World soundtrack awards

Recente updates

Het laatste film- en festivalnieuws

Film Fest Gent - biopics
Film Fest Gent presents

Biopics

Heb je er ooit al van gedroomd om in een Apollocapsule naar de maan te vliegen? Of om stiekem aanwezig te zijn op een van Silvio Berlusconi’s bunga bunga feestjes? Of rond te wandelen in de goudgele met wat blauwgroen dooraderde landschappen van Vincent van Gogh? Of in een nachtmerrie al vijfenveertig jaar opgesloten te zitten in een Argentijnse gevangenis? Film Fest Gent maakt je dromen waar. Indien je naar onze biografische films komt kijken, natuurlijk.

Lees meer  

Film Fest Gent - oscarinzendingen
Film Fest Gent presents

Oscarkandidaten voor Beste Buitenlandse Film

Kom naar Film Fest Gent en trakteer je lief, vriendin, kotmadam, broer, zus of wie dan ook met een Oscargetinte film. En ja, de uitreiking is pas voor volgend jaar, maar er is niets mis met het kijken naar onze Film Film Gent Oscarkandidaten. Landen als Zwitserland, Zweden, Roemenië, Japan, Turkije sturen toch geen filmbrol naar Hollywood. Wij met ‘Girl’ trouwens ook niet.

Lees meer  

Film Fest Gent - coming of age
Film Fest Gent presents

Coming of Age

Opgroeien, het kan soms lastig zijn. Of ontroerend. Of gewoon hilarisch. Coming-of-age-films dekken vaak het hele emotionele spectrum. Op Film Fest Gent vind je ze vooral in de Explore Zone, maar eigenlijk ook in de andere parcours van het programma. 

 

Lees meer  

Film Fest Gent - zwartwit
Film Fest Gent presents

Black & White

Het is al enkele decennia geleden sinds televisie de overgang maakte van zwart-wit naar kleur. De oorspronkelijke zwart-witvorm is echter nooit helemaal verdwenen. Ook op Film Fest Gent blijft de zwart-wit film een vaste waarde. 

Lees meer  

Film Fest Gent - ugent ochtendsessie
Festival

UGent Ochtendsessies en Wetenschapscafé

Wetenschap op het filmfestival? Dat kan! UGent en Film Fest Gent slaan de handen in elkaar en bieden een uniek, verdiepend programma aan op de 45e editie van het festival, van 9 tot 19 oktober 2018, met UGent Ochtendessies en een Wetenschapscafé. 

Lees meer  

Film Fest Gent - hollywoodsterren
Film Fest Gent presents

Hollywoodsterren

Naast een hele selectie arthousefilms met vaak nog onbekend talent, brengt Film Fest Gent ook de nodige dosis Hollywood naar Gent. Met onder andere deze vier films met een absolute sterrencast wordt de rode loper gretig uitgerold.

Lees meer  

Film Fest Gent - sterke vrouwen
Film Fest Gent presents

Sterke vrouwen

Ook dit jaar heeft Film Fest Gent sterke vrouwen op het programma. Ze zijn niet enkel mode-iconen, popsterren of wereldberoemde auteurs, maar ook politieke activisten, alleenstaande moeders of immigranten. Ontdek in deze films de mensen achter klinkende namen als Vivienne Westwood, Astrid Lindgren, Mary Shelley en M.I.A.  

Lees meer  

Film Fest Gent - videodroom nightlife
Festival

VIDEODROOM Nightlife

Naar goede gewoonte slaan Vooruit en Film Fest Gent in oktober elf dagen lang de handen in elkaar. Niet alleen voor talloze uitstekende films kan je tijdens Film Fest Gent in Vooruit terecht, je kan er ook naar VIDEODROOM, een reeks avonden waarop topmuzikanten live composities spelen. Daarna gaat het feest gewoon verder tijdens VIDEODROOM Nightlife in het Vooruit Café. 

Lees meer  

Film Fest Gent - feminisme mary shelley
Festival

Het feminisme van Mary Shelley

Het verhaal over de wetenschapper Victor Frankenstein en het wezen dat hij creëerde, wordt 200 jaar na publicatie nog gretig gelezen. Om in de zetel te griezelen. Om te ontdekken dat Frankenstein eigenlijk niet het monster was, maar de uitvinder. Het boek dat Mary Shelley (1797-1851) op 19-jarige leeftijd schreef, gaat echter meer in op de tijdsgeest dan dat het een oppervlakkig griezelverhaal is.

Lees meer  

Film Fest Gent - ensors
Filmnieuws

Twee beste films bij Ensors

Met beste film prijzen voor ‘Le fidèle’ van Michaël R. Roskam en ‘Zagros’ van Sahim Omar Kalifa leverden de Ensors twee ex-aequo winnaars op. De tv-serie 'Tabula Rasa' liep met met alle mogelijke prijzen weg. Topgenomineerde film ‘Cargo’ ging kopje onder.

Lees meer  

Film Fest Gent - The Old Man and The Gun - Film Fest Gent 2018
Festival

Tickets voor Plus Parcours 2018 te koop

Zes films op maat van 65-plussers, uit het programma geselecteerd door vaste gastheer van dienst Roel Van Bambost. Roel leidt elke filmvertoning zelf in en trakteert na de film op koffie. Op donderdag 11 oktober en dinsdag 16 oktober is er ook gebak. Elke film kost €9 en vindt plaats in zaal 1 van Kinepolis Gent.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmmuziek

18e World Soundtrack Awards kondigt tweede reeks genomineerden aan

Na de nominaties voor Best Film, TV Composer en Song maakt de World Soundtrack Academy een tweede lading genomineerden bekend. Het gaat om de nominaties voor Best Original Score for a Belgian Production, Discovery of the Year, SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International Composer en Public Choice Award. Daarbij valt de doorbraak op van de vrouwelijke componisten in de nominaties voor Discovery of the Year. Met drie op vijf zijn ze in de meerderheid en dat houdt beloftes in voor de toekomst. Verder valt de dubbele nominatie – Belgische score én Discovery of the Year – op voor Valentin Hadjadj componist van onze openingsfilm en Belgische Oscarkandidaat ‘Girl’.

Lees meer  

Film Fest Gent - De bende van Jan de Liche
Festival

Film Fest Gent 2018 kleurt opvallend Belgisch met deze 10 titels

Op de 45e editie van Film Fest Gent viert de Belgische cinema alweer hoogtij. Eerder werd al bekend gemaakt dat niet alleen de openingsavond ('Girl' van Lukas Dhont), maar ook de slotfilm ('Beautiful Boy' van Felix van Groeningen) zwart-geel-rood zal kleuren. Het festival stelt nu de 10 titels door of met Belgisch talent voor, waarvan er maar liefst 6 in wereldpremière zullen gaan in oktober.

Lees meer  

Film Fest Gent - Tim Burton

Win tickets voor expo Tim Burton

De internationale tentoonstelling 'The World of Tim Burton' is te zien in de tentoonstellingsruimtes van de creatieve erfgoedsite C-mine in Genk van 15 augustus tot 28 november 2018. De tentoonstelling was reeds te zien in New York, Parijs, Tokio, São Paulo en Praag.

Lees meer  

Film Fest Gent - girl
Filmnieuws

'Girl' danst naar de oscars

“De kers op de taart na alles wat me de jongste maanden is overkomen”, zo reageerde regisseur Lukas Dhont op de bekendmaking dat zijn debuutfilm ‘Girl’ de Belgische Oscarinzending is voor de categorie beste niet-Engelstalige film. 

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics