World soundtrack awards
 

Recente updates

Het laatste film- en festivalnieuws

Film Fest Gent -

Marion Hänsel verdwijnt achter haar wolken

Film Fest Gent is diep getroffen door het overlijden op 71-jarige leeftijd van Marion Hänsel. Zij was een overal gerespecteerde cineaste. Met haar vijf in Gent in première vertoonde films en met haar gasten als Jane Birkin, Trevor Howard en Charles Aznavour droeg ze bij tot de uitstraling van het festival. Ze won zelf twee Joseph Plateauprijzen en was in 1999 onder meer met Christopher Lee en Amanda Plummer lid van de internationale jury.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Film Fest Gent onthult campagnebeeld voor 47ste corona-proof editie

Op ruim vier maanden van het festival verwijderd, lost Film Fest Gent het campagnebeeld van zijn 47ste editie: dit jaar gaat het om een dubbelportret van filmicoon Romy Schneider en Duits acteur August Diehl. Zij knipogen naar de focus op Duitse cinema in het festivalprogramma van dit jaar. De festivaleditie in oktober zal er een zijn waarbij de veiligheid voorop zal staan en waarbij rekening zal worden gehouden met de op dat moment geldende maatregelen tegen het coronavirus.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Waarom de Duitse cinema vandaag diverser en uitdagender is dan ooit

Voor zijn 47ste programma richt Film Fest Gent dit jaar zijn blik op wat er, cinematografisch gezien, reilt en zeilt in buurland Duitsland. Programmadirecteur Wim De Witte en programmator Michiel Philippaerts schetsen waarom de hedendaagse cinema bij onze buren razend interessant is. "Het staat vast dat de diversiteit in de Duitse cinema nog nooit zo groot geweest is."

Lees meer  

Film Fest Gent -

FFG2020 streeft ook in coronatijd naar collectieve filmbeleving

Sinds enkele weken bevinden we ons met zijn allen in een andere realiteit: we kijken aan tegen een wereldwijde gezondheidscrisis zonder weerga, en zien de gigantische schade die ze aanricht. Film Fest Gent leeft mee met al wie getroffen is en hoopt dat de solidariteit met wie het moeilijk heeft en met wie zich inzet voor het algemeen belang, overeind blijft in post-coronatijden.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

My Darling Quarantine, week #9

Na 8 weken gefocust te hebben op ‘dystopische cinema’ besluit My Darling Quarantine het in de negende over een andere boeg te gooien. De programmatoren selecteerden dan ook zeven kortfilms met een humoristische toets, om de boel wat op te beuren. Doneren is nog steeds mogelijk – en zij die besluiten Medecins Sans Frontiers en culturele instituties die getroffen zijn door de coronacrisis te steunen kunnen aanspraak maken op een prijs. Zo zijn er accreditaties te winnen voor de festivals in Wenen, Vilnius en Leuven.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

My Darling Quarantine, week #8

De straten zijn even leeg als de winkelrekken voor het wc-papier: tijdens de achtste week in ‘lockdown’ kan je je laven aan een nieuwe reeks kortfilms aan in het kader van het online filmfestival 'My Darling Quarantine': Michiel Philippaerts, kortfilmprogrammator bij Film Fest Gent, gidst je door het programma-aanbod van week 8.

Lees meer  

Film Fest Gent -

Film Fest Gent bij top 50 filmfestivals die entry fee waard zijn

Filmmagazine Movie Maker heeft Film Fest Gent dit jaar opgenomen in zijn top 50-lijst van filmfestivals die hun entry fee meer dan waard zijn. De lijst richt zich tot producenten en regisseurs in de filmindustrie en biedt hen hulp bij het selecteren van de juiste filmfestivals die voor hen een tipping point in hun carrière kunnen betekenen.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

My Darling Quarantine, week #7

De straten zijn even leeg als de winkelrekken voor het wc-papier: tijdens de zevende week in ‘lockdown’ kan je je laven aan een nieuwe reeks kortfilms aan in het kader van het online filmfestival 'My Darling Quarantine': Michiel Philippaerts, kortfilmprogrammator bij Film Fest Gent, gidst je door het programma-aanbod van week 7.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

My Darling Quarantine, week #6

De straten zijn even leeg als de winkelrekken voor het wc-papier: tijdens de zesde week in ‘lockdown’ kan je je laven aan een nieuwe reeks kortfilms aan in het kader van het online filmfestival 'My Darling Quarantine': Michiel Philippaerts, kortfilmprogrammator bij Film Fest Gent, gidst je door het programma-aanbod van week 6.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

My Darling Quarantine, week #5

De straten zijn even leeg als de winkelrekken voor het wc-papier: tijdens de vijfde week in ‘lockdown’ kan je je laven aan een nieuwe reeks kortfilms aan in het kader van het online filmfestival 'My Darling Quarantine': Michiel Philippaerts, kortfilmprogrammator bij Film Fest Gent, gidst je door het programma-aanbod van week 5.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

MOOOV 2.0 Competitie

De MOOOV 2.0 Competitie, die volgende week uit de startblokken schiet op een heruitgevonden MOOOV Festival, bestaat uit acht competitiefilms. Daarvan zijn er vijf debuutfilms. Vijf werden er door een vrouw gedraaid en ze zijn afkomstig uit vier continenten. 

Lees meer  

Film Fest Gent -

Geen filmkunst zonder filmkritiek

Dat het toonaangevende onafhankelijke Amerikaanse filmblad 'Film Comment' stilaan ten grave wordt gedragen, na een laatste ogenschijnlijke hamerslag door het coronavirus, doet opnieuw zorgen baren over het voortbestaan van de filmkritiek. Michiel Philippaerts, kortfilmprogrammator bij Film Fest Gent, verdedigt daarom de nood daaraan en de verrijkende deugd ervan voor u met vuur. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

My Darling Quarantine, week #4

De straten zijn even leeg als de winkelrekken voor het wc-papier: een nieuwe week in ‘lockdown’ kondigt een nieuwe reeks kortfilms aan in het kader van het online filmfestival 'My Darling Quarantine': Michiel Philippaerts, kortfilmprogrammator bij Film Fest Gent, gidst je door het programma-aanbod van week 4.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

My Darling Quarantine, week #3

De straten zijn even leeg als de winkelrekken voor het wc-papier: een nieuwe week in ‘lockdown’ kondigt een nieuwe reeks kortfilms aan in het kader van het online filmfestival 'My Darling Quarantine': Michiel Philippaerts, kortfilmprogrammator bij Film Fest Gent, gidst je door het programma-aanbod van week 3. 

Lees meer  

Online communicatie door Wisefools