VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
7th Heaven met live muziek door Kevin Toma hernomen in Nederland
7th Heaven met live muziek door Kevin Toma hernomen in Nederland Filmnieuws
deel dit artikel

De komende maanden herneemt de Nederlandse musicus en filmrecensent Kevin Toma het stille film-concert dat hij op vraag van Film Fest Gent componeerde bij Frank Borzages stille meesterwerk '7th Heaven' uit 1927 met het legendarische stille filmkoppel Janet Gaynor en Charles Farrell. Dit unieke project zal te zien zijn in Groningen, Den Haag en Breda.

Deze preview toont een stukje film met de soundscapes, maar live zal de muziek van Kevin Toma nog veel beter tot uiting komen.

7th Heaven (1927) van Frank Borzage mag dan nog minder bekend zijn dan Metropolis, Pantserkruiser Potemkin, Napoleon of Birth of a Nation, voor kenners is het een van de allermooiste films  uit de periode van de stille film.

'Seventh Heaven' (1927) is wellicht de beroemdste stille film van de nog altijd miskende cineast Frank Borzage, door cultregisseur Sam Fuller bejubeld als 'een van de grootste Amerikaanse regisseurs aller tijden.' De film kreeg bij de allereerste Oscaruitreiking vijf nominaties en won er drie. De film, gebaseerd op een succesvolle Broadwayshow uit 1922, was de eerste film waarin het magische filmkoppel Gaynor en Farrell te zien waren.

Film Fest Gent bracht tijdens de 40e editie in oktober vorig jaar een unieke vertoning van dit pareltje uit de stille filmperiode met live uitvoering van een nieuwe score die de Nederlandse musicus en filmrecensent Kevin Toma speciaal had geschreven in opdracht van Film Fest Gent. 

Het filmconcert trekt de komende maanden door Nederland. Volgende vertoningen liggen al vast:

- Forum Images, Groningen 31/1
- Filmhuis, Den Haag 17/2
- Chassé cinema, Breda 27/10

7th Heaven met live muziek door Kevin Toma hernomen in Nederland

Foto's

Film Fest Gent
Online communicatie door Lavagraphics