World soundtrack awards

Recente updates

Het laatste film- en festivalnieuws

Film Fest Gent -
One Shot Cinema

One Shot Cinema: 'Saturday Fiction'

Lou Ye mag dan niet de internationale faam en status hebben van Chen Kaige, Zhang Yimou en Jia Zhangke, maar is zeker een van de grote talenten van de zogenoemde Zesde Generatie, de groep cineasten die studeerde aan de filmacademie van Peking tijdens het studentenoproer en de bloedige onderdrukking in 1989.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Smelt Berlijn voor Vlaamse films?

Onder de titel ‘The Melting’ zal de in de ontwikkelingsfase verkerende debuutfilm van Veerle Baetens, een verfilming van het boek ‘Het Smelt’ van Lize Spit, op de Berlinale Co-Production Market worden voorgesteld. De makers zullen in Berlijn deelnemen aan een intensief programma met meetings met vertegenwoordigers van de internationale filmindustrie.

Lees meer  

Film Fest Gent - Still uit 'True Romance' van Tony Scott
FFG Tipt

Cineclub: True Romance (1993)

Elke maand stelt Patrick Duynslaegher in Ciné-Club Flagey (Brussel) een van zijn favoriete films voor. Donderdag 16 januari is het de beurt aan ‘True Romance’, de cultfilm van Tony Scott, geschreven door Quentin Tarantino.

Lees meer  

Film Fest Gent - 'The Day After' van Hong San-soo
One Shot Cinema

One Shot Cinema: 'The Day After'

One Shot Cinema offreert in januari een pareltje van de Koreaanse minimalist Hong Sang-soo. Filmkenner Patrick Duynslaegher legt uit waarom je deze "kleine film in verrukkelijk zwart-wit en met een natuurlijke gratie" niet mag missen. 

Lees meer  

Film Fest Gent - Petulia
FFG Tipt

Cineclub: Petulia (1968)

Elke maand stelt Patrick Duynslaegher in Cinéclub Flagey (Brussel) een van zijn favoriete films voor. Donderdag 19 december komt ‘Petulia’ aan de beurt, een romantisch drama waarin Richard Lester als geen ander de tijdgeest van de sixties vatte.

Lees meer  

Film Fest Gent - Anthony Nti wint de prijs voor beste Vlaamse kortfilm op de 25ste editie van Leuven Kort. Copyright Lisanne Valgaerts.
Filmnieuws

Studentenkortfilms boven in Leuven Kort

Nadat hij in oktober op Film Fest Gent de publieksprijs won in de studentenfilmcompetitie kreeg ‘Da Yie’ (Good Night) van Anthony Nti op de 25ste editie van Leuven Kort de prijs voor de beste Vlaamse kortfilm. Daar werden niet minder dan 18 prijzen uitgereikt en er gingen er opvallend veel naar studentenfilms.

Lees meer  

Film Fest Gent - Winnaars van het 25ste Kortfilmfestival Leuven. Copyright Lisanne Valgaerts
Filmnieuws

Vijf VAF Wildcards steunen aanstormend filmtalent

Met zijn op Leuven Kort bekendgemaakte vijf Wildcards ter waarde van in totaal 245.000 euro steunt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) aanstormend filmtalent. Dorian Jespers, Charlotte Lybaert (beiden fictie), Jaan Stevens (documentaire), Timothée Crabbé (animatie) en Elie Maissin (filmlab) zijn dit jaar de winnaars.

Lees meer  

Film Fest Gent - Yorgos Lanthimos op de rode loper van Film Fest Gent in 2015.
Filmnieuws

'The Favourite' trekt European Film Awards op gang

Terwijl het handjevol voor de Europese Film Awards genomineerde regisseurs, producenten, actrices, scenaristen en acteurs zich opmaakt om op 7 december naar Berlijn te trekken en uitkijkt naar het stemgedrag van de 3.600 leden van de Europese Film Academie, is de ploeg van Yorgos Lanthimos’ ‘The Favourite’ al zeker van vier awards.

Lees meer  

Film Fest Gent - Eva Cools en Anna Franciska Jäger op FFG2019. Copyright: Johannes De Bruycker

Leuven Kort verleidt met games en Griekenland

Naast de gebruikelijke Vlaamse en Europese kortfilmcompetities besteedt de 25ste editie van Leuven Internationaal Kortfilmfestival aandacht aan kortfilms die een duidelijke link hebben met videogames. Griekenland is het land in Focus. Eva Cools en Jeroen Perceval zijn dit jaar de speciale gasten. Ze geven een masterclass.

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics