VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
16/10: De Agenda
16/10: De Agenda
deel dit artikel

Het festival is zijn halfway point ondertussen gepasseerd, maar er valt nog meer dan genoeg filmplezier te beleven. Neem je smartphone erbij of ga op zoek naar een balpen, want deze events van morgen verdienen nog een plaatsje in je agenda!

De aula wordt maandag opnieuw verruild voor de cinemazaal, dit keer voor een UGent Ochtendsessie van Daniël Biltereyst rond ‘La battaglia di Algeri’, de controversiele oorlogsfilm over de Algerijnse bevrijdingsstrijd. Ook ’s avonds biedt de UGent duiding bij ons filmprogramma tijdens het Wetenschapscafé in Vooruit. Dit keer verkennen Frederik Dhaenens en Sofie Van Bauwel (vakgroep Communicatiewetenschappen) de representatie van LGBT+ in de film.

 

In Vooruit valt er ook overdag vanalles bij te leren over jazzmuziek in film van enkele van de belangrijkste filmmuziekcomponisten van het moment. Tijdens het Film Music Seminar komen onder andere Terence Blanchard, David Shire en Joe Kramer aan het woord, en op de middag is er een lunch- en netwerkmoment.

 

Mis dinsdag ook zeker je kans niet om Sahim Omar Kalifa, regisseur van het hartverscheurende Zagros, aan het woord te horen tijdens de Daily Talkies in het Krookcafé. De film kan je vanavond nog zien in Kinepolis, in aanwezigheid van Kalifa en twee van de actrices, Feyyaz Duman en Halima Ilter.

 

In KASKcinema leidt David Verdeure, video essayist, docent filmtheorie aan LUCA School of Arts en oprichter van filmscalpel.com, een selectie video essays in. In video essays - korte audiovisuele producties die op het internet hun natuurlijke habitat vonden - snijden zowel academici als filmfans heel uiteenlopende aspecten van film en televisie aan.

 

Tot slot bieden ook dinsdag uw favoriete regisseurs een blik achter de schermen van hun werk. Bij de voorstellingen van Il colore nascosto delle cose, Façades, Rabot, 78/52, Tueurs en Le Marquis de Wavrin tekenen zij present.

 

DE AGENDA


Morgen (17/10)

 

UGent Ochtendsessie: La battaglia di Algeri – 9:30 – Kinepolis

Film Music Seminar – 9:30 - 16:00 – Vooruit

Daily Talkies: Sahim Omar Kalifa – 12:30 – Krookcafé

Het video essay: tussen denken en doen – 14:30 – KASKcinema

Wetenschapscafé: LGBT+ in film – 20:15 – Vooruit

Il colore nascosto delle cose – 14:30 – Kinepolis

Façades – 14:30 – Kinepolis

Rabot – 17:30 – Kinepolis

78/52 – 17:30 – Kinepolis

Tueurs – 20:00 – Kinepolis

Le Marquis de Wavrin – 20:00 – Kinepolis

Online communicatie door Lavagraphics