VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
12/10: De Agenda
12/10: De Agenda
deel dit artikel

Een portie wetenschap in de filmzaal? Of toch een Daily Talk? Neem je smartphone erbij of ga op zoek naar een balpen, want deze events van morgen verdienen nog een plaatsje in je agenda! 

Vanavond sluit ambient supergroep Gaussian Curve de tweede festivaldag af in Vooruit, in het gezelschap van videokunstenares Heleen Blanken. Wie daarna nog wat beweging wil, kan terecht in de balzaal waar het feest verdergezet wordt door Young Marco, Helena Hauff en Bafana.

Morgen verwachten we je opnieuw, want dan gaan de UGent Ochtendsessies van start met een voorstelling van ‘Una giornata particolare’, gevolgd door een college over de dynamieken van liefde en haat in film.

’s Middags trekken we opnieuw naar het Krookcafé voor een editie van de Daily Talkies, dit keer met Christina Vandekerckhove, regisseuse van ‘Rabot’.

Wat later op de dag volgt in Vooruit een vertoning van de kortfilms die geselecteerd zijn voor de Film Fest Gent Best European Short Award, in aanwezigheid van de regisseurs. Ook bij ‘Hostages’, ‘England is Mine’, ‘Jours de France’, ‘Battle of the Sexes’, 'Colo’ en ‘Rabot’ tekenen de regisseurs present om op al uw filmvragen te antwoorden.

De avond wordt opnieuw afgesloten in Vooruit, waar je wordt ondergedompeld in de wereld van de expanded film. Vijf internationale makers zijn aanwezig en stellen hun werk voor tijdens Art Cinema OFFoff presents: 'To Be Alive!', een avond vol filmisch visueel geweld.

DE AGENDA

Vanavond (12/10)

Gaussian Curve / Visible Cloaks – concert - 20:00 – Vooruit


Morgen (13/10) - Films/Talks met Gasten

Daily Talkies met Christina Vandekerckhove – 12:30 – Krookcafé
Hostages – 17:30 – Kinepolis
England is Mine – 17:30 – Kinepolis
Jours de France – 17:30 – Sphinx
Competition for European Shorts – 19:30 – Kinepolis
Battle of the Sexes – 20:00 – Kinepolis
Colo – 20:00 – Sphinx
Rabot – 20:00 – Vooruit

Online communicatie door Lavagraphics