World soundtrack awards
 
45e editie van Film Fest Gent gestart!
45e editie van Film Fest Gent gestart! Festival
deel dit artikel
girl

Met de langspeelfilm 'Girl' van landgenoot Lukas Dhont, en uitbundig bekroond in Cannes, schoot Film Fest Gent alvast spectaculair uit de startblokken. De film van landgenoot Lukas Dhont werd uitbundig bekroond in Cannes en is nu dus ook aan zijn Belgische première toe. De rode loper werd voor de gelegenheid omgetoverd in alle kleuren van de regenboog. 

'Girl' werd niet voor niets gekozen als Belgische inzending voor de Oscars: de film is een verbluffend debuut over een vijftienjarige ballerina die als jongen geboren werd, maar vrouw wil worden. Regisseur Lukas Dhont verscheen samen met zijn acteurs Victor Polster en Arieh Worthalter op de regenboogkleurige loper. 

Aansluitend op de thematiek van de film schaart Film Fest Gent zich voor deze editie achter Transgender Infopunt, wat ook de aanleiding was om de gewoonlijke rode loper te vervangen door een regenboogkleurige loper, het icoon van de LGTBQ+ gemeenschap. Bij aankoop van gelijk welk filmticket kan elke bezoeker een bedrag doneren. Er worden ook benefietvoorstellingen van 'Girl' georganiseerd op 14 oktober. Tickets daarvoor vind je hier

De eerste prijs van het festival werd ook alvast uitgereikt: de Joseph Plateau Honorary Award werd aangeboden aan Dirk Impens, producent van Film Fest Gent-selecties ‘Girl’ en ‘De Bende van Jan de Lichte’ en bezieler van het productiehuis Menuet. Deze prijs wordt jaarlijks overhandigd aan gasten die een speciale bijdrage leverden aan de kunst van het filmmaken. Het is al de vijfde keer dat een film van Menuet het festival opende: 'Daens', 'Brylcream Boulevard', 'De helaasheid der dingen' en 'The Broken Circle Breakdown' gingen 'Girl' voor. De award werd in ontvangst genomen door Lukas Dhont. 

Herbeleef de openingsavond met onze video vanop de rode loper!

 

 

'Girl' zien?

Film Fest Gent - 'Girl' zien?

De regenboogloper lag er enkel voor de opening, maar 'Girl' is ook op 14 oktober nog te zien! 

Koop tickets

Online communicatie door Wisefools