VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA

Recente updates

Het laatste film- en festivalnieuws

Film Fest Gent - Word is Bond
Filmnieuws

'Word is Bond' in Vooruit

De documentaire 'Word is Bond' gaat in Belgische première op 10 maart tijdens het Out The Frame hiphopfestival in Vooruit. ‘Word is Bond’ neemt je mee naar de roots van rap en toont hoe hiphop de stem werd van een generatie.

Lees meer  

Film Fest Gent - Berlinale 2018
Filmnieuws

Films op Berlinale zijn spiegels van complexe wereld

Met 385 films op de teller gaat, daags na Valentijn, de 68ste editie van de Berlinale van start. Festivaldirecteur Dieter Kosslick belooft in zijn officiële selectie films die een spiegelbeeld zijn van onze complexe maatschappij en ruimt veel plaats in voor het hedendaagse kernbegrip “diversiteit” en aan #MeToo-initiatieven. Na een brandbrief vanwege 79 Duitse cineasten is Kosslick aangeschoten wild en de vraag daarbij is of de Berlinale collaterale schade zal oplopen.

Lees meer  

Film Fest Gent - Rosie & Moussa
Filmnieuws

'Rosie & Moussa' trekken naar Canada en Tsjechi√ę

Nadat ‘Rosie & Moussa’ vorige week in competitie werd vertoond op het Canadese Festival International du Film pour Enfants de Montréal (FIFEM) werd hij ook geselecteerd voor het Toronto International Filmfestival Kids, een van de meest toonaangevende internationale jeugdfilmfestivals dat plaats heeft van 8 tot 18 maart. Daarna trekken ‘Rosie & Moussa’ naar het Tsjechische Zlin waar van 25 mei tot 2 juni 2018 een van de oudste kinder- en jeugdfilmfestivals ter wereld plaats heeft.

Lees meer  

Film Fest Gent - A Cappella - One Shot Cinema
One Shot Cinema

Liefde en rebellie in 'A Cappella'

Elk jaar kan je een massa films bekijken in de Belgische zalen, maar toch zijn er nog altijd markante films die geen reguliere bioscooprelease krijgen. One Shot Cinema, een initiatief van Film Fest Gent en Sphinx Cinema, vult die leemte door elke maand op donderdag zo’n onuitgegeven film op het programma te plaatsen. In februari staat 'A Cappella' op het programma.

Lees meer  

Film Fest Gent - Insyriated - Les Magritte du Cinéma

Openingsfilm 'Insyriated' wint zes Magritte's

De openingsfilm van de 44ste editie van Film Fest Gent, ‘Insyriated’ was met zes prijzen de grote winnaar op de uitreiking van ‘Les Magritte du Cinéma’, de Waalse tegenhanger van de Vlaamse Ensor prijzen. Ook de eerder op Film Fest Gent vertoonde films zoals ‘King of the Belgians’ en ‘Home’ van Fien Troch vielen in de prijzen.

Lees meer  

Film Fest Gent - The Breadwinner - Anima festival 2018
Filmnieuws

Anima festival toont vrouwen aan het roer

Het Brussels animatiefilmfestival ‘Anima’ bewijst dat vrouwen aan het roer staan in een wereld die bruist van creativiteit. ‘Anima’ heeft van 9 tot 18 februari 2018 plaats in Flagey, Brussel en houdt ook halte in Gent, Genk, Antwerpen en Leuven.

Lees meer  

Film Fest Gent - Razzia sur la chnouf
FFG Tipt

Flagey: Razzia sur la chnouf

Elke maand stelt Patrick Duynslaegher, artistiek directeur van Film Fest Gent in Ciné-Club Flagey een van zijn favoriete films voor. Nu donderdag 1 februari is het de beurt aan ‘Razzia sur la chnouf’, een misdaadklassieker van de miskende Franse regisseur Henri Decoin.

Lees meer  

Film Fest Gent - The Misandrists - Pinx 2018
Filmnieuws

Regenboogkleuren in Sphinx cinema

In 2017 vierde het holebifilmfestival Pinx in Spinx cinema zijn vijfde verjaardag. Een mooie editie met de grote Oscarwinnaar ‘Moonlight’ als slotfilm. Ook dit jaar pakt het festival uit met een prikkelende selectie LGBTQ-films.

Lees meer  

Film Fest Gent - ZOOks - JEF festival 2018
Filmnieuws

JEF festival krijgt een Vlaams tintje

Van 4 tot 18 februari 2018 heeft in Antwerpen, Brugge, Gent, Kortrijk en Strombeek-Bever het aan de jeugdfilm gewijde JEF festival door. Er zijn in de diverse steden een heleboel premières, exclusieve events, masterclasses, een medialab, films geprogrammeerd door jongeren voor jongeren, vertoningen speciaal voor kleuters en nog veel meer! 

Lees meer  

Film Fest Gent - Bande à part - Flagey
Filmnieuws

Flagey: Bande à part

Elke maand stelt Patrick Duynslaegher, artistiek directeur van Film Fest Gent in Ciné-Club Flagey (Brussel) een van zijn favoriete films voor. Nu donderdag 18 januari is het de beurt aan Jean-Luc Godards ‘Bande à part’ (1964), een aparte en zeer persoonlijke film in het immense werk van de regisseur.

Lees meer  

Film Fest Gent - We Stood Like Kings - Handelsbeurs
Filmnieuws

We Stood Like Kings in Handelsbeurs

We Stood Like Kings verdiept zich sinds 2011 in schatten uit de filmgeschiedenis, die ze live voorzien van tegelijk intense en breekbare post-rock. Met hun nieuwe soundtrack 'USA 1982' gaan ze de ontmoeting aan met de cultfilm Koyaanisqatsi. Een adembenemende audiovisuele ervaring.

Lees meer  

Film Fest Gent - La Fleurière - Ruben Desiere
Filmnieuws

'La Fleurière' gaat naar Göteborg

Het speelfilmdebuut ‘La Fleurière’ van VAF Wildcard-winnaar Ruben Desiere is geselecteerd voor het Göteborg Film Festival waar de film kans maakt op de Ingmar Bergman International Debut Award, de hoofdprijs in de competitie voor eerste speelfilms. Het Göteborg Film Festival dat plaats heeft van 26 januari tot 5 februari 2018 is het belangrijkste filmfestival van Noord-Europa en is al lang een internationale springplank voor Scandinavische en Europese films.

Lees meer  

Film Fest Gent -
FFG Tipt

10 films om naar uit te kijken in 2018 volgens Patrick Duynslaegher

Na de lijstjes met de beste films van het afgelopen jaar, tijd voor de lijstjes met een vooruitblik op het nieuwe jaar. Er komen in 2018 opnieuw honderden films in de bioscoopzalen; dit zijn er (in willekeurige volgorde) tien waar om diverse redenen - in de eerste plaats de reputatie en het palmares van de regisseurs in kwestie - veel van verwacht wordt.

Lees meer  

Film Fest Gent -
FFG On Demand

FFG On Demand tip: 'The New Girlfriend'

Je hoeft niet langer te hunkeren naar oktober, beleef Film Fest Gent vanaf nu het hele jaar door in je eigen living! Na het festival lanceerden we immers FFG On Demand, een video on demand-service waarbij we elke maand een selectie films samenstellen die je gewoon kan bekijken via onze website. Poepsimpel en perfect voor stormachtige januaridagen. 

 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Kristof Hoornaert breekt door in Capri

Op het 22ste Capri Hollywood filmfestival won Kristof Hoornaert zopas de “Breakout Director Award” voor zijn eerste langspeelfilm ‘Resurrection’. De film ging in wereldpremière op de recente 44e editie van Film Fest Gent en komt op 10 januari 2018 in de zalen.

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics