VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA

Recente updates

Het laatste film- en festivalnieuws

Film Fest Gent -

17/10: De Agenda

Woensdag staat bij Film Fest Gent in het teken van de filmmuziek. Neem je smartphone erbij of ga op zoek naar een balpen, want deze events van morgen verdienen nog een plaatsje in je agenda!

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

NIEUW: Niet-Engelstalig Oscarparcours

Aan thema’s, secties en parcours is er geen gebrek op de 44ste editie van Film Fest Gent. Toch durven we een nieuw parcours voorstellen. Volg de, even ademhalen, Oscarkandidaten-voor-de-beste-niet-Engelstalige-film-route. Wellicht zette u daar al onbewust enkele stappen op! Volgende films werden door hun respectievelijke landen ingestuurd voor de Oscar-race.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

‘Rabot’ overstijgt Gentse torens

Wat in 2014 door het Gentse theatergezelschap Kopergietery als een kleinschalig portret van de Rabotwijk van start ging, is in handen van Vandekerckhove na drie jaar uitgegroeid tot een schitterende en beklijvende documentaire over de Rabottorens.

Lees meer  

Film Fest Gent -

Johan Leysen wint Joseph Plateau Honorary Award

Johan Leysen is een prominent acteur op de 44e editie van Film Fest Gent: met hoofdrollen in zowel 'Façades' als 'Resurrection' en 'Tueurs' mocht hij al meermaals zijn entrée maken op de rode loper. Gisteren mocht hij ook nog de Joseph Plateau Honorary Award in ontvangst nemen. 

Lees meer  

Film Fest Gent -

16/10: De Agenda

Het festival is zijn halfway point ondertussen gepasseerd, maar er valt nog meer dan genoeg filmplezier te beleven. Neem je smartphone erbij of ga op zoek naar een balpen, want deze events van morgen verdienen nog een plaatsje in je agenda!

Lees meer  

Film Fest Gent -

15/10: De Agenda

Een nieuwe festivaldag, een nieuwe filmplanning. Neem je smartphone erbij of ga op zoek naar een balpen, want deze events van morgen verdienen nog een plaatsje in je agenda!

Lees meer  

Film Fest Gent - Peter Van den Begin
Festival

Deze acteurs winnen de Vlaamse Acteursgildeprijzen 2017

De Acteursgilde, de Vlaamse belangenvereniging voor professionele acteurs en actrices, reikte vanavond tijdens Film Fest Gent voor het eerst acteursprijzen uit. Grote winnaar was Peter Van den Begin die bekroond werd als meest gewaardeerde acteur in zowel film als theater. Daarnaast werden ook prijzen uitgereikt voor televisie en ging een Special Mention naar Pierre Drouot van het Vlaams Audiovisueel Fonds. De uitreiking werd gevolgd door de wereldpremière van ‘Façades’, de nieuwe film van Kaat Beels en Nathalie Basteyns.

Lees meer  

Film Fest Gent -

De Uitloper: 'Hostages'

Elke dag vragen we aan een Film Fest Gent-bezoeker wat ze vonden van een bepaalde film. Sabba en Maya gingen kijken naar 'Hostages', een film van Rezo Gigineishvili uit ons Explore Zone Parcours. 

Lees meer  

Film Fest Gent -

2017 Competition for Belgian Shorts

Ontdek de Belgische kortfilms die mogelijks in de prijzen vallen! De Belgian Shorts te zien op Film Fest Gent zijn genomineerd voor de Nationale Loterij Prijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm. Wie morgen gaat kijken, mag meebeslissen over de ACE Image Factory Publieksprijs.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Film Fest Gent leert bijna 3000 kinderen filmkijken

Op Film Fest Gent is men na 43 edities een en ander gewoon, maar een bestorming van de rode loper door honderden in groengele fluojasjes gestoken enthousiaste kinderen is toch weinig gezien. De al jonge festivalploeg werd er, Kinepolisbreed glimlachend, nog jonger door.  De gelukkigste van de festivalcrew was Eef De Lombaerde die haar maandenlange inzet voor het educatieve luik van FFG met klaterend succes bekroond zag.

Lees meer  

Film Fest Gent -

14/10: De Agenda

Een drukke werkweek achter de rug en nog geen tijd gehad om naar het filmfestival te gaan? Neem je smartphone erbij of ga op zoek naar een balpen, want deze events van morgen verdienen nog een plaatsje in je agenda!

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Nadenken over 'The Square'

Ruben Östlund, regisseur van ‘The Square’, houdt wel van sociale experimenten. Zoveel was al duidelijk tijdens de Daily Talkies en bleek nog maar eens op de screening van zijn film ‘The Square’ gisteren. Hij waarschuwde de zaal voor de vertoning dat hij zijn portefeuille en smartphone vooraan in de zaal zou laten liggen, als vertrouwenstest. Bij de Q&A na de film verwachtte hij zijn bezittingen onaangeraakt opnieuw aan te treffen.

Lees meer  

Film Fest Gent -

Tussenstand Port of Ghent Publieksprijs

Welke film wint dit jaar de Port of Ghent Publieksprijs? Voor het antwoord op die vraag is het in spanning afwachten tot het einde van het festival. Ondertussen kan het Film Fest Gent-publiek na elke film een stem uitbrengen door in het filmticket een scheurtje te maken in vakje 1, 2, 3, 4 of 5. Stemmen kan ook online via deze link.

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics