VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
14/10: De Agenda
14/10: De Agenda
deel dit artikel

Een drukke werkweek achter de rug en nog geen tijd gehad om naar het filmfestival te gaan? Neem je smartphone erbij of ga op zoek naar een balpen, want deze events van morgen verdienen nog een plaatsje in je agenda!

Deze zondag gaat van start in Sphinx, waar echte diehard filmfans de hele dag achterover kunnen leunen voor een marathon screening van ‘Acht Stunden sind kein Tag’. Deze recent gerestaureerde vijfdelige miniserie van Rainer Werner Fassbinder wordt van begin tot eind getoond in bijzijn van Fassbinders monteur en Film Fest Gent jurylid Juliane Lorenz.

 

Leuk voor alle leeftijden is het hartverwarmende ‘Wonderstruck’, om 11:00 in Kinepolis. Regisseur Todd Haynes neemt je mee op een betoverende tijdreis naar het New York van de twenties en de seventies.

 

Jong Belgisch kortfilmgeweld zie je dan weer aan het werk tijdens de Competitie voor Beste Belgische Studentenkortfilms. Om deze getalenteerde filmmakers aan te moedigen wordt een prijs ter waarde van €2,000 uitgedeeld.

 

Zondag staat bij Film Fest Gent ook in het teken van filmkritiek. Het cinefiele platform Sabzian viert de lancering van zijn nieuwe website met een uitzonderlijk rondetafelgesprek over filmkritiek, bijgewoond door onder andere vooraanstaand filmcriticus Raymond Bellour. Het gesprek wordt gevolgd door een vertoning van de documentaire ‘Jacques Rivette, le veilleur’.

 

Het nieuwsgierige type? Morgen kan je terecht bij ‘La Tenerezza’, ‘Sicilian Ghost Story’, ‘Gli Asteroidi’, ‘A Prayer Before Dawn’ en ‘Resurrection’ om de makers aan het woord te horen. Bij die laatste voorstelling wordt bovendien de Joseph Plateau Award uitgereikt aan legendarisch acteur Johan Leysen.

 

Het weekend sluiten we af in Gouvernement met ‘First Reading, Notes’. Heleen Van Haegenborgh en Frederik Leroux maken live een soundtrack voor een film die niet bestaat.

 

De Agenda

 

Morgen (15/10)

Acht Stunden sind kein Tag - 10:00 - Sphinx

Wonderstruck - 11:00 - Kinepolis

Competitie voor Beste Belgische Studentenkortfilms - 14:30 - Kinepolis

Talk: Sabzian - rondetafelgesprek over filmkritiek - 14:30 - KASKcinema

Jacques Rivette, le veilleur - 17:30 - KASKcinema

La Tenerezza - 14:30 - Sphinx

Sicilian Ghost Story - 14:30 - Studio Skoop

Gli Asteroidi - 17:30 - Sphinx

A Prayer Before Dawn - 17:30 - Studio Skoop

Resurrection - 20:00 - Kinepolis

First Reading, Notes - 20:00 - Vooruit

Online communicatie door Lavagraphics