stanley Kubrick, Martin Scorsese en David Lynch.

Lees meer  

Film Fest Gent -

Dardenne film kanshebber op Europese filmnominatie

De in Cannes in wereldpremière gegane ‘Le jeune Ahmed’ van Jean-Pierre en Luc Dardenne komt samen met vijf andere Belgische coproducties op de longlist voor de European Film Awards 2019. De in totaal 46 titels tellende lijst bevat films uit 31 landen, wat de diversiteit van de Europese film bewijst, volgens de European Film Academy. De selectie werd samengesteld door het bestuur van de academie, aangevuld door zes deskundigen afkomstig uit Italië, Duitsland, Spanje, Rusland, Litouwen en Frankrijk. 

Lees meer  

Film Fest Gent -

Johan Heldenbergh speelt opnieuw een hoofdrol in een Vlaamse film

Nog tot midden september vinden de opnames van ‘Mijn vader is een saucisse’ de eerste langspeelfilm van Anouk Fortunier met Johan Heldenbergh en Hilde De Baerdemaeker in de hoofdrollen, plaats. Anouk Fortunier won op Film Fest Gent 2015 met haar afstudeerproject ‘Drôle d’oiseau’ de publiekprijs in de studentenkortfilmcompetitie. Voor Johan Heldenbergh is de vaderrol de eerste hoofdrol in een Vlaamse film sinds ‘The Broken Circle Breakdown’. 

Lees meer  

Film Fest Gent - Meet&Greet

Save The Date - WSA evenementen voor filmprofessionals

Al vanaf het prille begin onderscheidt Film Fest Gent zich in de internationale filmfestivalwereld. Dit grotendeels vanwege de aandacht die aan muziek geschonken wordt en de filmcomponisten die in de kijker worden geplaatst tijdens het festival. Dit jaar is geen uitzondering: Film Fest Gent Music zorgt opnieuw voor een breed aanbod aan muzikale projecten om van te genieten. 

Lees meer  

Online communicatie door Wisefools