VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA

Recente updates

Het laatste film- en festivalnieuws

Film Fest Gent -
Festival

Gasten op het WSA Gala & Concert

Terence Blanchard, David Shire, Joe Kraemer, Dave Porter, Michael Abels: slechts enkele van de klinkende namen die aanwezig zullen zijn op het WSA Gala & Concert op 18 oktober. Een overzicht van al onze concerten. 

Lees meer  

Film Fest Gent -

13/10: De Agenda

Zaterdag = filmdag. Neem je smartphone erbij of ga op zoek naar een balpen, want deze events van morgen verdienen nog een plaatsje in je agenda! 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

De Uitloper: Les garçons sauvages

Elke dag vragen we aan een Film Fest Gent-bezoeker wat ze vonden van een bepaalde film. Gisteren hoorden we Kanzi uit over 'Les garçons sauvages' van Bertrand Mandico over een handvol welopgevoede jongelingen aan het begin van de twintigste eeuw die hun docent literatuur brutaal verkrachten en vermoorden. Om de imagoschade voor hun familie in te dijken, worden de delinquenten met een zonderlinge Nederlandse kapitein (Sam Louwyck) uitgestuurd. 

Lees meer  

Film Fest Gent -

12/10: De Agenda

Een portie wetenschap in de filmzaal? Of toch een Daily Talk? Neem je smartphone erbij of ga op zoek naar een balpen, want deze events van morgen verdienen nog een plaatsje in je agenda! 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

CONNeXT zet Vlaamse film vroeg op de radar

Niet alleen op Film Fest Gent zelf maar ook in de marge ervan staat de Vlaamse film op de radar. Voor de tweede maal op rij werd CONNeXT, het audiovisueel exportplatform van Flanders Image, immers gehost door het festival. Niet minder dan 254 geaccrediteerden uit binnen- en buitenland kwamen de jongste drie dagen kennismaken met onze Vlaamse filmproductie en, voor het eerst, ook met onze tv-series. En ze keerden, net als vorig jaar, tevreden terug, aldus initiatiefnemer Christian De Schutter.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Blanchard-album voorbode van WSA-concert

Met ‘Terence Blanchard Music for Film’ voegt Film Fest Gent een heerlijk pas verschenen album toe aan haar stilaan indrukwekkende collectie filmmuziek. De wereldberoemde trompettist, componist en dirigent treedt daarmee in de voetsporen van onder meer Gabriel Yared, Angelo Badalamenti, Cliff Martinez, Alan Silvestri en Ryuichi Sakamoto.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

De Uitloper: 'Insyriated'

Na afloop van een film stellen we elkaar maar al te graag de vraag: wat vond je er nu eigenlijk van? Film Fest Gent redactiemedewerker Celine onderwierp drie collega's aan een genadeloze bevraging over de openingsfilm van het festival, 'Insyriated'. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

11/10: De Agenda

Neem je smartphone erbij of ga snel nog even op zoek naar een balpen voor je papieren agenda, want deze events morgen verdienen nog een plaatsje! 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Achter de schermen: de openingsavond

We kunnen terugkijken op een overweldigend succesvolle 44e openingsavond. In aanwezigheid van het filmberoep, partners en (inter)nationale gasten trapten we tien dagen filmmania af met de beklijvende film 'Insyriated' en de uitreiking van de eerste Joseph Plateau Honorary Award van het festival.

Lees meer  

Film Fest Gent -

Praktische gids voor Film Fest Gent

Gisteren zijn we erin gevlogen met een schitterende openingsavond en vandaag begint de eerste volledige festivaldag. Alvorens je de Gentse cinema's bestormt, graag nog even je aandacht voor enkele korte praktische tips.  

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Wie is wie in de Italiaanse cinema?

Voor wie de verschillende –ini’s in de Italiaanse cinema niet altijd uit elkaar kan houden (Pasolini, Comencini, Fellini, Zurlini, Bolognini, Rossellini), hierbij een alfabetische gids van de ronkende namen, maar ook van de vergeten en te herontdekken figuren in de rijke geschiedenis van de Italiaanse cinema van na WO II tot nu, van Antonioni tot Zeffirelli.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Ready, set, kaartverkoop!

21 september is zowaar mythische proporties beginnen aannemen in Film Fest Gentland. Vandaag is het eindelijk zover: ons programma wordt bekendgemaakt én in de loop van de dag gaat de ticketverkoop van start.

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics