World soundtrack awards

COVID-19: Info en maatregelen vind je hier

 
Kies je dag:

Recente updates

Het laatste film- en festivalnieuws

Film Fest Gent -

Nu in de zalen: 'Honeyland'

Films moeten missen tijdens het voorbije Film Fest Gent? Geen nood, we houden je op de hoogte van de releasedata in de Belgische bioscopen. Na een coronapauze nu eindelijk ook in de zalen: 'Honeyland'.

Lees meer  

Film Fest Gent - 'The Day After' van Hong San-soo
One Shot Cinema

One Shot Cinema: 'The Day After'

One Shot Cinema offreert in januari een pareltje van de Koreaanse minimalist Hong Sang-soo. Filmkenner Patrick Duynslaegher legt uit waarom je deze "kleine film in verrukkelijk zwart-wit en met een natuurlijke gratie" niet mag missen. 

Lees meer  

Film Fest Gent -

Nu in de zalen: 'Honeyland'

Films moeten missen tijdens het voorbije Film Fest Gent? Geen nood, we houden je op de hoogte van de releasedata in de Belgische bioscopen. Na een coronapauze nu eindelijk ook in de zalen: 'Honeyland'.

Lees meer  

Film Fest Gent - Petulia
FFG Tipt

Cineclub: Petulia (1968)

Elke maand stelt Patrick Duynslaegher in Cinéclub Flagey (Brussel) een van zijn favoriete films voor. Donderdag 19 december komt ‘Petulia’ aan de beurt, een romantisch drama waarin Richard Lester als geen ander de tijdgeest van de sixties vatte.

Lees meer  

Film Fest Gent - Anthony Nti wint de prijs voor beste Vlaamse kortfilm op de 25ste editie van Leuven Kort. Copyright Lisanne Valgaerts.
Filmnieuws

Studentenkortfilms boven in Leuven Kort

Nadat hij in oktober op Film Fest Gent de publieksprijs won in de studentenfilmcompetitie kreeg ‘Da Yie’ (Good Night) van Anthony Nti op de 25ste editie van Leuven Kort de prijs voor de beste Vlaamse kortfilm. Daar werden niet minder dan 18 prijzen uitgereikt en er gingen er opvallend veel naar studentenfilms.

Lees meer  

Film Fest Gent - Winnaars van het 25ste Kortfilmfestival Leuven. Copyright Lisanne Valgaerts
Filmnieuws

Vijf VAF Wildcards steunen aanstormend filmtalent

Met zijn op Leuven Kort bekendgemaakte vijf Wildcards ter waarde van in totaal 245.000 euro steunt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) aanstormend filmtalent. Dorian Jespers, Charlotte Lybaert (beiden fictie), Jaan Stevens (documentaire), Timothée Crabbé (animatie) en Elie Maissin (filmlab) zijn dit jaar de winnaars.

Lees meer  

Film Fest Gent - Yorgos Lanthimos op de rode loper van Film Fest Gent in 2015.
Filmnieuws

'The Favourite' trekt European Film Awards op gang

Terwijl het handjevol voor de Europese Film Awards genomineerde regisseurs, producenten, actrices, scenaristen en acteurs zich opmaakt om op 7 december naar Berlijn te trekken en uitkijkt naar het stemgedrag van de 3.600 leden van de Europese Film Academie, is de ploeg van Yorgos Lanthimos’ ‘The Favourite’ al zeker van vier awards.

Lees meer  

Film Fest Gent - Eva Cools en Anna Franciska Jäger op FFG2019. Copyright: Johannes De Bruycker

Leuven Kort verleidt met games en Griekenland

Naast de gebruikelijke Vlaamse en Europese kortfilmcompetities besteedt de 25ste editie van Leuven Internationaal Kortfilmfestival aandacht aan kortfilms die een duidelijke link hebben met videogames. Griekenland is het land in Focus. Eva Cools en Jeroen Perceval zijn dit jaar de speciale gasten. Ze geven een masterclass.

Lees meer  

Film Fest Gent -

‘Muidhond’ van Patrice Toye naar Rotterdam

Patrice Toye’s vierde film ‘Muidhond’ die op het jongste Film Fest Gent in wereldpremière ging en er de North Sea Port Publieksprijs won, is geselecteerd voor de Limelight-sectie van het International Film Festival Rotterdam. In de Limelight-sectie worden hoogtepunten en prijswinnaars van internationale filmfestivals vertoond. ‘Muidhond’ vertoeft er in het gezelschap van onder andere ‘Les Misérables’, ‘Fire Will Come’ en ‘The Whistlers’, films die ook al op Film Fest Gent te zien waren.

 

Lees meer  

Film Fest Gent -

Vlaamse speelfilms winnen op Cinekid

Het speelfilmdebuut ‘Binti’ van Frederike Migom en de korte film ‘Provence’ van Kato De Boeck vielen in de prijzen op het Cinekid Festival in Amsterdam. ‘Binti’ won er de Cinekid Leeuw voor beste kinderfilm en ‘Provence’ de prijs voor de beste korte live-action film.

Lees meer  

Film Fest Gent -

Rome siert Cleo van Eva Cools met drie prijzen

Nadat ‘Cleo’ van Eva Cools in Rome de prijs voor het beste speelfilmdebuut won, kreeg Anna Franziska Jäger er de Rising Star Award voor haar vertolking van het titelpersonage Cleo. Bovendien kreeg de debuutfilm van Eva Cools er nog de prijs van het Italiaanse VOD-platform TIMVISION. ‘Cleo’ werd vertoond in Alicia Nella Città, een onafhankelijke, parallelle en aan jongeren gewijde sectie van het Filmfestival van Rome.

Lees meer  

Online communicatie door Wisefools