VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
17/10: De Agenda
17/10: De Agenda
deel dit artikel

Woensdag staat bij Film Fest Gent in het teken van de filmmuziek. Neem je smartphone erbij of ga op zoek naar een balpen, want deze events van morgen verdienen nog een plaatsje in je agenda!

Dat film enorm leerzaam kan zijn weten we bij Film Fest Gent al jaren, en laten we natuurlijk niet onbenut. Woensdagochtend kan je dan ook opnieuw terecht in Kinepolis voor een nieuwe UGent Ochtendsessie. Dit keer is onze gast Grace Winter, regiseuse van ‘Marquis de Wavrin’, een docu over België’s meest onderschatte etnograaf. Ze gaat in gesprek met twee onderzoekers van de UA.

 

Duid ook zeker de Daily Talkies van woensdag aan in je agenda. We ontvangen Kevin Janssens, François Troukens en Bouli Lanners, die meer komen vertellen over hun nieuwe film ‘Tueurs’ in het Krookcafé.

 

’s Avonds vieren we onze jaarlijkse hoogmis van de filmmuziek, het World Sound Track Awards Gala & Concert. We zetten gevestigde componisten en opkomend talent in de bloemetjes, en legendarische trompetist en jazzmuzikant Terence Blanchard wordt geëerd voor zijn indrukwekkende carrière. Daarna volgt een concert van de meest memorabele jazzsoundtracks met bijhorende clips op groot scherm.

 

Mag het wat experimenteler? Mis dan zeker Mary Ocher in Gouvernement niet. De eigenzinnige avant-pop godin zal ter plekke een zinderende live score verzinnen bij geselecteerd beeldmateriaal.

 

Voor meer tekst en uitleg bij uw favoriete films kan u ook op woensdagavond bij Film Fest Gent terecht. De films ‘Zagros’, ‘Resurrection’, ‘78/52’, ‘La nuit où j’ai nagé’, ‘1945’ en ‘The Butcher, the Whore and the One-Eyed Man’ worden gevolgd door een Q&A. Om het kruim van de Vlaamse acteerwereld in levende lijve te zien schuif je best aan bij de rode loper en de vertoning van de eerste twee afleveringen van ‘Tabula Rasa’.

 

 

DE AGENDA

 

Morgen (18/10)

 

UGent Ochtendsessie: Le Marquis de Wavrin – 9:30 – Kinepolis

Daily Talkies: Tueurs – 12:30 – Krookcafé

17th World Soundtrack Awards Gala & Concert – 20:00 – Capitole

Mary Ocher Plays Live Film Score – 20:00 – Gouvernement

Zagros – 17:00 – Kinepolis

Resurrection – 17:30 – Kinepolis

78/52 – 17:30 – Studio Skoop

Tabula Rasa – 19:15 – Kinepolis

La nuit oú j’ai nagé – 22:00 – Kinepolis

1945 – 22:00 – Kinepolis

The Butcher, the Whore and the One-Eyed Man – 22:30 - Kinepolis

Online communicatie door Lavagraphics