VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
15/10: De Agenda
15/10: De Agenda
deel dit artikel

Een nieuwe festivaldag, een nieuwe filmplanning. Neem je smartphone erbij of ga op zoek naar een balpen, want deze events van morgen verdienen nog een plaatsje in je agenda!

Op maandag zijn we opnieuw vroeg uit de veren, want het is tijd voor de tweede UGent Ochtendsessie. Om 9:30 wordt de bodybuilder-docu ‘Ta peau si lisse’ vertoond voor de studenten van prof. Wim Derave, die daarna uitlegt hoe bodybuilders het aanmaken van skeletspierweefsel tot een ware kunst verheffen. De film is ’s avonds nog eens te zien, maar dan in aanwezigheid van regisseur Denis Côté.

In het Krookcafé verwelkomen we op de middag regisseur Kristof Hoornaert en acteur  Gilles De Schryver voor een nieuwe editie van de Daily Talkies. Ze komen bij Patrick Duynslaegher tekst en uitleg geven bij Hoornaerts indrukwekkende langspeeldebuut ‘Resurrection’.

Evenmin te missen op maandag is de vertoning van ‘Grandeur et décadence d’un petit commerce de cinema’, Godard’s vergeten maar recent in glorie herstelde satire op de filmindustrie. Na afloop wordt de film besproken door Tom Paulus (docent UA).

Tot slot zien we je ’s avonds graag op onze rode loper, dan ontvangen we namelijk Sahim Omar Kalifa, Feyyaz Duman en Halima Ilter, de regisseur en sterren van Zagros. Na de vertoning geven zij een Q&A. Ook onze internationale jury brengt Kinepolis een bezoek voor de vertoning van ‘Call Me By Your Name’ en om zich aan het festivalpubliek voor te stellen.

Daarnaast kan je de Q&A’s van Hitler’s Hollywood, Il colore nascosto delle cose, Cinecittà Babilonia en 78/52 bijwonen.

 

DE AGENDA

Morgen (16/10)

UGent Ochtendsessie: Ta peau si lisse – 09:30 – Kinepolis

Daily Talkies met Kristof Hoornaert en Gilles De Schryver – 12:30 – Krookcafé

Grandeur et décadence d’un petit commerce de cinema – 17:30 – Studio Skoop

Hitler’s Hollywood – 17:30 – KASKcinema 

Il colore nascosto delle cose – 19:30 – Kinepolis

Zagros – 20:00 – Kinepolis

Call Me By Your Name – 20:00 - Kinepolis

Cinecittà Babilonia – 20:00 - KASKcinema

78/52 – 20:00 – Sphinx

Ta peau si lisse – 20:00 – Vooruit

Online communicatie door Lavagraphics