World soundtrack awards
 

Recente updates

Het laatste film- en festivalnieuws

Film Fest Gent -
Festival

MOOOV Filmfestival zoekt digitale uitweg

Het MOOOV Filmfestival, gepland van 21 april tot 4 mei en gewijd aan de beste wereldfilms, moet het zoals vele filmfestivals in deze coronatijden over een andere boeg gooien. Toch blijft de competitie, de kern van het festival, behouden. Die gaat digitaal en naast de jury zal ook het publiek zijn stem kunnen uitbrengen. Bepaalde films zullen in oktober naar Film Fest Gent uitwijken en andere in januari 2021 naar het Filmfestival van Oostende.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmmuziek

Maak een soundtrack en neem deel aan de WSA Film Music Composition wedstrijd

Jong internationaal filmmuziektalent krijgt in 2020 opnieuw de kans om de felbegeerde SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International Composer binnen te halen. We dagen jonge componisten dit jaar uit om een originele compositie uit te werken voor een fragment uit 'J'ai perdu mon corps' (I Lost My Body') van Jérémy Clapin, een film die deel uitmaakte van de Internationale Competitie op Film Fest Gent 2019.

Lees meer  

Film Fest Gent - Rasoulofs dochter laat haar vader via de telefoon spreken tijdens de Berlinale-ceremonie.
Filmnieuws

Filmfestivals vragen vrijheid voor Mohammad Rasoulof

Samen met de European Film Academy, het filmfestival van Cannes, Rotterdam, Berlijn, Hamburg, Duitse en Italiaanse filmacademies, uit Film Fest Gent zijn bezorgdheid over de dreigende opsluiting van de Iraanse filmregisseur Mohammad Rasoulof. Hij won zopas de Gouden Beer op de 70ste Berlinale voor zijn film ‘There is No Evil’ die een kritische blik werpt op het leven onder een autoritair regime. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
FFG Tipt

Cineclub: Lola (1981)

Elk maand stelt filmcriticus Patrick Duynslaegher, verbonden aan Film Fest Gent, in Ciné-Club Flagey (Brussel) een van zijn favoriete films voor. Donderdag 12 maart is het de beurt aan ‘Lola’, een overvloedig kleurrijk vrouwenportret in het naoorlogse Duitsland.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Screen Flanders investeert ruim 2 miljoen euro in 13 producties

De dertien nieuwe audiovisuele producties die door Screen Flanders voor een bedrag van ruim 2 miljoen euro worden ondersteund bestaan uit zeven speelfilms en zes televisieproducties. De investering van Screen Flanders, dat Vlaanderen als audiovisuele regio op de internationale kaart wil zetten, genereert bijna 16 miljoen euro aan in aanmerking komende uitgaven in het Vlaamse Gewest. Een economische hefboom van 7,87 per geïnvesteerde euro.

Lees meer  

Film Fest Gent - Copyright: Piero Chiussi

Balans 70ste Berlinale: eerste horde genomen voor vernieuwing

De 70ste Berlinale - en de eerste van directeursduo Mariette Rissenbeek en Carlo Chatrian - was niet groots maar stemde tot tevredenheid. Berlijn smolt ook voor Veerle Baetens’ project ‘Het Smelt’, want haar pitch werd bekroond. In het Forum viel de documentaire ‘Victoria’ van Sofie Benoot, Liesbeth De Ceulaer en Isabelle Tollenaere eveneens in de prijzen.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Duynslaegher gidst je door de film maudit, in Cinema Zed

In maart en april neemt Patrick Duynslaegher, filmkenner en verbonden aan Film Fest Gent, in een programma van Cinema Zed in Leuven de zogeheten ‘film maudit’ onder de loep, met lezing en vertoning van zes megalomane films die reputaties kelderden, studio’s aan de rand van de afgrond slingerden en soms echte lastercampagnes ontketenden. Maar die na het optrekken van de storm ongelofelijke films blijken te zijn, en soms zelfs meesterwerken.

Lees meer  

Film Fest Gent -

Win duoticket viprondvaart in North Sea Port

Heb je zin om samen met het Film Fest Gent-team langs de Gentse wateren te varen met een glaasje bubbels in de hand? Neem deel aan onze wedstrijd en maak kans op een van de duotickets voor een viprondvaart in de North Sea Port op vrijdag 6 maart om 18 uur. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

JEF-festival gaat in de mix

Na een succesvol openingsweekend in Antwerpen gaat het JEF-festival, gewijd aan de jeugdfilm, op 22 februari van start in Antwerpen, Gent, Brugge, Kortrijk en Roeselare. Tot 1 maart kan je in deze steden op verschillende data fantastische jeugdfilms bekijken, interactieve en audiovisuele installaties bewonderen en bespelen en exclusieve events meemaken.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Wordt de 70ste Berlinale een somber feest?

Ondanks een moeilijke voorbereiding en virusdreiging gaat de 70ste Berlinale op 20 februari van start. Ze duurt tot 1 maart. De competitie heeft een sombere toon, zegt artistiek directeur Carlo Chatrian. Zijn nieuwe aanpak en de films moeten toch voor een feesteditie zorgen.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

'Da Yie' van Anthony Nti wint in Clermont-Ferrand

Met zijn korte film ‘Da Yie’ won de Antwerpse filmmaker Anthony Nti de grote prijs op het internationaal kortfilmfestival van Clermont-Ferrand, het belangrijkste festival van de korte film. Eerder won Nti met zijn film de publieksprijs op Film Fest Gent en in Leuven Kort werd hij bekroond als beste Vlaamse kortfilm.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmmuziek

WSA-prijzen als opstap naar hogere podia

Van genomineerde voor de World Soundtrack Discovery of the Year Award tot winnares van de Oscar voor de beste filmmuziek met tussendoor nog een Bafta plus een World Soundtrack Award, een Emmy en een Grammy. Het gaat hard de jongste maanden voor de Ijslandse componiste en celliste Hildur Guðnadóttir. En nogmaals is bewezen dat de World Soundtrack Academy oog en oor heeft voor nieuw talent.

Lees meer  

Film Fest Gent -
One Shot Cinema

One Shot Cinema: 'Saturday Fiction'

Lou Ye mag dan niet de internationale faam en status hebben van Chen Kaige, Zhang Yimou en Jia Zhangke, maar is zeker een van de grote talenten van de zogenoemde Zesde Generatie, de groep cineasten die studeerde aan de filmacademie van Peking tijdens het studentenoproer en de bloedige onderdrukking in 1989.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Smelt Berlijn voor Vlaamse films?

Onder de titel ‘The Melting’ zal de in de ontwikkelingsfase verkerende debuutfilm van Veerle Baetens, een verfilming van het boek ‘Het Smelt’ van Lize Spit, op de Berlinale Co-Production Market worden voorgesteld. De makers zullen in Berlijn deelnemen aan een intensief programma met meetings met vertegenwoordigers van de internationale filmindustrie.

Lees meer  

Film Fest Gent - Still uit 'True Romance' van Tony Scott
FFG Tipt

Cineclub: True Romance (1993)

Elke maand stelt Patrick Duynslaegher in Ciné-Club Flagey (Brussel) een van zijn favoriete films voor. Donderdag 16 januari is het de beurt aan ‘True Romance’, de cultfilm van Tony Scott, geschreven door Quentin Tarantino.

Lees meer  

Online communicatie door Wisefools