World soundtrack awards

Recente updates

Het laatste film- en festivalnieuws

Film Fest Gent -

De World Soundtrack Academy kondigt tweede golf genomineerden aan

De World Soundtrack Academy maakt de namen bekend van de genomineerden in de categorieën Best Original Score for a Belgian Production, SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International Composer en de Public Choice Award. Opvallend: veel diversiteit onder de genomineerden, zowel qua achtergrond, scholing als qua muzikale taal.

Lees meer  

Film Fest Gent -

Nieuwe golf titels #FFGent 2019

'Muidhond', een indringend portret over een gevoelig onderwerp (pedofilie), opent de Officiële Competitie van de 46ste editie van Film Fest Gent. Ook de nieuwe film van Ken Loach en een korte thriller van de Griekse grootmeester Yorgos Lanthimos gaan in Gent in Belgische première.

Lees meer  

Film Fest Gent -

Animatiefilm ‘#21XOXO’ naar Bristol en Londen

De door Lunanime geproduceerde korte animatiefilm ‘#21XOXO’ werd geselecteerd voor het Encounters Film Festival in Bristol en voor het BFI Londen Film Festival. In Bristol maakt de film deel uit van de internationale competitie en in Londen van de Create-sectie van de officiële selectie.

Lees meer  

Film Fest Gent - Krzysztof_Penderecki
Film Fest Gent presents

Lifetime Achievement Award - Krzysztof Penderecki

Op 18 oktober vinden de jaarlijkse World Soundtrack Awards plaats. Dit jaar is Krzysztof Penderecki ook van de partij. Bekend van zijn originele en aparte muziekstukken, kan Penderecki wel eens de indrukwekkendste componist van de 21ste eeuw worden genoemd. Penderecki werkte in de loop van zijn carrière samen met wereldberoemde regisseurs, zoals Stanley Kubrick, Martin Scorsese en David Lynch.

Lees meer  

Film Fest Gent -

Dardenne film kanshebber op Europese filmnominatie

De in Cannes in wereldpremière gegane ‘Le jeune Ahmed’ van Jean-Pierre en Luc Dardenne komt samen met vijf andere Belgische coproducties op de longlist voor de European Film Awards 2019. De in totaal 46 titels tellende lijst bevat films uit 31 landen, wat de diversiteit van de Europese film bewijst, volgens de European Film Academy. De selectie werd samengesteld door het bestuur van de academie, aangevuld door zes deskundigen afkomstig uit Italië, Duitsland, Spanje, Rusland, Litouwen en Frankrijk. 

Lees meer  

Film Fest Gent -

Johan Heldenbergh speelt opnieuw een hoofdrol in een Vlaamse film

Nog tot midden september vinden de opnames van ‘Mijn vader is een saucisse’ de eerste langspeelfilm van Anouk Fortunier met Johan Heldenbergh en Hilde De Baerdemaeker in de hoofdrollen, plaats. Anouk Fortunier won op Film Fest Gent 2015 met haar afstudeerproject ‘Drôle d’oiseau’ de publiekprijs in de studentenkortfilmcompetitie. Voor Johan Heldenbergh is de vaderrol de eerste hoofdrol in een Vlaamse film sinds ‘The Broken Circle Breakdown’. 

Lees meer  

Film Fest Gent - Meet&Greet

Save The Date - WSA evenementen voor filmprofessionals

Al vanaf het prille begin onderscheidt Film Fest Gent zich in de internationale filmfestivalwereld. Dit grotendeels vanwege de aandacht die aan muziek geschonken wordt en de filmcomponisten die in de kijker worden geplaatst tijdens het festival. Dit jaar is geen uitzondering: Film Fest Gent Music zorgt opnieuw voor een breed aanbod aan muzikale projecten om van te genieten. 

Lees meer  

Film Fest Gent -

VAF en TAZ investeren in Cross-over initiatief

Omdat ze de winnaars zijn van de Cross-overpitch 2019 waagt filmregisseur Douglas Boswell zich aan een game en krijgt het vrouwelijke viertal Carolina Maciel de França, Deniz Polatoglu, Sacha Reunes en Ikram Aoulad schrijversbegeleiding bij het ontwikkelen van een fictiereeks.

Lees meer  

Film Fest Gent - explore zone award
Festival

Gezocht: jongerenjury!

Ben je jong, bezeten door film en heb je een uitgesproken mening? Dan pas jij perfect binnen onze jongerenjury! Deze vijfkoppige jury zal haar deskundig oordeel vellen over de films uit de Explore Zone, het jongerenparcours van het festival.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

VAF steunt vijf kinderdocumentaires

Met elk een productiepremie van 30.000 euro van het VAF/Mediafonds en 10.000 euro van Ketnet worden vijf kinderdocumentaires gedraaid die in première zullen gaan op het JEF festival in 2020. Het gaat om korte films van 15 minuten voor kinderen van 9 tot 12 waarin de wereld bekeken wordt vanuit de ogen van een kind.

Lees meer  

Film Fest Gent - Dirk Brossé.
Filmnieuws

Dirk Brossé op zoek naar klankkleur voor Nightmares concert

Hoewel het door Film Fest Gent georganiseerde ‘Hollywood Nightmares’ concert pas op 17 oktober in de Gentse Capitole plaats heeft, is Brussels Philharmonic dirigent Dirk Brossé al volop in voorbereidings mood. “Het wordt zoeken naar de juiste klankkleur”, vertelt hij in Culture Club op Radio 1. “Partituren met melodieën, zoals pakweg ‘Star Wars’, zijn makkelijk uit te voeren omdat ze je van het ene verhaal naar het andere brengen. Horrorfilmmuziek heeft daarentegen een eigen muzikale handtekening en zweeft tussen een partituur en sound effects”.

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics